За равни права на пушачи и непушачи!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За равни права на пушачи и непушачи!

ани

#276 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-06 12:29

#251: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

хей гостенко я се изнеси от този форум.ти си наркоманка и без да пушиш.изкрейзала пача

Гост

#277 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-06 14:51

#276: ани - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Ами може и да си права, но не аз и тези като мен излизат на протести, а вие-пушачите и собствениците на заведения, които подозирам са по-голямата част от пишещити тук. Някой по-горе пише, че съм "обиждала" домакините на форума.  Мога ли да попитам този някой по какъв начин го правя, и ако може да ми цитира обиден епитет написан от мен? Това, че съм си позволила да нарека тютюнопушенето "зависимост" и "наркомания" не би следвало да обиди никой пушач, защото първото което е, това не съм си го изсмукала от пръстите, това е доказано научно, и второ всеки пушач го знае. Друг е въпросът, че тютюна отдавна е легализиран и държавата събира акцизи от цигарите. Ок, претендирайте за права, но ако обичате не се опитвайте да опровергавате вредата от тютюна, защото тък и не само се опитвате да правите точно това, " дядо пушеше и живя до 92 години" "Всеки велик човек е пушил" "Вредата от цигарите не е доказана" и т. н.....  В този ред на мисли вредата от абсолютно нищо не е доказана по безпорен начин, нали! Да протестираш за право на избор е едно, да се опитваш да омаловажиш проблема-съвсем друго.

ванко шопа

#278 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-06 15:07

Вегетарианец съм и много мразя,като отида на ресторант да ми мирише на кюфтета,кебапчета и мазни пържоли!Този тормоз върху вегетарианците трябва да се преустанови!Както забраниха пушенето,така трябва да се забрани и месото.На който му се яде пържола,да излезе пред ресторанта да си я изяде и после да влезе вътре и да си яде салатата от марули!на протест за защита на вегетарианските права.вън месото от заведенията.:)))))))

Гост

#279 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-06 15:27

#278: ванко шопа - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Миризмата на месо не вреди на никой, за разлика от пушенето. Дай някакъв по-смислен довод, че да може онези в парламента да ти повярват!

ванко шопа

#280 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-06 15:38

#279: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

като нямаш чуство за хумор аз ли съм ти крив?))))))))))

ани

#281 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-06 15:50

#277: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

сбъркала си адреса тук не е академията на науките не изследваме качествата на никотина и неговите производни.а това че пушачи доживяват до дълбока старост е отдавна известен факт среща се и в наши дни.

Гост

#282 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-06 15:55

#280: ванко шопа - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Не, не си ми крив.Прото  основните доводи в полза на отмяната на тази забрана са в този контекст-това било вредно, онова било вредно, защо не забранят и тях.  Ако мен шефът ме смъмри, че не си върша работата, вървили аз да се оправдавам с това, че еди кой си колега си я върши по-зле от мен?

Гост

#283 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-06 15:56

#281: ани - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Доживяват единици мило, особено в наши дни!

ани

#284 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-06 16:17

#283: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

единици ли? да бе да като гледам пред блока колко пенсионери въртят картите и си пушат цигарите май не са единици.при това не пушат слим като мене а яки цигари.

Гост

#285 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-06 16:34

#284: ани - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Не знам къде ги виждаш тези пенсионери, срещам се с много хора и смело мога да твърдя, че пушачите сред населението над 70 е не повече от 20%. Ако говориш за тези на около 60-61-62 съм съгласна. Друг е въпроса, че повечето от тях кашлят като магарети и едвам дишат.

ПУШАЧКАТА

#286 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-06 22:09

#285: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Ама дишат нали? Аре стига беее баща ми беше непушач,бог да го прости и почина на 55 от белодробен оток. Свекъра ми е на 80 и дими като комин! Е кашля ама дими и си живее! Заврете си аргументите... вие знаете къде!

катя

#287 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-07 09:15

петър анадолиев

#288 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-07 09:41

колосален удар върху бюджета зарад капризите на непушачите.по тяхна вина няма да има нито увеличения за пенсионерите нито добавки за младите майки.
http://novanews.bg/news/view/2012/10/08/37272/230-%D0%BC%D0%BB%D0%BD.-%D0%BB%D0%B2.-%D0%BF%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D0%B2-%D1%85%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0/

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2012-12-07 09:47

ел команданте

#290 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-07 09:59

Господа и дами Светци-Гербери на съвременната политическа конюнктура - Свети Бойко да се слави името ти, патриарх на националната глупост, закрилник на Българското дълголетие, покровител на асфалтовите ями. Не ни стигаха сякаш многомилионните лапсуси във вашето управление та трябваше да забраните и пушенето. Докъде ще ни доведе това - сигурно ще заздравим озоновия слой, ще изчезнат сърдечните заболявания, ще се върне морала? Единственото, което постигнахте е в тези трудни времена за България да разедините народа на пушачи и непушачи, чистокръвни и тютневи убийци. Та нали проповядвате толерантност - полова, етническа, религиозна. Та вие ни принизихте, Нас-пушачите по-долу от сектанти, радикални ислямисти и педофили хомосексуалити. Защо разделихте народа - за да обслужи за пореден път политическите ви цели?! Идват избори, и разчитате на екстремисти и хипохондрици за вашето преизбиране. Народът ще се обедини въпреки всичко срещу корумпираната гербова върхушка и сторените на България злини и след вас ще остави само дим.

