20 000 за предприемчив безработен? Да, ама не!
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията 20 000 за предприемчив безработен? Да, ама не!
Гост |
#12012-03-28 15:56Като преподавател към тази програма,видях в лицето на тези хора, много хъс и амбиция да започнат свой собствен бизнес. Това са млади и интелигентни хора, които се борят да покажат знания и умения,но поради една или друга причина нямат финансова стабилност да започнат свой собствен бизнес. Държавата трябва твърдо да застане зад тази кауза и да покаже на тези млади хора, че тук също могат да постигнат цели. |
varna |
#22012-03-28 15:57https://www.facebook.com/groups/260945940661097/ Тук са коментарите на много от включените в програмата, които вече знаят за какво става въпрос. Нека стане достояние за всички! Ако още не сте част от групата ни във фейсбук, елате заедно да се борим срещу това безобразие! |
Гост |
#32012-03-28 16:07Ако сме заедно можем МОЖЕМ !!!!!!! |
Гост |
#42012-03-28 16:37e towa sys sponsoriraneto me iznenada |
Радо |
#52012-03-29 11:03Който харесва във f. и да подписва. Моля заемете активна граждаанска позиция! |
Гост |
#62012-03-29 13:48Стига сме спонсорирали, хора не разбрахте ли че ние сме БЕЗРАБОТНИ !!! |
Радо |
#7 Re:2012-03-29 15:59След подписването на петицията ви изпраща email за да потвърдите! |
Гост |
#82012-03-30 16:42Ей, омръзна ми всеки чел, не дочел, разбарл, че ЕС дава по някое евро да стартираш собствен бизнес и започва да си задава безумните въпроси, на които отдавна има отговори на официалната страница на АЗ, ама ние сме си така... Хора, четете повече и се информирайте от повече източници. Повечето въпроси в петицията са изяснени още от стартирането на програмата. Не разбирам защо мислите, че ни управляват някакви дебили и недорасляци, които не са изяснили поне основните въпроси? Спрете я тази петиция, защото сте смешни и губите времето и заблуждавате хората! На всички пожелавам успех, а който иска да направи бизнес наистина - има и други програми и това правителство с АЗ подпомагат и по други начини стартиращи бизнеси. Просто потърсете си информацията или 'дето се казва напишете си домашното! |
varna |
#9 Re:2012-03-30 17:38Това въобще не е вярно, че повечето въпроси са изяснени от самото начало! Вместо да вникнете в проблема, явно предпочитате да създавате представа, която няма нищо общо с действителността. Указанията, в които се дава някаква информация, бяха официално обявени едва наскоро. Дотогава се разчиташе само на медийни публикации, които какъв източник са, а и да не коментираме колко достоверен в случая, които освен всичко друго често и взаимно си противоречаха. Когато има игра, има и правила, това трябва да е ясно от самото начало за всички участници. А няма да ви казвам на нашите въпроси как нито веднъж не беше даден конкретен отговор. И след тези указания обаче още много въпроси висят, но вас явно това не ви касае или пък просто си нямате работа... По тази програма това не е така, както твърдите, няма правила все още ясни, още се подготвят великите на АЗ насоки по компонент 2, не е така и по други програми, в които някои са видяли възможност, айде да не си говорим празни приказки. Има много засегнати. Кога и по коя по-конкретно вие лично се убедихте в обратното? И тук, ако не сте прочели внимателно, има още един сериозен проблем - държавата иска хилядите, които ще кандидатстват да разкрият първо фирмите си, а после да чакат да ги огрее шанса евентуално, като се има предвид, че безработни трябва да стоят до 2014, за да се случи това. И после, ако не са сред избраните, да отидат и чинно и послушно да си закрият фирмите. Това е много обосновано и наложително, нали? Естествено, държавния бюджет ни очаква с нетърпение, а защо не, като има хора, които на всичко са съгласни, така и ще бъде. Ама чакаме да ни обяснят така подробно кое точно така го изисква да бъде и защо не може въобще, по никакъв повод да се говори безработните да открият фирмите си, след като се разбере дали имат зелена светлина на своя бизнес-проект?! Що се отнася до това дали ни управляват "дебили и недорасляци" - явно и малка идея нямате колко по-зле е положението. Ваш проблем. Петицията продължава! |
