За равни права на пушачи и непушачи!
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За равни права на пушачи и непушачи!
Избиращ |
#626 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-12-31 06:13#251: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ако наистина е наркомания, би трябвало да е забранено от закона, защото наркоманиите и наркотиците са забранени! След като не е забранено, значи НЕ Е наркомания! Комплексарите ги търсете в "България без дим" - не тук! Тук има свободни хора, които знаят как да бранят правата си! Хора без характер и с комплекси не могат да се самозащитят! Поинтересувайте се каква е заболеваемостта от сърдечно-съдови, ракови и респираторни заболявания в Англия, след като така упорито я давате за пример. Ще Ви улесня - отворете страницата на ЕВростат и там ще откриете статистика, според която България е със стойности под средните за Европа, а еликобритания е ЛИДЕР - с най-висока заболеваемост!!! Хайде сега ми обяснете ПРЯКАТА връзка между тютюнопушенето и заболеваемостта! Но искам НАУЧНИ доказателства! Моля, също така, за точна и верифицирана статистика, че пушачите са основно нискообразовани хора! Признавате, че в Германия "наистина имаш избор, за разлика от тук". Е? Продължавате ли да твърдите, че забраната в България е цивилизационен избор, защото "така е в цяла Европа"? Или Германия е в Африка? Що се отнася до манталитета и ЛИЧНИЯ избор, това е индивидуално право на всеки човек, а не ПРАВИЛО. Ако някой ЛИЧНО е ИЗБРАЛ да бъде на място, където са пуши, то това е негов, а не на държавата или на "България без дим" проблем! Не може държавата да ми определя ЛИЧНИЯ избор! Е, очевидно, може, но да не забравяме, че все пак поне веднъж на 4 години наистина имам ЛИЧЕН избор :)
|
Избиращ |
#627 Re:2012-12-31 06:16Хайде сега и аз, като обикновен клиент, а не като ресторантьор, да ти кажа, че изобщо не ми пука каква е храната и дали келнерката е с бедро 150 см. Искам, като седна да си правя кефа, да си го правя докрай и да си пуша. Така че, посещавам само заведения, в които знам, че забраната се нарушава и се пуши. И ще продължа да го правя. А в заведение, в което не се пуши, ако ще да ми предлагат "Дон Периньон" и черен хайвер за 1 лв., и да ми пее Бритни Спиърс, няма да стъпя! Ходи ти да ти пее Бритни, аз мога и без нея, но да излизам през пет минути на студа, няма да стане! |
Грамотен ПУШАЧ |
#628 Re: Re: Re:2012-12-31 06:20Я моля непреминалите първи клас първо да изкласят, а после да се произнасят по теми за възрастни! Пише се "арОгантни", а не "арУгантни", а за пунктуацията изобщо е по-добре да не коментирам - тя все пак се учи в трети клас... |
Върл ПУ-ШАЧ |
#629 Re: Re: Кого се опитвате да заблудите?2012-12-31 06:20#618: Изобличител - Re: Кого се опитвате да заблудите? Пасивните пушели повече от активните?!Пълна глупост!!!Нали дишаме един и същи въздух?Пасивният пушач вдишва дим,който е преминал през дробовете на активния пушач.Пушачът не диша ли,когато не дърпа от цигарата?! |
Върл ПУ-ШАЧ |
#630 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-12-31 06:27#626: Избиращ - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Избиращ,добре го каза,за изборите!Майната им на всички партии!Не искам да гласувам за някой,който ще ми налага ограничения! |
Върл ПУ-ШАЧ |
#631 Re: Re: Re: Re:2012-12-31 06:38#628: Грамотен ПУШАЧ - Re: Re: Re: Грамотен,има един лаф-:"Убий простака с мълчание!" В случая се е наложило да отвърнеш,но дали ще вдене,този отсреща?!Не ми се вярва! |
Гост |
#6322012-12-31 06:49 |
Върл ПУ-ШАЧ |
#633 Re:2012-12-31 07:11М.X. май си бягал от часовете по български език?! |
Гост |
#6342012-12-31 09:37Каква коалиция се заформи във форума, все едно един човек пише. Продължавай с монолога, много добре се справяш, а и какво му трябва на един Наркоман-дозата преди всичко, след нея ако е възможно всичко останало. |
Гост |
#635 Re: Re: ИМАМ ПРАВО ДА ДИШАМ2012-12-31 09:39#615: Престъпник - Re: ИМАМ ПРАВО ДА ДИШАМ Добре, че са ресторантьорите да станете с тях 100, че иначе нямаше да се съберете и 10. |
Гост |
#636 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-12-31 10:00#630: Върл ПУ-ШАЧ - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Живейте в гората тогава... |
ел команданте |
#637 Re: Re: Кого се опитвате да заблудите?2012-12-31 11:05#618: Изобличител - Re: Кого се опитвате да заблудите? шест души организатори на "България без дим" получават общо 166.000$ годишна заплата.те си мислеха че това ще остане тайна от обществото.да ама не всичко се знае "каквото и да ти говорят да знаеш че става дума за пари" |
