Против дискриминацията над българските ученици!
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Против дискриминацията над българските ученици!
Гост |
#2262016-10-25 07:31Майка съм на две деца и никога не съм получавала детски надбавки, защото със съпруга ми работим по 12 - 14 часа. И двете ми деца учат в елитна гимназиа, ходят на допълнителни езикови школи, а през цялото лято и уикендите работят. Те не заслужават ли да бъдат материално стимулирани? Давайте на циганите, за да ни бият, да ни обират и да ни мамят. Сменете си политиката, спрете им помощите, предлагайте им работа. |
Гост |
#2272016-10-25 08:04Подписах тази петиция защото, освен всичко изброено в нея, считам, че с такива инициативи МОН създава условия за още по-безотговорно отношение към учебния процес и към живота в обществото, |
Гост |
#2282016-10-25 08:16добре де,как да си потвърдя подписа |
АЗ |
#2292016-10-25 08:17Това е тотална дискриминицация спрямо БЪЛГАРСКИТЕ деца!!! Същата, Кунева, няма никаква представа, на колко БЪЛГАРСКИ деца им се налага И да работят, защото според същата Кунева, заплата от 340лв. не било бедност!!!! Обикаля като цветарка по студията да "разяснява" за стипендии от 30Е на циганчетата при успех 3,50!!!! Е..... колко успех трябва да има едно БЪЛГАРСКО дете, за да получи такава стипендия, вероятно 7.....От кога МОН е иззело функциите и на социалното министерство???? Няма ли достатъчно проблеми в българското образование, че тая се е загрижила за интеграцията на циганчетата???? До кога...???? |
Гост |
#2302016-10-25 08:24Подписвам и препоръчвам тази петиция, защото съм против дискриминирането на българите и българските деца. Мисля, че това предложение е неудачно и унизително. Решението би било със санкции, а не с поощрения. Тази прослойка не може да оцени такъв жест или експеримент. |
Гост |
#2312016-10-25 08:37Защото това е дискриминация срещу децата - българчетата! |
гост |
#232 Re: Re:2016-10-25 08:44Вие сам си отговорихте на въпроса - Всички деца, които живеят в България са български ученици! Защо тогава тези стипендии не са за всички, а са само за определен етнос? Ако парите са само от техни фондове да ги дават, но тук участва и МОН с нашите данъци. |
Гост |
#2332016-10-25 09:03Защото 20 години работих с ромски деца иим давахме от собствените си средства като учителки, а те все искаха и искаха и пак не идваха , за да ни оставели без работа . Ромите изнудват с децата си българските деца -в момента всички български деца са в дискриминация от тях и се налага да пътуват , за да бъдат в български училища- на тях кой им плаща пътните, закуските, висенето по спирките. Не! Край натова- да си върнем България. |
Монова |
#2342016-10-25 09:06Напротив госпожа,всички сме с равен старт, но вие толерирате едните за сметка на другите!!!!!! Едните учат и работят,а другите всичко получават наготово!!! Вие госпожа сте една много нагла и проста личност и мене ме е срам от това че вие сте министър на образованието!!!!Аз работя по 12 часа дневно за да мога да издържам детето си и ми спряха детските, защото брутото ми надвишава прага с един лев. Питам аз като не виждам тези 150-200 лева от брутото ми къде ходят тези пари????? ПРИ ЦИГАНКИТЕ МЪРШАВИ ЗА ДА СЕ КОТЯТ ДЕНОНОЩНО!!!!!!!!! |
Гост |
#2352016-10-25 09:13В Родината ни действа Конституция, според която всички български граждани имат равни права! България е еднонационална държава! Българският език е езикът, на който се обучават и учат всички Български деца( независимо от кой етнически елемент на българската нация са)!!! |
Гост |
#2362016-10-25 09:17Не може стипендии да се дават за слаб успех ,това никъде по света го няма за слаб успех да получаваш стипендия.Разбира се ,че българчетата ще се чувстват дискриминирани- за отличен успех ще получват 30 лева,а циганите за слаб успех 60 лева ???Децата ни ще се чувстват дискриминирани и измамени.Това ще ги демотивира да учат,това ли е целта на МОН да се създаде демотивирано младо поколение ?/??? |
