Искам да гласувам! Срещу недопустимите изменения на Изборния кодекс
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Искам да гласувам! Срещу недопустимите изменения на Изборния кодекс
Гост |
#762016-04-24 07:08
Протестирам срещу нарушаване правата на българите в чужбина! Срещу противоконституционните врътки на властимащите, за да не си промени статуквото!
|
Гост |
#772016-04-24 07:34Заменихме една диктатура с друга.Днешните демократи са настоящи магнати.С цената на всичко искат да запазят награбеното от държавата ни.Лъжци и манипулатори !Обещават ни светли бъднини ,но благодарение на тях потъваме във мрак. |
Гост |
#782016-04-24 07:36Живея в чужбина и съм омерзен от политиците ни. Напълно съм съгласен с изложеното в Петицията! Оставам със съмнения относно реакция на президента. Нямам НИКАКВИ съмнения относно истинските намерения на Цв.Цв-Пинокио и цялата мафиотска кохорта от всички цветове... |
Гост |
#792016-04-24 07:52Правото да гласуваш е основно конституционно право на всеки пълнолетен български гражданин, съгласно Конституцията на РБ. Лишаването от това основно право като санкция е недопустимо, противоконституционно и недемократично. Подобна санкция е стъпка назад към една друга форма на държавно управление, която все още помним, драги народни представители. Лишаването от право на глас по конституция към момента е санкция само лишените от свобода. С тази поправка лишените от право на изборен глас българи се приравняват на лишените от свобода. Какъв е следващия ход, господа? Защо направо не отмените изборите? |
Гост |
#802016-04-24 08:25Absurdna! Ne samo nie shte izcheznem, zaplaschena e Balgaria da izchesne ot liceto na Sveta... |
Гост |
#812016-04-24 08:36Защото и българите в 4ужбина да имат право на глас |
Гост |
#822016-04-24 08:42Гласувам, защото политиците от ГЕРБ, за да угодят на ДПС, които изцяло загубиха подкрепа от нашите турци в Турция, загърбиха един милион Българи в останалите части на света. Срам за ББ и Ко!!! |
Anonymous |
#832016-04-24 08:48trqbva da sme edinni ,za da uspeem zatova glasuvaite ,molq! |
жан м |
#842016-04-24 08:49Предатели, Вън ! |
Гост |
#852016-04-24 08:54Защото ми писна от несправедливостта, манипулацията и липсата на свободен избор! |
Гост |
#862016-04-24 09:01Вместо да акцентират върху по-голяма сигурност срещу всякакви манипулации, управляващите "лъжепатриоти" ограничават възможността за гласуване на българите в чужбина (същите, които издържат роднините си в България и които започнаха да се връщат в родината си) чрез минимизиране на достъпа им до урни и отлагане на електронното гласуване. А предложенията за промени, примерно задължителен вот и "не гласувам за никого", противоречат на Конституцията, здравия разум, реалността ...и не на последно място, на българските интереси и демократичните принципи. Което пък е доказателство за "ума" и "родолюбието" на управляващите. |
Гост |
#872016-04-24 09:10Защото всички промени в Изборния кодекс са дело на малоумници, които искат да погазят конституционните ни права! |
Гост |
#882016-04-24 09:21С две ръце! |
Гост |
#892016-04-24 09:43Защото не е допустимо да има диктатура и фашизъм!!! |
Гост |
#902016-04-24 10:11Просто тегля една майна на новия Изборен кодекс !!!? |
DIMI |
#912016-04-24 10:18По-голяма глупост или умишленост от решението на Народното събрание, ако един гласоподавател не гласува на предстоящи избори, да бъде изключен от избирателните списъци, според мен не може да се измисли, или пък умишлено се прави, за да се стопят постепенно избирателите до критичен минимум, и от тях да не зависи нищо. Ако по някакви причини, въпреки, че съм редовен избирател, не мога да гласувам, защото примерно съм в чужбина, далеч от българско посолство или консулство, както приеха депутатите сега, то ще бъда изтрит от списъците и на бъдещи избори и ако желая да възстановя избирателните си права ще трябва да се реда на опашка пред някое гише в общината за да подам писмено обяснение защо не съм гласувал на предишните избори, то знаейки, че така и така от мен не зависи много, няма да го направя. Така теорeтично ще отпадна като избирател. Като мен са най-малко милион българи, които се намират в чужбина. Постепенно след няколко поредни избори ще отпадат все повече избиратели, докато, останат само най-упоритите, от които естествено няма да зависи нищо. Вероятно това и скритата мисъл на приетия закон. |
