Не на забраната за забрадките
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на забраната за забрадките
Гост |
#762016-05-21 14:24
''щом в арабския свят принуждават жените да се покриват, ние пък да ги накараме да се съблекат. Не е едно и също да те принудят да се облечеш или да се съблечеш.'' Някои си интерпретират нещата както на тях им е угодно..алах ли учи това? Никой не кара жените да се събличат и разголват, моля внимавайте какво четете и после отговаряте. Махането на покривалото не е равносилно на показване в бански гащета или напълно голи:))) Но и ако арабската/покриваща се жена, реши да отиде на море със съпруга си как ще се попече на плажа? Ето какво наблюдавахме миналото лято в Мексико, където бяхме на почивка. Там беше също до нашата вила, арабско сем с 6-7год. дете. На плажа съпругът и детето се къпеха във водата, (много здравословно) играеха на водна топка с другите къпещи се в морето - жени, деца и се чувстваха прекрасно:) А горката жена беше се свила под чадъра, цялата увита с дълга черна роба и покривало и си криеше очите зад очила..Не говорим как според религията им тези жени раждат непрекъснато, а няма кой да им издържа децата..Голяма част от съпрузите или не работят или взимат малки недостатъчни заплати.. И това е нормално...Не е само покривалото тук..има много други проблеми и дано по-умните жени го разберат и не оставят другите да си правят каквото искат с тях, докато съпрузите им се развличат във водата с други жени, едни красиви руси германки..което ние видяхме..Но ако това им харесва и Алах го иска:)))) Освен това един много проспериращ бизнес в Иран напр. са ..публичните домове, където съпрузите на покритите жени си отпочиват от тях:) Е щом алах им го позволява и е правилно:)))
|
Гост |
#77 Re:2016-05-21 14:46 |
анонимен. |
#78 Re:2016-05-21 14:48Браво. Една жена да мисли както трябва. Забрадката не ни прави по малко хора от останалите, всеки сам решава как да бъде облечен. В ИСЛЯМА няма насилие и най важното АЛЛАХ решава на кого да покаже правия път и кого да остави в заблуда.Има много Мюслюмани които не ходят със забрадки, но те са от заблудените и има много от другите религии които приемат Исляма и се забулват защото тях Аллах ги е избрал и те дори са по вярващи и от Мюслюманите. |
Гост |
#79 Re:2016-05-21 15:10 |
Гост |
#802016-05-21 15:20''Забрадката не ни прави по малко хора от останалите, всеки сам решава как да бъде облечен. В ИСЛЯМА няма насилие и най важното АЛЛАХ решава на кого да покаже'' Извинявам се, но тук виждам ПЪЛНО ДВУЛИЧИЕ:) Ако забрадка и покривало и дългите черни роби до земята не са така важни, а важно е доброто сърце духовността, щедростта и пр, тогава защо се забранява на мюсюлманки да се събличат по бански и да се попекат на слънчице..Знае се, че то е полезно за здравето и много от арабските жени имат дефицит на вит Д, който е изключително важен за организма. Освен това, защо не им се позволява да отидат на джим, както правят останалите жени или да поплуват..Голяма част от тези жени, имам и лични наблюдения, са с нездравословно наднормено тегло, висока кръвна захар и пр проблеми поради заседналия живот, който водят, честите бременности и некачественат храна, която консумират (предимно тестени храни):((( Надявам се, че ще се намери средноинтелигентна жена, която да отвори поне малко очите на горките покрити жертви:((( |
Гост |
#812016-05-21 16:44Защото в България правата ми системно бяха нарушавани, а на два пъти имаше и физическо посегателство върху мен - и двата пъти в центъра на София по обедно време в работен ден. |
Гост |
#82 Re:2016-05-21 19:14А какво ще кажете за жените в САЩ и на запад, които водят класацията по наднормено тегло и това ли е заради забрадката?!!!
