20 000 за предприемчив безработен? Да, ама не!
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията 20 000 за предприемчив безработен? Да, ама не!
Гост |
#262012-04-03 16:04успех |
Гост |
#27 Re:2012-04-03 16:09 |
Гост |
#282012-04-03 16:19Ще напиша ,каквото ме вълнува мен ,но и повечето от Програмата Ние сме безработни ,но и между нас има разлика Искам дапопитам какможеш да живееш с 8лв на присъствен ден/Някъде малко повече от 100лвмесечно/Някои от нас са сами ,нямат хора досебеси ,нито друга поддръжка Но имаме кредити към банка ,макар и малки Но товане е най-голямата болка!Ние всъщност нямаме право да работим и като го казвам това някъде ме гледат с недоумение.Казват работи на Граждански договор,обаче вече всички ги е страх да наемат така Ние сме никакви на практика Нито безработни както трябва ,нито предприемачи все още...Ние сме чакащи!Но никой не се е сетил истински за нас! |
Гост |
#292012-04-03 17:06Че как да кандидатсвам за тази програма. Като правя бизнес план ми искат всичко точно ,ясно, откъде, колко. баланс счетоводството да излиза. Като нищо не е ясно, как да си направя аз сметката предварително сметката дали отговарям за тази програма. Знам ли аз кои разходи ще ми признаят и кои не. Ако не ми признаят разходи за неща нужни ми в бизнеса, какво правя аз тогава. Или ще ми остане загубеното време само. И какво ще се получи тогава "От гладен,по-гладен", защото вместо да правя нещо което поне хляба ще ми докара аз ще ходя на курсове. И си мислите, че помагате или това е поредното отчитане на дейност. Като си легнете вечер спите ли спокойно, че сте излъгали толкова народ и вместо да му помогнете го забивате още по-надолу? За да ме одобрите ще ме оглеждате отвсякъде дали "ставам". Аз също искам да огледам програмата предварително отвсякъде за да я преценя. Или смятате, че е необходимо да ни залъжете само с фразата " даваме 20 000 лв безвъзмездно" и чакате шараните. Сега вероятно преценявате как да бъдат усвоени парите, но като участвате и вие зад завесата. ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕех майко Родино, можеш да се "гордееш" с Тях. НЯМАМ ВИ ДОВЕРИЕ АДМИНИСТРАТОРИ. |
Гост |
#302012-04-03 17:063 125 Не на насилието над животните.. ех защо не съм животно! В тази държава бездомните кучета са по важни от хората.. И богатите ще станат бедни само феодалите ще останат! |
Гост |
#312012-04-03 18:11Родната престъпност държи в ръцете си 3,5 млрд. лева http://www.dnes.bg/index/2012/04/03/rodnata-prestypnost-dyrji-v-rycete-si-3-5-mlrd-leva.155623?utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_campaign=dnes.bg+03.04.2012 |
Гост |
#322012-04-03 19:26Завърших обучението по Компонент І, и сега съм на кръстопът, поради големия риск, който трябва да поема. След като официално пуснаха в сайта на Агенцията по заетостта стана ясно, че целта на държавата е да открием нови работни места и да ни задължи поне една година да наливаме в хазната, данъци и осигуровки, След като регистрираме Фирма за собствена сметка, автоматично се задължаваме да плащаме на държавата поне нашите данъци и осигуровки, не става ясно, ако бизнесът не потръгне и уволним наетите хора какво ще следва ...., пълна загадка! Още един въпрос искам да коментирам - Обучението по първия етап - на всички ни додаха ваучери за 600лв за 300 учебни часа, по 8 лв на ден стипендия. Какво става, когато обучението е по 8 учебни часа на ден, отново се заплаща по осем лева на ден, независимо, че ваучера е за 600 лв за 300 часа. Пак в нечии джоб отива разликата. Подкрепям тази петиция, ще се обадя на всичките си колеги от курса. Успех! |
Гост |
#33 Re: Re:2012-04-03 23:30А ако от Бюрото по труда ми казват, че вече няма обучение, хайде сега иди на консултация нищо че не си икономист?