Гост |
#922016-04-24 10:25Защото децата ми са в чужбина и искам да се завърнат,а не аз да отивам при тях. |
Гост |
#932016-04-24 10:39До кога тия глупаци управниците ще унищожават българския народ и ще го принуждават да бяга в чужбина!! На всичкото отгоре с тоя закон се отричат от всички българи който по един или друг начин са се отървали от тях!!!! |
Гост |
#942016-04-24 10:53Хем непрекъснато се оплаквате, че ви липсват кадърни кадри, хем правите всичко възможно да накарате българите в чужбина "да си гледат работата, нали са отишли някъде другаде да работят за някой друг". Е, благодарим ви за лицемерието и за двойните стандарти - и да, много българи като мен имат възможност да се върнат, защото са висококвалифицирани кадри, но няма да го направят, докато не спрете да се подигравате и с техния труд, и с техните права. Защото всеки човек с малко здрав разум вижда, че тези промени облагодетелстват само господата, които не стига, че заграбиха пари, които биха могли да бъдат вложени в някакво РАЗВИТИЕ за тая държава, ами страшно много се притесняват за мястото си на парламентарния стол. Самият факт, че за по-малко от 24 часа петицията събра подкрепа от повече от 2000 българи по целия свят говори достатъчно. |
Гост |
#952016-04-24 11:15Защото тези които изгониха децата ни зад граница ,сега ги лишиха и от глас-те да определят дали да се върнат и да работят за България или без гласа ще останат завинаги далеч от страната си,близките си |
Anonymous |
#962016-04-24 11:25Прекрасна петиция с уважение https://www.facebook.com/Dantesmagician |
Даниела |
#97 Re:2016-04-24 11:34Не подкрепям петицията! Не искам повече ДПС да определя политическия жиевот в държавата и да нарежда картите във всички властови структури. Освен това никъде по света не се отварят секции извън посолствата и консулствата. Това си е наша приумица, естествено направена под натиск от ДПС. И благодарение на която ДПС стана собственик на държавата. Хора, които не си плащат тук данъците като мен, да не се правят на жертви. Аз изработвам пенсиите не техните родители, не те! .
|
Гого |
#98 Няма да подкрепя петицията2016-04-24 11:37Подкрепям анализа в тази статия на Между редовете сом. За промените в Изборния кодекс и смешния плач на десните |
Гост |
#992016-04-24 11:41Защото искам всички граждани на нашата родина да са равнаправни , където и да се намират ! Чрез гласуването си да се чувстват отговорни за случващото в страната ни ,това зависи и от техния избор ! |
Гост |
#1002016-04-24 11:47Беззаконието, наглостта и мародерството на политическите лицемери са нетърпими и водят България към крах, стига малоумни идеи и действия, не останаха нормални хора на територията на червената мафия, а умните и грамотните ще бъдат лишени от глас за сметка на мангали и слугинажа. |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3604 Създадено: 2024-11-09
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2946 Създадено: 2024-10-30
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12083 Създадено: 2024-10-12
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2348 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11171 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1210 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
901 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
796 Създадено: 2024-11-08
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
651 Създадено: 2024-11-09
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
629 Създадено: 2024-10-29
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
443 Създадено: 2024-10-24
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
426 Създадено: 2024-11-08
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1479 Създадено: 2024-09-30
Не на насилието над бездомни животни!
276 Създадено: 2024-10-26
Да спасим "Център,"Неогенезис"!
236 Създадено: 2024-11-20
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8760 Създадено: 2024-04-12
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2618 Създадено: 2023-04-04
Запазване предназначението на Мотопистата и околния имот за "градски спортен комплекс" и за това мястото да се облагороди за спорт и отдих.
94 Създадено: 2024-11-10
Петиция за кръстовище на разклона за село Пиргово, област Русе
86 Създадено: 2024-11-17