|
Гост |
#832016-05-21 19:20Защото съм против наложеният закон в една демократична страна |
Гост |
#842016-05-21 20:07vseki ima pravo na izbor kak da jivee vreme e da poglednem po siroko kam demokracoyata |
Гост |
#852016-05-21 20:09"ДА УВАЖАВАШ ЧУЖДОТО ПРАВО НА ИЗБОР ТИ ДАВА ПРАВОТО ДА ЖИВЕЕШ В МИР!!!" (Б. Хуарес) Защото искам МИР в България! |
Гост |
#862016-05-21 20:43''А какво ще кажете за жените в САЩ и на запад, които водят класацията по наднормено тегло и това ли е заради забрадката?!!! '' Аз лично в момента живея в сащ и не ми прави впечтление, поне около мен, да има толкова жени с наднормено тегло, макар че аз съм европейка и ги сравнявам със себе си е европейските жени:) При сащ жените има други причини, докато причините при покритите ни колежки са ясни..Колкото и да иска една такава жена да се поддържа и да бъде здрава и красива за децата си/съпруга тя не може да го прави, защото й се забранява..Не съм видяла подобни жени в плувния басейн, където плувам 2 пъти в седмицата или в джима, кудето ходя 1 път на седмица или в близкото стадионче, където периодично бягам.. Има , но те обикновено седят на пейките и наблюдават как спортуват децата и съпрузите им, подобно е и за плуването, където идват цели подобни семейства (което е похвално), но жените са винаги изолирани и чакат някъде в някой ъгъл удоволствието на останалите членове на семейството да свърши..и това не е похвално..Но тук може и да ни се обясни как е решен този проблем с покритите жени?? И моля не споменаваите не си измивайте ръцете с религията... |
Гост |
#872016-05-21 20:44Na kojto ne my haresva demokraziyta v Balgariya da se ystanovi da jivee v Tyrzia..Kakav e problema.. |
Гост |
#88 Re:2016-05-21 21:54Какво сравнение ,какво чудо.Не сме били здрави,красиви и поддържащи.Ако имаше как да ни посетите лично,щяхте да се убедите,че онези завити жени могат да бъдат сто пъти по-красиви и чистоплътни от всички онези по бански лежащи на плажа.Чистотата е в основата на вярата на исляма на мюсюлманите.И това за наднорменото тегло е доста смешно сравнение.Да има такива жени мюсюлманки,но това не е заради покривалото й,а заради самият организъм.И всяка една такава жена може да плува,да тича,да скача и т.н.Но това не е по начина,по които го правят другите(пред народа ).Има си място и начин.Сега може пак да кажете ,че не сме свободни,но повярвайте ми много по-спокойни се чувстваме така. |
Гост |
#892016-05-21 22:16Podpisah se zashtoto mislq che na nikoi nito prechim nito vredim kato hodim sas zabradki tova e nashe pravo I volq na Allah.Zashto edni da imat pravo da pokazvat golite si tela,a nie da nqmame pravo da gi pokrivame? |
Гост |
#902016-05-21 22:58Да има начини:) Аз знам някои от тях. Например в Швейцария, мисля беше, се създаде частен плувен басейн, където ходеха жените мюсулманки (покрити) да плуват. Плуваха с дрехи-шалвари, и фередже на главата...колко може така да се движиш изобщо:) После се чу, че го затворили, защото се завъдили някакви бактерии и трябвало да се слага много хлор, което пък било опасно:) А за толеранстността ще кажа, че миналата година в близкия квартален плувен басейн от мен отидоха да се оплакват няколко от този тип жени (наистина бяха по-възрастни) защото съм се къпела в женската съблекалня и баня разбира се, след плуване без бански. Трябвало да се къпя с бански костюм, защото било срамно да се къпя без него:)) Разбира се говорих с директора на басейна и с мен още няколко непокрити жени и му обяснихме, че ние плуваме 15 г в този басейн (добре е за здравето) и такова нещо не ни се е случвало. За първи път се случи, когато започнаха да идват новодишли емигранти - покрити жени в него, за да водят внуци и деца. Те не са в собствената си родина, за да казват на местното население как да се къпе и да живее, те трябва да приемат неговите закони, след като очакват това общество да ги приеме и издържа, както обясних тези жени не работят и повечето живеят на соц помощ т.е. се издържат от нашите помощти понякога семейства до 7-8 човека.. Но нали има ''демокрация'', а ние сме демократични и хммм глупави ви храним:)))
В крайна сметка, ако не им харесва винаги могат да се върнат там от където са дошли и където е добре за тях и се практикуват обичаите, облекло, начин на мислене и пр. Щом продължават да стоят в чуждите държави, значи им харесва и няма какво да се оплакват..и хленчат, че не им спазваме прават..И ние не винаги сме доволни, но не се оплакваме, а работим, плащаме данъци, гледаме семейства, деца, спортуваме и мн.др. |
Гост |
#912016-05-21 23:11narushavane pravata na choveka |
Гост |
#922016-05-22 01:33i az vidyah po imenata podpisali petiziyata, che tova ne sa balgare..Zashto togava imat pretenzii kam bulgaria..Da imat kam turkia ili drygite isliamski darjavi..te sa tehni darjavi..ne e hybavo da gi napyskat.. |
Гост |
#93 Re:2016-05-22 03:58Не ви личи, че живеете в САЩ с това ограничено мислене.Ако беше така трябваше да знаете, че никой няма право да посяга на ОСНОВНИТЕ ЧОВЕШКИ ПРАВА в една демократична страна, та нали това ни прави европейци и цивилизовани хора. О аз забравих, че вие сте с промити соц мозъци на които им е отнета способността да мислят, независимо в коя част на света се намирате!.