|
Гост |
#342012-04-04 10:29Липсата на информация във връзка с програмата е повече от възмутителна. Абсурдно е да задължават безработните лица да останат без работа в продължение на месеци и в същото време да не могат да им посочат срокове по отделните компоненти, дори ориентировъчни! Абсурдно е да се тръби как ще бъдат раздадени пари на безработните, а да няма кой да ни отговори на елементарни въпроси. Аз лично в отговор на запитване по и-мейл до МТСП, получих отговор, който в последствие се оказа грешен! |
varna |
#35 Re:2012-04-04 23:30имате право, ако сте с икономическо образование и разбира се регистриран/а на бюрото по труда |
Даниела |
#36 Re:2012-04-05 08:40Ако бизнесът не потръгне, ще се връщат парите. Вече има такива случаи по други евро финансирания.Визирам пчеларството. "Безплатен обяд, няма." А колкото до кръстопътя, аз одавна го прескочих - отказвам се от това изнудване. Но имате моята подкрепа във всички протести по темата на 100 %. |
Гост |
#372012-04-05 09:31Интересува ме защо фирмата трябва да е новообразувана.Ако съществува такава , която не е упражнявала дейност повече от 10 години по уважителни причини да считам ли , че не може да се кандидатства от нейно име.Трябва ли един безработен да притежава по 2 фирми?При започване на обучението едното от условията беше обучаващия да притежава фирма-такава беше моята информация.Ако може искам да получа отговор.Благодаря. |
Гост |
#382012-04-05 12:08От първия ден на курсовете плъзна съмнението и вече втори месец не можем да се отървем от него! Иска ни се да вярваме в проекта, но неяснотиите са твърде много! |
Гост |
#392012-04-05 12:19Lipca na kapacitet v dogovarqctiq organ |
Гост |
#402012-04-05 13:15Vreme e za monitoring ot ES |
Гост |
#412012-04-06 09:40Поредният български абсурд! Пак поставяме магарето пред каруцата! Защо му е на един безработен фирма? По въпросната програма ще бъдат удобрени максимум 2500 кадидати за финансиране, за цялата страна....и какво правят останалите /примерно около 8000 и повече безработни / вече "фирмаджии", с тези "кухи" фирми?! Кого обслужва системата?!Помислете само какви и колко пари /от измъчените безработни/ ще постъпят в общо казано - държавата! Пък и като започнат да се закриват тези мъртвородени фирми...пак наново! Много удобно, но на каква цена! |
българин |
#42 Re:2012-04-06 10:02.....а не толкова младите от какво да преживяват, като изпадайки в "присъдата" безработен - в България, са обречени. Не преувеличавам, вече повече от година търся работа и изтърпях всякакви унижения /въпреки висшето си образование/, само като чуят възраст 52г. |
Гост |
#432012-04-06 11:34Тази програма беше за стимул на безработните.Според мен не ги стимулират.Това е поредната изопаченост от нашата мила родина. |
ПЛОВДИВ |
#442012-04-06 18:29всичко в тази програма е нелогично хайде добре ще изкараме компонент1 и после - ако отвориш фирма ставаш собственик плащаш осигуровки данъци трябва да наемеш 3ма работника и то от бюрото по труда за да ти одобрят проекта и ако да речем те одобрят в компонент 2 и започнеш бизнеса си ще те скъсат от проверки дали всичко ти е по нормите им мисля че уреди машини втора употреба не е разрешено да купуваш просто тия 20000 до никъде няма да стигнат и също нямаш право да фалираш 3години това знам аз за сега!!!!!!!!!!!ВСИЧКО ТОВА МЕ НАВЯВА НА МИСЪЛТА ЧЕ НА КРАЯ НА ГОДИНАТА ТРЯБВА ДА СЕ ОБЯВИ ПРЕД ЕВРОПА ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА РЪСТ НА НОВООТКРИТИТЕ ФИРМИ ИКОНОМИКАТА ВЪРВИ НАГОРЕ БЕЗРАБОТНИТЕ НАМАЛЯВАТ |
Панчо Маджаров Гост |
#452012-04-06 20:30В тази страна "Абсурдистан" се нагледах на всичко поради факта,че съм от поколението на неуспелите 40 годишни и неопределени като поколение хора. |