Гост |
#10 "дебили и недорасляци"2012-03-30 18:57не знам дали те са "дебили и недорасляци", но определено нас ни имат за такива! |
pan |
#11 Re:2012-03-31 10:35Според това ,което сте написали Вие сте чел недочел и въобще нищо не разбрал.Като Ви е всичко ясно напишете ,за да ни го обясните и на нас недочелите.Кажете ни по кои програми има някакво развитие? Ходили ли сте някога в АЗ и искали ли сте някаква информация ? От една година съм на борсата и винаги ходя с точно формулирани и точни въпроси , които задавам , след като съм изчела всички публикации в сайта на АЗ . Какви отговори получавам - никой нищо не знае, никой нищо не може да обясни без да се допита до някой друг ит. н. и т. н. По тази програма се регистрирах , след като изслушах служителката на АЗ да ми обяснява 10 минути колко е несигурна тая програма и , че това , което се говори по медиите е нещо невярно. Не се изказвайте за неща , от които не се интересувате .Тук не е Вашето място. Тук сме само безработни , които си имаме някаква гледна точка. Вие си стойте на Вашето място , което явно не е тук.
|
varna |
#12 Re: Re:2012-03-31 16:04То жалкото е, че тази служителка явно се оказва права... |
Гост |
#13 Re:2012-03-31 18:27Явно, нито се числите към безработните, нито ви се налага да стартирате собствен бизнес, без собствен капитал.Нито пък сте наясно от собствен опит с програмата, т.е. участвайки в нея.Иначе щяхте да знаете, че служителите в АЗ, са по неинформирани и от нас. Интересно, чие време губим все пак ? |
Гост |
#142012-03-31 23:57На мен са ми нужни поне 10 000лв за да стартирам на възможния минимум бизнеса който съм решил да развивам. От отговорите на няколкото въпроса които бяха публикувани в сайта на агенцията по заетостта стана ясно, че не можем да съфинансираме дори и с лев лични средства. Как тогава с 4000лв, ако ми бъде одобрен проектът, ще закупя нужните ми машини, ще наема помещение, ще доставя суровини и материали като за всичко това ще са ми нужни не 4000, а 10000лв? Аз също бях задал десетина въпроса в сайта на агенцията,а също и други колеги поставиха свои въпроси, но не се намери кой да отговори на тях. Въобще в тази агенция кой отговаря за тази програма и има ли подходящо образование за да свърши добре поставената му задача? Аз се съмнявам, че хората движещи нещата в агенцията са подготвени и те го доказват с безсмислиците си които са написали, колкото и малко да са те. Няма човек с който съм разговарял на тази тема, който да не е изразил убедеността си, че това е поредната далавера на управляващите и по тази програма отново средствата няма да достигнат до обикновените хора и тези които ще ги усвоят отдавна са известни. Затова са тези неясноти и постоянни забавяния. Колко му е като проверяват бизнес-плановете ни да кажат, че не сме ги написали според техните представи за бизнес-план, които не са са ни разяснили, и да одобрят тези на своите хора. Това правителство в никакъв случай не е по-добро от предишните които разсипаха страната ни и доведоха една четвърт от народа ни до просешка тояга. Братя, българи, нека се обединим и обявим независимост от управляващата мафия и да я свалим от власт. Нека с разум, хитрост и спазвайки законите победим врага и освободим родината от новото робство. Заедно можем да възродим България и много бързо да задминем по благосъстояние най-богатите държави в света. Да живее България! |
