Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Гост

2013-05-29 07:16

За пореден път се убеждаваме колко малодушни са нашите управници и ги е грижа повече за печалбарството отколкото за здравословното състояние на нацията и правата на всеки един гражданин, бил той и непушач.

Гост

2013-05-29 07:28

Щом в другите европейски държави пушачите могат да пушат извън заведенията, значи и тук може!

Гост

2013-05-29 07:29

Аз съм пушач, но категорично подкрепям закона, който забранява пушенето на обществени места.

Гост

2013-05-29 07:36

Да не оставяме съдбите си и тези на децата ни в ръцете на корумпираните ни управници!!!

Гост

2013-05-29 07:39

Трябва да има последователност в действията, не може днес така утре иначе. Когато приемаха забраната нямаше отпор и аз не чух за сериозни подписки и протести и това им е грешката - вече забраната е факт от година, много собственици инвестираха спрямо нея а други фалираха защото не се приспособиха. За това аз съм против нова промяна която ще доведе отново смут а и лично не съм пушач.

Гост

2013-05-29 07:40

НЕ

Гост

2013-05-29 07:43

Против.

Гост

2013-05-29 07:47

Смятам, че всички видове дроги трябва да бъдат забранени за разпространение и употреба в България.

Гост

#2134 Re:

2013-05-29 07:52

#4: Пушач - Там където работя пушенето е забранено в помещенията резултатът е, че тези които пушат го правят на стълбището между първия и втория етаж. Аз работя на третия и две врати ме делят от стълбището и въпреки това димът се усеща. Мислех си, че може би аз съм просто чувствителна към него, но когато други колеги непушачи дойдоха по работа на етажа и ме запитаха "Откъде се взима този ужасен мирис на цигари?" и аз им отвърнах, че от коридора между етажите, разбрах, че проблема явно не е в мен. Как тогава се очаква непушачите да се радват на чист въздух като дори повечето заведения са си "решили" проблема като просто са сложили пепелници на едните маси, а на другите - не? При положение, че цигарения дим има свойството да се просмуква дори през прегради като врати повечето кафенета и ресторанти дори не са се постарали да разделят помещенията си на две.

Да, въздухът от колите не е чист. Факт. Но това, че нещо не е наред не дава оправдание на човек да доскапва нещата, като българските изказвания "Дай да ти отрежа главата, че да не те боли!" - просто звучи абсурдно. Майка ми и една приятелка са алергични към цигарения дим и почват да кашлят от него. Разбирам, че и вие искате да си направите удоволствието като запалите цигара, но, да си признаем, това е по-скоро лукс отколкото нужда, а има хора, за които дишането на максимално чист въздух е въпрос на необходимост, не на желание или каприз. Къде тогава отиват техните права? Когато въпросът опре до това между лукс и необходимост, тези които са здрави и могат да станат и да излязат навън, за да си направят удоволствието, според мен би трябвало да направят този малък компромис, пред тези, за които едно 10-минутно излизане не би свършило толкова добра работа поради здравословни причини.

Отговорът ми има за цел само да покаже и другата гледна точка, не като опозиционна страна, а по-скоро от чисто човешката - да проявяваме малко повече разбиране и загриженост един към друг като хора, подобно на отстъпването на място в трамвая - седналия си има и право да си остане на мястото, но всеки който е сравнително здрав и някога е имал дядо или баба, за които ги е било грижа, би проявил отстъпчивост при вида на по-стар и трудно подвижен човек. Така и мисля, че хората които пушат, биха могли да проявят разбиране към приятелите си, които не пушат и да отстъпят малко, за да не им причинят дискомфорт.

Гост

2013-05-29 07:52

Аз съм пушач, но въпреки това съм против връщането на цигарения дим в заведенията. Никак не е приятно докато човек си седи в някое кафене, дрехите, кожата, косата му да се вмирисват на цигари. Отвратително е!
На мен не ми пречи да изляза навън да изпуша една цигара. Както и не ми пречи изобщо да не запаля цигара, докато съм в заведение. Въпрос на нагласа е!

Гост

2013-05-29 07:53

Аз работя във механа ,като певица и бях безкрайно щастлива през тази една година откакто не се пуши в заведенията,но сега като чух, какво се готви изпаднах в ужас!Недопустимо е това ,що за хора ни управляват и решават ,какъв въздух да дишам аз?Моля,пушачите ако искат да се затварят у дома си и да лапат по три цигари наведнъж,да тровят себе си,децата си и близките си ,но не и мен ,моите деца и моите близки!Само да вметна ,че в една малка и скромна държава-Македония ,където няма такава забрана, не се пуши в заведенията.Всеки си спазва това правило и така смятам ,че е редно!

Гост

2013-05-29 07:56

Нямя нормален човек,който да отрече че му е по-хубаво като седне в едно заведение да се нахрани да не диша цигарен дим та дори да е пушаш или пък като е с детето си да не го трови и него. А дрехите които се напояват с цигарен дим да висят след това цяла нощ на терасата да се отмирисват УЖАС.
НЕ НА ЦИГАРИТЕ В ЗАВЕДЕНИЯТА.
В целия свят бизнеса не се оплаква само при нас е на загуба.Пък като гледам заведенията всички са пълни едно няма затворено заради загуба на клиенти.
ЦЕЛИЯ СВЯТНА ПРАВО НИЕ ВИДАГИ НА ОБРАТНО. ПРОСТО БЪЛГАРИЯ

Гост

2013-05-29 07:56

НЕ на цигарения дим! Помислете за децата си!

Гост

2013-05-29 07:58

Аз съм против цигарения дим в заведенията!
гост

#2140 Re:

2013-05-29 07:59

#1: ivo_rachev -

За съжаление и без да е паднал законът по заведенията масово се пуши и сега, доста неприятна изненада - разбираш се с приятели да се видите някъде, отиваш с малкото си дете и се оказва че цялото заведние е яко опушено!!! и после се оказва че няма на кой да се оплачеш..

Гост

2013-05-29 07:59

поредното безумие....

Гост

2013-05-29 08:03

Да се забрани пушенето не само в заведенията, а на такива обществени места като детски площадки и градинки, стадиони и плажове. Имам опит с детски площадки и морски плаж, на които с двете ни деца бяхме опушвани като херинги!

Гост

2013-05-29 08:07

Едно от малкото хубави и съвременни неща, дано да не се върне пак...
Непушач

#2144 Re:

2013-05-29 08:11

#4: Пушач -

Какви права те гонят, бе! НЯМА право на пушене! Ако си мислиш, че има- покажи ми го написано в закон, конституция, харта или каквото си избереш!

Гост

2013-05-29 08:11

Мислете за вашите деца!

Гост

2013-05-29 08:16

Моля, не връщайте дима в заведенията!

Гост

2013-05-29 08:20

дано да го приемат, че пак да си павкаме вътре!! на който не му харесва да се оправя

Гост

2013-05-29 08:22

Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Гост

2013-05-29 08:23

Да има кът за пушене в заведенията е все едно да има ъгъл за пикаене в басейна, само дето от второто не се умира.

Гост

2013-05-29 08:24

УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ ЦИГАРО ЦИГАРО ЦИГАРИ УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
ПАВКАНЕ ПАВКАНЕ УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