Гост |
#2372016-10-25 09:19Искам равни права и задължения в България за всички етноси. След като ние българите учим, работим и плащаме данъци и сметки и не получаваме помощи детски и стипендии. Нека и другите да си плащат без да получават помощи като над. Като не искат да ги принудят да не раждат и да учат или да ги изселят. |
Гост |
#2382016-10-25 09:22Каквото е за над българите нека е това и за циганите. Ако те няма да учат и плащат сметки защо ние да го правим. Нека държавата плаща и на нас безплатния живот. |
Гост |
#2392016-10-25 09:42Преди години 4-5годишно ромче ми иска 10 стотинки, а аз реших да му купя хамбургер - може да е гладно детето. И докато чакаме да приготвят хамбургера, то се обръща назад, комуникира с някого и се смее. Когато погледнах и аз - там каки или майки, и всички дружно ми се смеят. Дано с такива петиции да предотвратим ромската общност да ни смее на нас - все по оредяващата българска общност. Интеграция - да, но не чрез непрекъснати привилегии! |
Гост |
#2402016-10-25 09:45не съм съгласна винаги привилегиите да са за ромите,колко болни българчета се отглеждат от семейства без помощи,а ромчетата здрави получават по 300 лв помощи като уж болни,стига сте си затваряли очите управници престанете да постъпвате несправедливо |
Гост |
#2412016-10-25 09:53Това е недопустимо антихуманно, антибългарско...Бяхме свидетели как ромите си накупиха тъпани от помощите които получиха от наводненията...помощи за които много пострадали български семейства бяха пренебрегнати. Далеч съм от мисълта,че и тези степендии ще отидат за друго по-различно. Едва ли има друга държава в Европа която толкова явно дискриминира своите граждани |
Гост |
#2422016-10-25 09:59Пожелавам успех на петицията! Сега искам да попитам: защо се слага каруцата пред коня? Нека децата, когато покажат висок успех и желание се учат, тогава да бъдат поощрявани с пари /стипендии/. Да има стимул. А вече чухме мнението на родители роми, че тези пари няма да им стигнат. Изобщо има ли сума, която би им била достатъчна?! Каква е гаранцията, че тези пари ще ги ползват децата? Отидете на пазара в който и да е провинциален град, където от роми не можете да се разминете- много рядко ще видите някой от тях без цигара в ръка..Ей за това и за алкохол ще отиват и въпросните помощи. Кунева каза,че тези пари са от ромски организации. Редно ли е такива средства да минават през просветното министерство? Тогава трябва ли да бъдат обявявани и да се дразнят останалите, които нямат ромски покровители? Нека се подпомагат всички деца! Познаваме много българи, които са в много по-затруднено материално положение, но нямат "превилегията" да са от ромски произход...Нали роми, арменци турци,българи, всички родени в България са еднакво българи. |
Гост |
#2432016-10-25 10:06Поредната дискриминация към българския народ.Малцинства,какви ти малцинства?Това са плевели,които трябва да се премахнат,те не подлежат на интеграция,те НЕ искат да се интегрират,а само да смучат от нашите пари и да реват,че все те са ощетените! |
Гост |
#2442016-10-25 10:06Напрежението между самите ученици после как ще го туширате? Българчетата ще се чувстват несправедливо отхвърлени, а ромчетата незаслужено фалшиво превилигировани! Ще се изтрепват в междучасията, дразги, омраза и промяна радикално на равното начало пред децата. Помислете за по-занижени критерии към всички ученици, например успех 4.00. И еднаква сума за степендия, моля, та може ли цената на знанието да кара да ревнуват кое семейство е ромско и кое не?! |
Гост |
#2452016-10-25 10:22Защотото и аз имам дете макар и невръсно то заслужава не по малко от другите ромски деца да бъде реализирано в България а не извън нея |
Гост |
#2462016-10-25 10:31Защото искам децата ни да останат в родината си. |
Гост |