Човек |
#15 Приятели, не ви ли стана ясно кой е №82012-04-01 00:15Този е или от АЗ, или е от хората за които е предназначена тази програма и няма интерес нещата да се оправят, защото обещаното му финансиране може и да не го огрее, ако трябва честно да се конкурира с всички нас |
Гост |
#162012-04-01 16:42Аз не съм възмутен а съм бесен от лъжите и действията по отношение финансирането, изобщо ако има такова и на курсовете първо ниво, дипломата гласи, СЪТРУДНИК В МАЛЪК И СРЕДЕН БИЗНЕС какъв идиот може да я съчини тази подигравка, как може да извадиш нова фирма да инвестираш и собственни пари там и да си окачиш на стената диплома не за упровител ами СЪТРЕДНИК |
Гост |
#17 Re:2012-04-01 17:10Прегледах петицията и я подписах, въпросите са напълно логични, аз дори бих добавил още - не е ясно освен точните критерии за оценка /срокове, резултати, оборот, печалба, възвръщаемост на инвестициите, социален и еко ефект - това са все измерими показатели/ и кои ще са оценяващите? Имат ли тези хора достатъчно маркетингови познания, компетентност или са си просто чиновници? Какъв и кой прави мониторинга от Брюксел, по програмата. Имат ли участниците някакъв пряк контакт с тази институция, те контролират ли тука нашите "оценяващи"?... Ако целта е да се стимулира дребния и средния бизнес, и тази субсидия ще е лоста, то тогава трябва да има и конкретни браншове, приоритети, целеви групи. Най-малкото тези от агенцията да направят грамотно, маркетингово представяне. И защо трябва винаги да има фирма?! Примерно, аз ако реша да напиша книга и те ме финансират с 20 бона, и книгата донесе после 350 хиляди печалба, не би ли било справедливо 1. да не е нужно да регистрирам фирма, 2. да върна все пак тази субсидия обратно във фонда, при положение, че печалбата многократно надвишава разумната и ефектът е супер положителен - т.е. не е разгледан проблема от всичките му страни - какво ще стане, ако много хора /дай Боже/ успеят в идеите си и създадат супер печеливш бизнес. Няма ли да е справедливо да се върне първоначалната помощ така, че да се даде възможност за старт на дрги нуждаещи се...
|
Гост |
#18 Re: Re:2012-04-01 23:51Средствата са отпуснати от Европейски Социален Фонд безвъзмездно и няма как Аз да иска да връщаме безвъзмездни пари. Това може да го направи всеки, но доброволно.
пп. Друг е въпроса кой ще е този бизнес, дето със субсидия от 20 000 ще спечели 350 000. То ако е толкова печеливш, няма да рискува да чака парите от АЗ, а ще тегли кредит и ще действа. |
Гост |
#192012-04-02 00:43Наистина нищо не е ясно по тази програма.Освен това тя е предназначена за много малко хора,а има отпуснати доста повече средства,които ще останат неусвоени.Не можеш и да се включиш по късно в програмата като кандидат и така те дискриминират. |
Гост |
#20 bezraboten2012-04-02 17:14Ето аз съм безработен,чух че има такава програма ,но от къде да извадя пари за такси за бизнес планове за всякакви глупости.Преди време съм имал фирма и знам как стоят нещата,макар да взама пари от приятели за документи и всякакви такси пак не е сигурно че ще ми отпуснат пари .Знаете как е в България,пак ще облажат определени хора а такива като мен ще пият по една студена вода |
Гост |
#212012-04-02 18:17Идеята е хубава,но нека да се даде достъп наистина да се ползва, особено от млади хора. |
Гост |
#222012-04-03 12:34petiziata e dobre oformena . napalno sam solidaren s nea . |
Гост |