anjela |
#638 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-12-31 11:10#626: Избиращ - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: този закон сложи точка на демокрацията в България.вече ще живеем под всякакви забрани,укази и разпореждания.явно свободата никак не му е по волята на нашия премиер. |
Гост |
#639 Re: непушач -2012-12-31 11:29Къде е този чист въздух? |
Ограмотител |
#640 Re:2012-12-31 15:14Явно пак ще се ограмотяваме... Не, нямаме проблем да пушим в ОТДЕЛНИ ПОМЕЩЕНИЯ. Точно това искаме, но Вие упорито продължавате да твърдите, че нямаме право на помещения, а трябва да сме на тротоара!!! Кога ще се научите първо да четете и осмисляте това, което четете, а след таво да коментирате? |
Грамотен ПУШАЧ |
#641 Re: Re: Re: Re: Re:2012-12-31 15:16 |
Гост |
#642 Re: Re: Re: ИМАМ ПРАВО ДА ДИШАМ2012-12-31 15:18#635: - Re: Re: ИМАМ ПРАВО ДА ДИШАМ Освен от часовете по български, си бягал и от часовете по математика, струва ми се |
Гост |
#643 Re: Re:2012-12-31 16:09
На мен ми вреди, кашлям, сълзят ми очите, не мога да дишам и се задушавам. Веднъж се наложи да ме извадят на ръце от дискотека , имах силна болка в областта на сърцето, никога няма да забравя първата глътка свеж въздух.. През зимата се налагаше да си нося сандвичи на работа, защото заради 1 пушач от колегите се налагаше винаги да сядаме в зоната за пушачи. Всички се чувстваха неудобно , че трябвало да седи сама.. Дано по-бързо се промени мисленето на хората и да разберат колко грозно постъпват. Иначе законът ще си остане само на хартия!!! |
Гост |
#644 Re: Re:2012-12-31 16:11Колко пъти да ви обясняват, че тази ситема не работи!!! И каква ми е ползата да седя отделно като дима се просмуква отвсякъде и за да отида до залата за непушачи трябва да мина през дима и да се омириша като едни наши мургави съграждани дето не се къпят чного често... |
Гост |
#645 Re: Re: Re: Кого се опитвате да заблудите?2012-12-31 16:24#629: Върл ПУ-ШАЧ - Re: Re: Кого се опитвате да заблудите?
Пасивното тютюнопушене увеличава риска от: ■смърт; ■злокачествени новообразувания: рак на белия дроб; рак на млечната жлеза; рак на носовата кухина и на синусите; рак на шийката на матката; рак на гръкляна; ■сърдечно-съдови заболявания. Макар за много хора да изглежда по-логично влиянието на тютюневия дим да води на първо място до заболявания на дихателните пътища, сърдечно-съдовите заболявания се оказват не по-маловажна причина за влошаване на здравословното състояние и дори за смъртен изход както сред активните, така и за пасивните пушачи. ■влиянието на тютюневия дим от пушещите членове на семейството повишава риска от сърдечно-съдови заболявания ■тютюневият дим от околната среда е по-опасен за страдащите от диабет или хипертония, както и за носителите на други рискови фактори ■дори малка степен на подлагане на влиянието на тютюневия дим създава значителни рискове ■забраната на тютюнопушенето на обществено място намалява риска от сърдечно-съдова патология и спасява не един живот ■избягването на пасивното тютюнопушене не само понижава риска, но и подобрява здравословното състояние ■освобождаването на работното място от тютюнев дим е полезно и за сърцето, и за икономиката ■инсулт - пасивното тютюнопушене точно така, както и активното тютюнопушене, увеличава риска от инсулт; ■импотенция – съществува връзка между влиянието на страничния тютюнев дим и риска от еректилна дисфункция; ■болести на дихателната система: Пасивното тютюнопушене оказва съществено влияние върху дихателните органи на непушачите в зряла възраст, включително засилване на кашлицата, отделяне на секрети, усещане за дискомфорт в гръдната клетка и отслабване на функциите на белите дробове, развиване на астма и на свръхчувствителност на бронхите, комплицира хроничната обструктивна болест на белите дробове (ХОББД); ■развитие на сериозни инфекциозни заболявания - подлагането на въздействието на страничния тютюневия дим, на работно или на обществено място, значително увеличава риска от туберкулоза на белите дробове. Пасивното тютюнопушене през детството провокира заболявания в зряла възраст!!! ПРИЧИНИ ДА НЕ СЕ ПУШИ НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА
|
Константинов |
#646 Re:2012-12-31 17:13Потърсете спешна помощ! Все още имаме работещи психиатри, които да ви консултират и помогнат навреме. |
Гост |
#647 Re:2012-12-31 18:54 |
anjela |