Гост |
#462012-04-06 22:05ако искате резултати го давайте сериозно.Използвайте протеста за да привлечете вниманието на хората в следните направления : 1/ Да се разясни ,че тези пари /по 20000 лв/не са за раздаване на калпак, а са с цел създаване на лост за излизане на България от дупката в която набутана и те са от ЕС,т.е. не са от бюджета или от джобовете на българските данъкоплатци.2/Държавната администрация която трябва да регулира тази дейност освен,че е корумпирана,но и е некомпетентна да извърши това и е създала абсурдни правила с цел да саботира процеса и на по-късен етап да си раздаде бонуси за много работа.Модела се практикува от години като се почне от Емилия Масларова та и до днес в Министерства на здравеопазването.3/Протеста е че се отнема възможността да се субсидират най-смислените и успешни проекти за бизнес с изкуствено създадени бюрократични бариери-предварителна регистрация на фирми като изискване за участие в конкурса и представяне на бизнес плана на идеята.4/Скрити са състава на комисията и критериите по които ще се оценяват бизнес плановете и тн. |
Гост |
#47 Re: не е "Абсурдистан",а "Бонусистан"2012-04-06 22:07 |
Гост |
#482012-04-07 01:56Нещата които искаме са прости :1/Премахване на изискването за предварителна регистрация на фирма като условие за участие в конкурса.2/премахване на изискването за представяне на бизнес план за бъдеща стопанска дейност.3/ Да се приемат и оценяват проекти за бизнес идеи.4/След одобрението /евентуално/ от ИЗВЕСТНА комисия по ИЗВЕСТНИ критерии и показатели да се изисква регистрация на фирма и бизнес план по ИЗВЕСТЕН в цялата страна образец за да се отпусне финансиране със субсидията |
Гост |
#492012-04-07 10:40Podkrepqm q ...:))) |
Гост |
#502012-04-07 10:55vsi4ko e miji da te lajem,edva li nqkoi 6te pokrie iziskvaniqta,informaciqta oskadna,ako bqh po-lad,nqma6e da stoq i sekunda v dazi skapana darjava!!! |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3632 Създадено: 2024-11-09
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2957 Създадено: 2024-10-30
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2365 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11247 Създадено: 2024-06-24
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12370 Създадено: 2024-10-12
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
908 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
805 Създадено: 2024-11-08
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
660 Създадено: 2024-11-09
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1328 Създадено: 2024-10-25
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
430 Създадено: 2024-11-08
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
635 Създадено: 2024-10-29
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1485 Създадено: 2024-09-30
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
484 Създадено: 2024-10-24
Опазване на територията на Природен парк „Сините камъни“ и възражение срещу намаляване на площта му
275 Създадено: 2024-11-26
Да спасим "Център,"Неогенезис"!
275 Създадено: 2024-11-20
ПЕТИЦИЯ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА Г-Н ДИМИТЪР ДИМИТРОВ ОТ ДЛЪЖНОСТ ДИРЕКТОР НА ОП ЕКОРАВНОВЕСИЕ - ГР. СОФИЯ
214 Създадено: 2024-11-22
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
152 Създадено: 2024-11-06
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2654 Създадено: 2023-04-04
Петиция против изграждане на социален дом за резидентни грижи за пълнолетни лица с интелектуални затруднения!
102 Създадено: 2024-11-20
Запазване предназначението на Мотопистата и околния имот за "градски спортен комплекс" и за това мястото да се облагороди за спорт и отдих.
102 Създадено: 2024-11-10