#232012-04-03 13:58Възмутен съм от неяснотата на тази програма. Навсякъде се говори за компонент едно. Като, че ли другите компоненти не са важни. Но мисля,че се досещам защо е така. Това е поредната далавера която подготвят нашите хубавци и хубавици на гърба на честните и работни хора. С каква цел не се обяснява до край? Защото да може да нагласят нещата пътьом и да ограбят предназначените за наистина предприемчивите хора. А всички сме българи. Това което го правят днес българите на важни постове вредят на държавата повече от войните които са минали през вековете и е изписана тонове хартия за тях. "Благодарим ви за вниманието с което се отнасяте към нас и голямата грижа" с която ни баламосвате и обирате каймака няколко служители , а на народа пускате трошички. Голяма алчност брееееееееееееееее.!!!!!!! Не се срамувам, че съм Българин, но се срамувам от цялата администрация в България. Дано да ви се услади незаслуженото и не спечелено с труд. "Да ви е сладко" P.s: Дано да прочетат които трябва, макар, че се съмнявам, че и да прочетат едва ли ще ги жегне. |
Гост |
#242012-04-03 15:04Обзалагам се, че и възнаграждения извън заплатите са си взели. (А те и заплати не заслужават) |
Гост |
#252012-04-03 15:17interesuva me imam li pravo na u4astie kato ne sum izkarala kursa. |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Подписка срещу тероризирането с пиратки и бомбички в гр. Пловдив
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
НЕЗАБАВНО ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЖУРНАЛИСТА СИМОН МИЛКОВ И ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!
6713 Създадено: 2024-12-04
ПЕТИЦИЯ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ДИМИТЪР ДИМИТРОВ ОТ ДЛЪЖНОСТ ДИРЕКТОР НА ОП ЕКОРАВНОВЕСИЕ - ГР. СОФИЯ
1572 Създадено: 2024-11-22
Отнемане лиценза на Energo Pro България
1272 Създадено: 2024-12-27
Опазване на територията на Природен парк „Сините камъни“ и възражение срещу намаляване на площта му
1583 Създадено: 2024-11-26
Петиция в подкрепа на Златина Иванова- директор на училище, бореща се срещу олигархичния модел, застигнал българската образователна система
865 Създадено: 2024-12-14
Петиция срещу разпространението на вестник „Красиво Попово“
815 Създадено: 2024-12-05
РУСЕ ИСКА ДА ДИША. НЯМА ДА ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ ГАВРА С НАС И ДЕЦАТА НИ! ПРИНУДЕТЕ „МИРИЗЛИВЦИТЕ“ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ!
715 Създадено: 2024-12-08
Подкрепа за проф. д-р Галина Лардева като арт директор и куратор на Национални есенни изложби, Пловдив
667 Създадено: 2024-12-04
Отворено писмо от група читалища относно резултатите от Програма „Читалища“ на Министерство на културата публикувани на 9 декември 2024 г.
406 Създадено: 2024-12-17
Основен ремонт на отсечка /2,3км/ от път с номер VAR 2028 /от с. Долище до гр. Варна/ непосредствено след кръговото посока с. Долище
372 Създадено: 2024-12-16
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11662 Създадено: 2024-06-24
Петиция в подкрепа на Пело Кръстев - журналист, борещ се срещу олигархичния модел, застигнал българската свободна журналистика
353 Създадено: 2024-12-29
В подкрепа на служителите в магазини и супермаркети
352 Създадено: 2024-12-20
ДОЛУ РУСКИТЕ РЪЦЕ ОТ УКРАЙНА!
336 Създадено: 2024-12-03
За по-адекватни мерки за българските майки и деца
289 Създадено: 2024-12-17
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12623 Създадено: 2024-10-12
Признаване на видеозаписите с автомобилна камера за доказателство
776 Създадено: 2015-10-22
За здрави деца, аз имам кауза една!! Нашите деца имат право на здравословна храна и ние родители и институции сме отговорни за това!
170 Създадено: 2024-12-10
ПОДКРЕПА ЗА ДОЦЕНТ СТЕФАН ДЕЧЕВ
166 Създадено: 2024-12-23
Гражданите на Pазград против скъпата вода.
657 Създадено: 2024-01-05