За равни права на пушачи и непушачи!
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За равни права на пушачи и непушачи!
Гост |
#12012-05-25 17:33Ако ще забраняват цигарите на публични места, да забранят и алкохола, храните с ГМО и т.н. |
Гост |
#22012-05-27 11:08За ! Всеки ден , за всичко с което не сме съгласни , трябва отпор ! В противен случай защо ни е демокрация? А и аз съм българка , трябва ли насила да ме превърнат в германка? Вече всички сме били навсякъде по света - нали знаете дали не пушат , пият и дрогират европейците ? |
Гост |
#32012-05-29 13:32Омръзна ми всичко в тази държава да се се разминава незабелязано, този акт е незаконен и нарушава принципните права за пълноправно съществуване на хората, които са преди и над Европейските или които и да е други измишльотини на група марионетки, размиващи мнението на отделния индивид в услуга на корпоративни интереси, а не в името на общото благо, под чийто лозунг безчинстват! |
Гост |
#42012-05-30 08:46 Държавата забранява тютюнопушенето и в същото време произвежда тютюн и се продават цигари под път и над път...с две думи бизнеса продължава ! Не виждам логиката ! |
Гост |
#52012-05-30 12:45Kakto kazvate izbora e nash, za tova ne smqtam, che daje e neobhodimo ogranichenie na vazrastta za poseshtavane na obshtestveni mesta v koito se dopuska tutunupusheneto. Az moje da sam na 17 i pak da pusha, s kakvo oshte moje da mi navredi dimut?! Prosto trqbva da ima dve otdeleniq - za nepushachi i pushachi. Bez ogranicheniq. Razbira se, che e nedopustimo dete da pushi no ne mislq, che dori i mlad pushach na 17 godishna vazrast koito pushi ot nqkolko godini, ne biva da bade dopusnat zashtoto s neshto shte mu povlqe na zdraveto, 2 chasov prestoi v opusheno zavedenie! Az sam saglasna s vas.Podpisah. I vi podkrepqm! |
Гост |
#62012-05-30 15:01Равните права биха били: никой да не пуши в близост до непушач тъй както непушача НЕ уврежда здравето на пушача. |
Гост |
#72012-05-30 15:05Какъв "личен избор?" Да тровиш другите? Е няма как да се даде такъв избор. Който иска да си пуши, но сам. Не е ли достатъчно, че много трудни би се приложила тази забрана в БГ |
Гост |
#8 Re:2012-05-31 08:51само не ми е ясно по какъв начин точно пушачите са ви навредили на здравето това в какво точно се изразява или се позовавате на някаква статистика |
Гост |
#9 Re: Re:2012-05-31 12:11Това сериозен въпрос ли е? И да, знам, че не е учтиво да се отговаря на въпроса с въпрос, но вие твърдите ли, че тютюневият дим е безвреден? Ако е така, няма нищо лошо да пушат и бременни, и деца...
|
Гост |
#10 Re:2012-05-31 15:35Ако има места за пушачи и непушачите не ги посещават, никой на никого няма да пречи. Липсата на места за пушачи автоматично ограничава техните права! |
Гост |
#112012-05-31 17:42Брутално навлизане в личния живот на хората. Даже по време на войните, на войниците са доставяли цигари на фронта. Навярно нашите бащи са били по- глупави и не са знаели, че НИКОТИНА УБИВА. И земетресението УБИВА. И Бойко УБИВА. И Герб УБИВА. И ЕС УБИВА. И САЩ УБИВА. Въобще убийците викат- Дръжте убийците. Лицемерие! |
Пушач |
#12 Re: Re: Re:2012-05-31 18:16Проблемите не са в тютюновия дим. Проблемите са в посегателството върху личните права. Аз, например, никога не пуша в компания на непушачи. И винаги пуша в среда, където останалите също пушат. Освен това, мога отговорно да потвърдя, че никотина стимулира мисловната дейност, особено в критични ситуации. Имам много подобни преживявания. Например, преди една година, в ИКИ-РАН, в Москва, по време на изпитания на прибори, бях тотално оплескал софтуера на проекта. Цяла седмица безрезултатна борба с някаква глупава грешка. Сроковете напъват- комисията чака. Колегите- нещастни, руснаците - "Българите не могат да се управят!". Та, напускам лабораторията, излизам в коридора. Там- една консервена кутия, като пепелник. В ИКИ не се пуши. Запалвам една, после втора цигара. Гледам околните сгради и хора през прозореца. Изведнаж- нещо ми щраква в мозъка, връщам се, правя корекция на програмата и я зареждам в прибора. И той работи! И изпитанията минаха успешно. |
Гост |
#132012-05-31 18:32Прочетох книгата_Войната срещу пушачите .Кой и защо ни преследва_ издателство труд,продава се с вестник.Много е интересна, който може да си я купи |
Гост |
#14 Re:2012-06-01 14:11Има дума за това и тя е ЛИЦЕМЕРИЕ :) |
К. В. |
#15 Re: Re: Re: Re:2012-06-01 14:16Аз се занимавам с преводи и писане и точно по същия начин ми хрумват най-великите идеи!! Които после се харесват на всички :) Така че се присъединявам изцяло към написаното от теб и го потвърждавам от личен опит. |