#648 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2013-01-01 08:55#622: Аргументиран - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: да бе и от тези 40 души половината бяха на възраст на която от ресторантите са им останали само като добри спомени от отдавна минали времена. |
антон дюлгеров |
#649 Re: Re: Re: Re: Кого се опитвате да заблудите?2013-01-01 10:52#645: - Re: Re: Re: Кого се опитвате да заблудите? чудя се защо нашите рестопрантьори вместо да се занимават с преговори не осъдят държавата да им заплати всички загуби за нанесени вреди от пълната забрана на пушене в закрити помещения.за тази цел им достатъчен отчета на Дянков за загубите в бюджета: цитирам дословно "бюджета загуби 220 милиона от забраната за пушене в закрити помещения".така постъпиха техните колеги в Германия и съдът в Хамбург набързо отмени закона.в моя офис аз лично съм разрешил да се пуши и никой не може да ми попречи да го правя.офиса е моя частна собственост и еничарите на Десислава Атанасова няма да бъдат допускани в него.пушенето не е престъпление по смисъла на Наказателния кодекс затова нейните копои без санкиция от прокурора няма да стъпят в офиса ми, а такава нито един прокурор няма да им издаде защото по смисъла на кодекса те не са изпълнителна власт а и състав на престъпление липсва. |
ел команданте |
#650 Re: Re: Re: Re: Re: Кого се опитвате да заблудите?2013-01-01 15:19#649: антон дюлгеров - Re: Re: Re: Re: Кого се опитвате да заблудите? тази Гешанова не е никакъв медик.тези които са лекари от Бога си стоят в кабинетите и лекуват болните си пациенти.само тя като цветарка обикаля всички телевизии и лъже като циганка колибарка.няма ли кой да поиска право на отговор от телевизиите и да я направи смешна с фактите които ние всички знаем на тема"какви са законите за пушене в Европа".наскоро падна и последния бастион на забраната-Холандия.там откриха частни смоукинг клубове като тези във Великобритания което обезмисли закона.холандското правителство само го отмени като безмислен и неизпълним. |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Подписка срещу тероризирането с пиратки и бомбички в гр. Пловдив
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
Отнемане лиценза на Energo Pro България
1352 Създадено: 2024-12-27
ПЕТИЦИЯ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ДИМИТЪР ДИМИТРОВ ОТ ДЛЪЖНОСТ ДИРЕКТОР НА ОП ЕКОРАВНОВЕСИЕ - ГР. СОФИЯ
1587 Създадено: 2024-11-22
Опазване на територията на Природен парк „Сините камъни“ и възражение срещу намаляване на площта му
1665 Създадено: 2024-11-26
Петиция в подкрепа на Златина Иванова- директор на училище, бореща се срещу олигархичния модел, застигнал българската образователна система
871 Създадено: 2024-12-14
РУСЕ ИСКА ДА ДИША. НЯМА ДА ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ ГАВРА С НАС И ДЕЦАТА НИ! ПРИНУДЕТЕ „МИРИЗЛИВЦИТЕ“ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ!
722 Създадено: 2024-12-08
Отворено писмо от група читалища относно резултатите от Програма „Читалища“ на Министерство на културата публикувани на 9 декември 2024 г.
419 Създадено: 2024-12-17
Петиция в подкрепа на Пело Кръстев - журналист, борещ се срещу олигархичния модел, застигнал българската свободна журналистика
393 Създадено: 2024-12-29
Основен ремонт на отсечка /2,3км/ от път с номер VAR 2028 /от с. Долище до гр. Варна/ непосредствено след кръговото посока с. Долище
372 Създадено: 2024-12-16
В подкрепа на служителите в магазини и супермаркети
352 Създадено: 2024-12-20
НЕЗАБАВНО ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЖУРНАЛИСТА СИМОН МИЛКОВ И ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!
6714 Създадено: 2024-12-04
За по-адекватни мерки за българските майки и деца
291 Създадено: 2024-12-17
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12658 Създадено: 2024-10-12
ДОЛУ РУСКИТЕ РЪЦЕ ОТ УКРАЙНА!
363 Създадено: 2024-12-03
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11672 Създадено: 2024-06-24
Подкрепа за проф. д-р Галина Лардева като арт директор и куратор на Национални есенни изложби, Пловдив
667 Създадено: 2024-12-04
Признаване на видеозаписите с автомобилна камера за доказателство
805 Създадено: 2015-10-22
За здрави деца, аз имам кауза една!! Нашите деца имат право на здравословна храна и ние родители и институции сме отговорни за това!
172 Създадено: 2024-12-10
ПОДКРЕПА ЗА ДОЦЕНТ СТЕФАН ДЕЧЕВ
170 Създадено: 2024-12-23
За въвеждане на забрана за използване на пиротехнически средства на територията на България
17630 Създадено: 2020-12-30
Петиция срещу разпространението на вестник „Красиво Попово“
815 Създадено: 2024-12-05