#2472016-10-25 10:51Защото храним и родителите им и децата им, а те изнасилват, бият и крадат нашите. |
Гост |
#2482016-10-25 10:51Смятам ,че нашите деца с "Български" майчин език да също деца достойни с труда си за стипендии нс които една част осогуряваме ние техните родители с труфа си успяваме да ги убедим в необходимостта от образование някои от тях вървят километри за да отидат на училище стават в 5часа за да се придвижат ,а някои от тях работят допълнитело за да помагат на родителите сида ги издържат зсщото след платените сметки и данъци остават значително малко средства и въпреки всичко ние успяваме да ги убедим в необходимостта на образованието без да им разстиламе банкноти по пътя към училище |
Гост |
#2492016-10-25 10:58Подписах петицията, защото никога не съм получавала никакви социални придобивки включително и детски надбавки за детето ми, понеже съм "глупава " и съм сключила брак, не съм от малцинството, а дохода го надвишаваме с около 3,00лв. и те ми " стигат". Но пък моите данъци отиват за малцинството , за да раждат деца. Всички проекти в тази държава са само за тях. |
pepinka 08 |
#2502016-10-25 10:59Подписах тази петиция, защото моето дете се чувства дискримитирано! Работя в чужбина и изпращам всичките си пари за да плащам образованието и,за да живее в България, да учи в България, за да не напуска България, да не бъде емигрант като мен! |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Подписка срещу тероризирането с пиратки и бомбички в гр. Пловдив
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
НЕЗАБАВНО ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЖУРНАЛИСТА СИМОН МИЛКОВ И ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!
6710 Създадено: 2024-12-04
ПЕТИЦИЯ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ДИМИТЪР ДИМИТРОВ ОТ ДЛЪЖНОСТ ДИРЕКТОР НА ОП ЕКОРАВНОВЕСИЕ - ГР. СОФИЯ
1385 Създадено: 2024-11-22
Опазване на територията на Природен парк „Сините камъни“ и възражение срещу намаляване на площта му
1169 Създадено: 2024-11-26
Петиция срещу разпространението на вестник „Красиво Попово“
814 Създадено: 2024-12-05
Петиция в подкрепа на Златина Иванова- директор на училище, бореща се срещу олигархичния модел, застигнал българската образователна система
812 Създадено: 2024-12-14
РУСЕ ИСКА ДА ДИША. НЯМА ДА ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ ГАВРА С НАС И ДЕЦАТА НИ! ПРИНУДЕТЕ „МИРИЗЛИВЦИТЕ“ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ!
695 Създадено: 2024-12-08
Подкрепа за проф. д-р Галина Лардева като арт директор и куратор на Национални есенни изложби, Пловдив
666 Създадено: 2024-12-04
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12575 Създадено: 2024-10-12
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11627 Създадено: 2024-06-24
Отворено писмо от група читалища относно резултатите от Програма „Читалища“ на Министерство на културата публикувани на 9 декември 2024 г.
354 Създадено: 2024-12-17
Основен ремонт на отсечка /2,3км/ от път с номер VAR 2028 /от с. Долище до гр. Варна/ непосредствено след кръговото посока с. Долище
345 Създадено: 2024-12-16
В подкрепа на служителите в магазини и супермаркети
330 Създадено: 2024-12-20
ДОЛУ РУСКИТЕ РЪЦЕ ОТ УКРАЙНА!
288 Създадено: 2024-12-03
Гражданите на Pазград против скъпата вода.
656 Създадено: 2024-01-05
За по-адекватни мерки за българските майки и деца
270 Създадено: 2024-12-17
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1441 Създадено: 2024-10-25
Допълнителни средства за Национален фонд „Култура“, заложени в т. 5.2, чл. 1 на Закона за държавния бюджет за 2024 г.
222 Създадено: 2024-12-02
Признаване на видеозаписите с автомобилна камера за доказателство
772 Създадено: 2015-10-22
Спасение на животните във Велинград
171 Създадено: 2024-11-30
За здрави деца, аз имам кауза една!! Нашите деца имат право на здравословна храна и ние родители и институции сме отговорни за това!
159 Създадено: 2024-12-10