мими |
#162012-06-01 15:15Ето това се казжа дискриминациа на пуша4ите........................! |
Гост |
#172012-06-01 18:15Това е лицемерие! Цялата Мара втасала... Трябва да има заведения за пушачи и непушачи, с цялото ми уважение към тях. |
Гост |
#182012-06-02 11:08Познавам трима НЕпушачи починали от рак на белия дроб и само един пушач!Дядо ми пушеше и живя до 85г , баща ми цигара не е запалил, а почина на 65г.Божа работа!!!Първо да се спре замърсяването на въздуха в градовете, да се спре продажбата на храна с консерванти,с аспартан и с разни Е-та, да се намали стреса на работното място, да се подобри здравеопазването , на края да оставят отнемането на права и свободи. |
Пушач |
#19 Re:2012-06-03 13:40Всичко започва с цигарите. Димът вреди на околните! После със свободата на мненията. Не говорете, както мислите, защото ще ви чуят и какво ще си помислят за нашата държава?! А някои може да се засегнат и да получат психически травми от вашите приказки! После със свободата на избора. Нали сте гласували( или не) на парламентарните избори, сега ще си траете 4 години. Глас народен, глас божи! Но поетът е казал още: С 300 ножа прободен. После свободата на словото в медиите: Забележете, сред многото "разследващи" журналисти, никой не се е опитал да проясни генезиса на тези забрани, точно в днешно време. Кой ги финансира, защо точно сега, какви интереси стоят зад точно тези кампании. И не ми разправяйте, че те са породени от хуманни съображения. Днес всичко се прави с много пари и за много пари. Иначе, как ще обясните надписите от лявата страна на тази страница? Плурализъм или насилие- икономическо, административно? "Матрьялът" - това не интересува никой от управляващите- само рейтинга и визията пред техните матрони са важни. А защо нашата държава разрешава да се построят военни бази на нейна територия, насочени срещу Русия ( властта казва, че не било така?, но руснаците казват друго), защо излага българските граждани на прицела на руските ракети, защо руши българо-руската дружба и икономическото сътрудничество между двете държави. Къде са интересите на обикновените граждани- пушачи и непушачи? Защо цената на парното стига непосилни за хората размери и в същотото време заплатите в топлофикация растат по експонентциален закон? Защо има толкова изпълнителни листи и дела за запор срещу нормалните хора от страна на частните съдия- изпълнители? Защо сме най- бедната нация в Европа и сред най- нещастните в света? Днес слушах изказване на едно момче- американец. Той казваше, че в София имало много романтика, защото виждал трамваите от 60-те и 70-те години (немски, рециклирани) по улиците. Досрамя ме- та ние ги смятаме за модерни трамваи. А минали са 40-50 години от това време (романтичното). Правих екстраполация назад- за да се види прогресът в дългосрочен план. И изтръпнах- такъв просто нямаше. Ние стоим на едно място, повече от 20 години. Вчера прочетох, че Свободата е на върха на цигарата. Според мен, Свободата е на върха на копието- както го е казал Сервантес. И гърците го показват. А ние? |
Свободен пушач |
#20 No comment...2012-06-04 19:01Няма да коментирам, а ще цитирам: http://www.dw.de/dw/article/0,,3692598,00.html |
върла НЕ- ПУ-ШАЧ-КА |
#21 За равни права на пушачи и непушачи2012-06-05 00:03НЕПУШАЧКА! Сега, когато забраната за пушенето на обществени места влезе в сила, говорите за равнопоставеност. А къде бяхте преди, когато АЗ, РАВНОПОСТАВЕНАТА НЕПУШАЧКА, бях принудена да търпя цигарения дим (който Вие произвеждахте) навсякъде - в кафенета, ресторанти, магазини, а понякога дори в лекарски кабинети? Защо не мислехте тогава за моите права - да дишам чист въздух(в ресторанта или кафенето), да не бъда одимявана и усмърдявана от тютюневия дим от Вашите цигари уважаеми РАВНОПОСТАВЕНИ ПУШАЧИ? Не беше ли гавра с моите права, когато преди време в заведенията имаше маси за пушачи и непушачи? Моля Ви, пушете си на воля в собствените си домове и под открито небе и не занимавайте обществото с лицемерната си борба за равноправие. |
Гост |
#22 Re: За равни права на пушачи и непушачи2012-06-05 13:49#21: върла НЕ- ПУ-ШАЧ-КА - За равни права на пушачи и непушачи Ами, защо не се защитихте? Защо не си потърсихте правата? Защо не изискахте правилата да се спазват, инспекторите да налагат яки глоби за недобре вентилирани помещения и пр.? Защо мислите, че ние, пушачите обичаме да стоим на задимено и не искаме добра вентилация, не разбираме правото Ви на чист въздух и сме против правилата?