мариана

#291 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-07 10:05

"Ние, хората сме законните господари на Парламента и съдилищата,това си право упражняваме не като нарушаваме конституцията, а като сваляме хората, които искат да я изопачат."
~ Абрахам Линкълн

катя

#292 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-07 10:16

по такъв начин бе премахнат закона забраняващ пушенето в Германия.разни фрешове тук се опитват да манипулират обществото.с откровенни лъжи как било в страните членки на Е.С.-напразно в интернет има всичко стига да знаеш как да го намериш:
http://bg.time.mk/read/bee341f7b4/18e41fb50b/index.html

и тук един нещастен фреш се е изцепил вижте го какво предлага.да го питам този тъпак как може да криминализира нещо което се продава свободно във всички магазини

радослав василев

#293 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-07 10:43

ани

#294 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-07 11:24

понеже тук много често се говори за наркотици та да внеса малко яснота по въпроса:най опасния наркотик е власта и парите.срещу него още не е открит метод за лечение.

Пушач

#295 Re:

2012-12-07 12:48

#24: -

Слабоумник...

Пърдльо

#296 Re:

2012-12-07 15:12

#278: ванко шопа - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Ама ти си някакъв свръх оригинален бе пич :) браво :) Ти по-малоумне пример не можа ли да дадеш ? И на мен ми се пърди в заведението, ама не го правя, отивам в тоалетната или навън нали? За да не смърди на другите. Ако ти харесва аромата на моята пръдня, ще пърдя пред теб и ти ще пушиш, ама аз ще пърдя точно тогава, когато не си запалил, за да усетиш по хубаво аромата на моята пръдня и да те държи много дълго време :)

ванко шопа

#297 Re: Re:

2012-12-07 16:16

#296: Пърдльо - Re:

нещо си объркал понятията пич ,ако чакаш да запаля цигара мнооого има да чакаш защото не пуша:))))))

Смрадлив НАРКОМАН

#298 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-08 01:43

#277: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

1. Тук никой не опровергава вредата от тютюнопушенето и не омаловажава проблема!!!

2. Всички сме наясно с вредите и не е нужно да ни четете лекции по темата - чели сме достатъчно, та сигурно и повече от Вас!

3. Покажете научните доказателства, че "тютюнопушенето е наркомания", а ние ще Ви покажем научни доказателства, че цигарите не вредят на здравето! Можем да си се замерваме с "научни доказателства" до края на света. Дай Боже, маите да са прави, че нямам идея как ще живеем занапред в компанията на толкова много войнстващи марули!

4. И да:

• Всички велики умове са били пушачи,
  • Вредата от цигарите не е доказана, а от т.нар. "пасивно пушене" - още по-малко (!!!);
  • Прабаба ми пушеше "Слънце" (без филтър) и живя 105 години!
  • Протестираме за ПРАВО НА ИЗБОР!!!

5. Ако още не сте разбрали - това е подписка срещу забраната, сиреч място за съмишленици, какъвто очевидно не сте. Изходът е един - упражнявайте си риториката на страницата на "България без дим". Там ще Ви приветстват и ще Ви допромият мозъка!

1500

#299 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-08 09:06

#298: Смрадлив НАРКОМАН - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Ще ти препоръчам да напишеш в чичо Гугъл "Не е ли чудесно че няма нужда да пуша повече", отвори от първата страница файла на който е качена една книга. Единственото нещо което трябва да направиш, както казва и самият автор е да  я прочетеш , само това. Може съвсем спокойно да пушиш докато я четеш, както и да пишеш по форумите за това, че са ти нарушени правата на гражданин. Не се притеснявай, никъде не се говори за вредата от цигарите, за пасивното  пушене и все неща които си чувал 10000000 пъти. Говори се за съвсем друго нещо, единственото което трябва да направиш е да прочетеш книгата. Направи го дори само от любопитство, няма да съжаляваш! Всеки който иска може да си изтегли книгата. Вижте не се опитвам да ви давам непоисканото, само ви съветвам наистина да я прочетете. Дори  подписах тази петиция, защото вярвам, че забраните не помагат на никой, само карат пушачите не пук да пушат още повече, както и създават напрежение нежду населението, и единствените които печелят от всичко това са милите ни управници.

мариана

#300 Re: Re:

2012-12-08 09:38

Персоналът като не иска да се трови от цигарен дим,да вземе да се хване на работа в "Редки метали" гр.Бухово,КОЦМ Гара Искър или Нефтохимически Комбинат гр.Бургас.там по малко ще ги тровят.:))))