|
Гост |
#94 Re:2016-05-22 04:19В България има над 115 регистрирани религиозни групи.Това значи, че България съвсем не е православна страна, а по скоро мултикултурна. И Моля ви се, престанете с тези смехотворни намеци, ние не сме по малко граждани на България от вас. |
Гост |
#952016-05-22 05:28'' В България има над 115 регистрирани религиозни групи.Това значи, че България съвсем не е православна страна, а по скоро мултикултурна.'' Моля, престанете с тези смехотворни твърдения - България е православна държава, а не мултикултурна. За мултикултурна може да се вземе сащ и канада, но и там основна роля играе християнската църква католическата.. Разбира се има джамии, съвсем малко, но от тях никой не вика и пее както това става в центъра на София. За Канада е още по-строго..И нека не се залъгваме за демокрации и пр., защото в сащ не приемат араби.. Още преди 20 г на моя позната българка, женена за сириец, й отказаха гражданство в сащ, заради него. Едва я приеха със съпруга й в канада и то защото леля й ги спонсорира, даде доста $$$. Относно цивилизованите хора, ние се отнасяме така както се отнасят към нас.. а в арабските държави/ислямски никой не се отнася към нас с разбиране и демократично . Оказва, че в турция напр. не са мултикултурни и нямат други религии.. В България има мн повече джамии отколкото църкви в Турция, но за вас това е нормално, нали. Защо в Турция няма българска партия, а в България ни спретнаха незаконната етническа партия. Даже и в ''демократичната'' сащ/канада няма етнос партии. Етнос партии има само в България..и вие казвате, че това било нормално...Невероятен егоизъм, нетипичен за истински духовен, честен и религиозен човек, да мисли сааамо за себе си..и да ползва ''демокрацията'' за собствени нужди:))) Не коментирате финансовата зависимост на големите мюсулмански семейства (знам едно от мъж с две жени и 5 деца, където никой не работи) от нас..Или Алах така учи да изпозвате и смучете труда на другите глупаци:) много слаба позиция.. |
Гост |
#96 Re: Re:2016-05-22 05:58 |
Гост |
#972016-05-22 08:18Исляма повелява забрадка и всеки който е мюсюлманин е свързан пряко този закон който е против мюсюлманите |
Гост |
#982016-05-22 08:30Забрадката е час от мен и аз част от забрадката |
Гост |
#992016-05-22 08:34Това е Дискриминация, искаме си правото на мнение, свобода за забрадката |
Гост |
#1002016-05-22 09:59Категорично не съм съгласен с забраната на забрадката тъй като това е лишаване на жената мюсюлманка да изповядва религията си. Истинските вярващи са малко и това че спазват заповедите на Господ. Не всички разбират това това но Господ напътва когото пожелае към правият път. Нека напъни и вас! Амин! |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
11642 Създадено: 2024-10-12
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3486 Създадено: 2024-11-09
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2902 Създадено: 2024-10-30
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2189 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
10799 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
968 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
874 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
750 Създадено: 2024-11-08
Промени в образованието на децата със СОП
612 Създадено: 2024-10-18
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
610 Създадено: 2024-10-29
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
565 Създадено: 2024-11-09
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1456 Създадено: 2024-09-30
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
414 Създадено: 2024-11-08
ПРИЗИВ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА БОРИСЛАВ САРАФОВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ и започване на нов, прозрачен и демократичен процес
355 Създадено: 2024-10-15
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
334 Създадено: 2024-10-24
Не на насилието над бездомни животни!
272 Създадено: 2024-10-26
Възстановяване на Г-жа Касабова на позицията директор в ОУ К. Арабаджиев, до провеждането на редовен конкурс и назначаването на законен заместник.
231 Създадено: 2024-10-20
Да опазим Мотописта
1162 Създадено: 2024-10-02
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8758 Създадено: 2024-04-12