|
Гост |
#232012-06-06 09:06Поредният удар върху българската икономика. Най-напред осигурете европейско заплащане и чистота в България, а после следвайте поредните глупости на европейските чиновници! |
Гост |
#242012-06-11 18:53да го духат пшачите!! и без това се надявам скоро да изпукате от рак! |
Гост |
#25 Re:2012-06-11 21:27Пряката връзка между рака и тютюнопушенето не е доказана и е само в болните мозъци на "марулите" (=воинстващите непушачи-сектанти). Основни причини за раковите заболявания са стресът и генетичната обремененост!!! Така че, кой пръв ще пукне и от какво, знае само Началникът! :) |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
Петиция за искане за извънреден Конвергентен доклад
Подписка в подкрепа на искане за налагане на мораториум
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Подписка срещу тероризирането с пиратки и бомбички в гр. Пловдив
СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНА И СПИРАНЕ НА НЕПРАВОМЕРНОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ФИЛМА „ДЯВОЛСКИ ИГРИ“ ("Колело към рая")
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
Да върнем истинския глас на навигацията на Google!
27371 Създадено: 2025-01-14
Петиция за искане за извънреден Конвергентен доклад
3564 Създадено: 2025-01-31
ЗА запазването на нощния транспорт в София и откриването на нощна линия до Летище София!
9957 Създадено: 2025-01-19
Да спасим от унищожение заради корупция десетки редки дървета Гинко билоба в Поморие!
719 Създадено: 2025-01-31
Таван на банковите такси
913 Създадено: 2025-01-27
ПРОТИВ ЗАПОВЕДТА НА УПРАВИТЕЛЯ НА МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР – ВЪРШЕЦ
615 Създадено: 2025-02-03
СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНА И СПИРАНЕ НА НЕПРАВОМЕРНОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ФИЛМА „ДЯВОЛСКИ ИГРИ“ ("Колело към рая")
2645 Създадено: 2025-01-23
Забрана за преминаване на тежкотоварни и извънгабаритни техники в кв. Виница
351 Създадено: 2025-02-03
Против извършваното погазване на ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН
263 Създадено: 2025-02-03
Да паркираме правилно в София!
372 Създадено: 2025-01-22
Петиция за осигуряване на редовен, безопасен и качествен транспорт от БДЖ - Искърско дефиле
159 Създадено: 2025-01-29
За осъждане на насилствената македонизация и асимилация на българите в Пиринския край и бивша Югославия
156 Създадено: 2025-02-02
Петиция за оптимизиране на броя на учебните часове
890 Създадено: 2025-01-22
Да запазим Боров парк цял!
120 Създадено: 2025-02-01
За промяна на всички нормативни документи свързани с овладяване популацията на бездомните кучета в България
112 Създадено: 2025-02-04
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
13030 Създадено: 2024-10-12
Гражданска инициатива за издигане на Методи Лалов(Metodi Lalov) за главен прокурор на Република България!
430 Създадено: 2025-01-22
ПОДКРЕПА ЗА ДОЦЕНТ СТЕФАН ДЕЧЕВ
276 Създадено: 2024-12-23
ДА СПРЕМ ОПИТИТЕ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ И МОНОПОЛ НА БРАНШ „НЕДВИЖИМИ ИМОТИ“ ОТ ГРУПА ЛИЦА
408 Създадено: 2025-01-21
Подписка в подкрепа на искане за налагане на мораториум
1109 Създадено: 2025-01-14