За КАМЕРИ В ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ И ГРАДИНИ! Да спрем насилието!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За КАМЕРИ В ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ И ГРАДИНИ! Да спрем насилието!

Гост

#176 Re:

2016-10-12 20:03

#21: -  

И аз това си мисля!

Гост

2016-10-12 20:09

Редно е да се вижда как се гледат и възпитават децата ни!

Гост

2016-10-12 20:29

Защото лелките и вазпитателите не си вършат работата и във повечето случай те бият децата ни нека да се спре насилието все пак си плаштаме градината и яслата не плащаме да ни пребиват децата да има камери .

Гост

2016-10-12 20:30

Зашото така е правилно! Дано нещо се промени!

Гост

2016-10-12 20:33

За да знам какво се случва с децата ми.

Гост

2016-10-12 20:36

Защото действително в някои детски ясли и градини се прилагат мерки, не отговарящи на начина за възпитание на деца!!!

Гост

2016-10-12 20:46

Мисля,чеее трябва онлайн по всяко време родителите да имат достъп.Да се вижда в момента какво правят децата,а не когато нещо стане.

Гост

2016-10-12 21:59

Задължително !

Гост

2016-10-12 22:58

Дано наистина тази петиция има резултат и във всички градини и ясли има камери

Гост

2016-10-13 04:26

Здравейте,

Искам да кажа, че поставянето на камерите не е само и единствено с цел да докаже вината на даден възпитател, ако е извършил някакво нарушение. То може да докаже и невинносттта на персонала.
Всички ще са доволни от въвеждането на такава техника по детските заведения.

Гост

2016-10-13 04:55

Защото имам дете в яслена възраст и когато тръгне на ясла искам да зная че ще го обгрижват нормални хора - не озлобени от живота и недоимъка 60 год баби. Искам да има контрол и персонала да не си позволява да малтретира психически и физически беззащитни бебета.

Гост

2016-10-13 05:12

Защото смятам , че така е редно !

Гост

2016-10-13 05:30

Дано успеем!
Зорка

2016-10-13 05:44

Защото съм съгласна с подписаното от вас!Защото и аз имам дъщеричка,макар и още малка....незнам,ако се случи това на детето ми,не ми се мисли просто!!!Аз също съм майка и подкрепям,всичко свързано с децата ни!!!! :)

Гост

2016-10-13 05:48

Аз съм за равенство между децата било то ясла или градина(дори и в училище),хората с малко по-пълен джоб винаги са били малко по-толелирани ! ! ! Когато си някой,уважават и детето ти ! ! ! Отделно че има проблемни деца,на които не се обръща внимание и те тормозят по-свитите деца ! ! ! Аз съм на мнение,че ако има камери проблемите няма да се решат от самосебе си,но ще спомогнат при насилие или кражби ! ! !

Гост

2016-10-13 05:54

Децата са бъдещето на България и трябва да ни пука за тях

Гост

2016-10-13 05:55

Насилието,ражда насилие!!! Подписвам,за да се спрат наказанията,кражбите на храна,насилието във всичките му форми.Всички имаме,отговорности и задължения към децата,а не,само и единствено родителите!!!

Гост

2016-10-13 06:09

Напълно подкрепям инициативата. Моето дете в момента посещава ясла. Да се спре насилието.

Гост

2016-10-13 06:29

Коментарите мисля са излишни - всички гледаме телевизия, слушаме новини и виждаме и чуваме какви новини предават , ако някой мисли за доброто на децата - трябва да има !

Гост

2016-10-13 07:04

Защото е недопустимо да има такова отношение към тези малки беззащитни душици.
Павлина

#196 Re: Re: Re:

2016-10-13 07:19

#161: - Re: Re:  

Съгласна съм да има камери ,така и родители и учители ще са на ясно .Аз лично имам проблем с учителките в детската градина -Не им вярвам .И как бих могла -Първия ден отиваме и там на вратата ме посреща учителката (Възпитателката )Разменяме няколко думи и тя ми казва .,,Как да ви кажа детето ви играе с едно ненормално -изостанало ..и аз му казвам ,не играй с него че то не е добре ..но не ме разбира ...При което аз я гледах ,а отвътре ми идеше да крещя .Питам какво му е на въпросното дете -..Имало операция на главата ,няколко ..било от дом и щели да гоосиновяват ,но било малко бавно развиващо се .На всичко това и отговорих ,че няма как да кажеш на едно 3-годишно дете не играй с еди кой си ,че той е различен ,или има недъг .Децата не гледат с какво си облечен и дали си различен ,черен ,бел бос или с найк.Децата виждат човека ,а не обвивката .После идава и взема памперс .Детето е на 3 и нещо години -това същото .На въпроса -Защо е с памперс ,не го ли учите на гърне ?Тя ми казва -Ааа не, те нали ще го осиновяват от Германия .

Следващите няколко дни -пак сме на градина и към 16.00отивам да си взема детето .Гледам чантат му (раницата )мокра ,отварям вътре дрехите му с храна по тях и цялата мирише -Питам какво е станало ? Госпожата - Ами незнам това е станало в първа смяна. Чакам няколко дни -бяха празници (През това време се притеснявам ,какво е станало повърнал ли е ,проблем ли е имало ) Дойде деня и виждам въпросната госпожа която е била първа смяна .Питам я -О, то едно дете разляло върху него супата .

Добре ,стават инциденти .Но първо има чешма ,баня еми Не искам да ми перете дрехите ,но поне можеше да ги изтупате от храната ,или ги изплакнете с вода или пък най- малкото ,все има някой кисия -сложете ги .А не както са с храната и мокри да ги сложат в раницата и от сутринта до вечерта да се вмиришат .И не разбирам не си ли придават една на друга двете учитеки ,засичат се всичко става .Две думи само да си кажат -тов аи това станало .Този ударил другия .С това дете е станало така ..и прочие .Нали родителя ще се притесни -Особенно като му кажат -Ами незнам .,то не е в мойта смяна ..

После имах разговор пак с една от госпожите - Водя си детето след като оздравяхме .Казвам утре ще е на градина 

Тя - Ами не го води ,че след 5 дни ще имаме мероприятие -(рецитал ) Той незнае думите и сигорно ще плаче ...Кажете ми аз ли трябва да обясне на тази възл=питателка .Че за един родител е важно не детето ти да си каже перфектно думите ..Не дали ще се завърти в правилната посока и ще подскочи .Ами сложи го да бъде дърво ,храст ..гъба Но да е там .Да го видя щастлив сред децата .Едно дете може да си знае перфектно стихчето или песничката .Но като види родители или публика да забрави ,да се притесни и да не каже нищо ..Но за мен това няма значение .Нали съм майка -ще му се радвам и ще ръкопляскам ..Но не как така нали директорката щяла да е там Трябва да получат потупване по рамото учителките ..

Как така моето дете ще разваля -нещо 

Много се ядосах -не го заведох ..Говори и с другата госпожа -Нали са две ..Тя милата ме успокои като ми каза -..Тя колежката не мисли като говори ..брбр Аз щях да ви го кажа по друг начин ..

Ама както и да ми го кажете -Не го води -Си е не го води -нищо че имаше седмица да го научат ..или приобщят .И с хиляда думи да ми кажеш -Такова нещо -казва ли се от човек завършил педагог - ..

А и нелепото оправдание -Аз щях да ви го кажа по-друг начин ..

И още хиляди такива нелепи малки лъжи като не можах да намеря тел ви да ви кажа че има родитеска среща -примерно ..или съгласни ли сте да дадете 25 лв ..Нямакой да те пита ..А узнаваш от непознат че дължиш пари защото решили да дадат пари за детето ми ,без да питат.Ей така  на собственна глава -Как решаваш за моето дете ,че трябва да му купя някакъв гащеризон и шапка -за предтавляние на което дори няма да отидем ..Но и кой да пита

.А на следващия ден ме търсят от детската градина ..когато им трябвам .

Так че при всички тъпотии които минават пред мен -Как да има доверие на тези госпожи 

За камери съм да 

Не че,в моя случей ще свършат нещо -въпросните камери но ще е един плюс ..

Няма госпожите да си тръгват в 16часа  като работното им време е до 18 ..

Няма да оставят децата на лелките или да ги търсиш по-други групи 

Няма да ти кажат Ама вземайте си децата до 16:30 ..В 17 лелките почват да мият и с препарати ..Нямате ли баба и дядо да идват да ви вземат детето по рано .

Няма да излизат да пушат по-някой цигара на терасата 

Няма да ги карат да седят цял ден на столчета в къг,защото така се научавали да слушат .(Цял ден да те опъна аз да седиш на стол и да ревеш -дали ще и е приятно )

Няма им пускат сутрин филми -образователни Том и Джери ..А видиш ли може да правят гимнастика .Ама кой да се сети 

Току виж са обърнали повече време на децата и са си спомнили че и те са имали деца ,и че всяко дете се нуждае от малко внимание .Ако иска да пълзи пълзи и ти .Ако иска да скача ,скачай и ти ..Това не е казарма ..

И ако оправданието -Ама 30 ДЕЦА КАК ДА ГИ ГЛЕДАМ ..-Нервите и не издържат -и затова викала -Вас ви задоволява ..То мен не 

Нали затова си учила ,да преподаваш на деца .А децата викат ,крещят ,сърдят се ..и още много по-толкова ..Но това ти е работата ,това ти е призванието За това си там .Да ти поверим децата си и да сме спокойни ,че са в сигорни ръце .

Хубав ден на всички, и дано каузата ви има подкрепа и да се осъществи !

Гост

2016-10-13 07:53

Коментирам я за,защото напосшедък все по-чести са насилията върху децата. Безобразно!

Гост

2016-10-13 08:07

Защото бих искала да мога да погледна как минава ежедневието на детето ми в детската градина!

Гост

2016-10-13 08:26

На 100% трябва да има.Не може в магазин за хляб и гащи да има камери а в там където оставяш най скъпото да няма.Време е митовете да оживеят и да се спрът за употребите.Абсолютно всички работим под наблюдение ,ако си спазват правилника не виждам какво ги притеснява.

Гост

2016-10-13 08:31

Защото подкрепям всичко написано в нея!