ЗА превръщането на столичната джамия "Баня Башъ" в Музей на религ

Гост

2011-05-21 21:49

Не е нужен коментар- в центъра на европейска и християнска София просто няма място за джамии.

Гост

2011-05-21 22:08

В центъра на София няма място за такива като вчерашните провокатори и като съществото създало тази петиция!

Гост

2011-05-21 22:28

Става, направете я музей, та мюсюлманите да започнат да отслужват петъчната молитва по всички централни улици на София или да си поискат голямата джамия срещу президенството. А няма да се учудя и да се извъди някой умник като инициатора на тази петиция и от мюсюлманска страна и да предложи в музей на религиите вместо джамията да се превърне църквата "Св. Александър Невски" под тъпия предлог, че е на още по-централно място и Министерството на културата ще се грижи за нея по-добре от колкото Св. синод.

Гост

2011-05-21 22:33

Геният създал тази петиция изглежда желае София да заприлича на Париж: http://www.youtube.com/watch?v=ijRHfx9TcOw
Нетолерантен

#5 Защо точно днес се появи петицията?

2011-05-21 23:27

Разсъждавам за повода на петицията в две направления:
1. Да няма повече дразнител за българите, като слушат и гледат непривични звуци и обреди в християнска столица.
2. Натискът на ДПС, подкрепян от Мюфтийството към Столична община за построяването на още една, по-голяма джамия в някоя красива местност, например "Манастирски ливади", за да могат (между другото) да я превърнат и в Ислямски център. Основание за строежа - милостиво отстъпената "Баня башъ"... която между впрочем е на мястото на съборена в годините на робството българска православна църква.
питащ

#6 Re: http://www.youtube.com/watch?v=E1tJQuEM8tA&feature=related

2011-05-22 07:29

#1: -  

В центъра на "християнските" САЩ... Това ще е отговорът им на подобни дайствия... Те идват...

БС2003

#7 Re:

2011-05-22 08:33

#3: -  

Впрочем, аз също предлагам катедралата "Александър Невски" да се превърне в музей, тя е къде по-представителна от джамията.Музей на християнското изкуство с концертна зала, например,учила съм на времето,че има най-добрата акустика в България.А за музей на религиозната толерантност е още рано...По-скоро трябва музей на атеизма, защото сред всеобщата попщина ние, атеистите, останахме като някакви последни мохикани.Е, дано греша...

християнин

2011-05-22 12:33

Ами то ако не знаете в "Св. Ал. Невски" музей има, в криптата се помещава целият филиал за срадновековно изкуство на НХГ.

Гост

2011-05-22 23:48

На мен като мюсюлманин също не ми харесва , да се моля на улицата пред джамията, особено при факта че разни фашисти ни нападат и застрашават живота ни,затова градската управа да разреши строителството на исламски център в квартал Малинова долина, тък като единствената джамия не е в състояние да задоволи нуждите ни.

Гост

#10 123

2011-05-23 22:25

Това не е верно, джамията вътре стои празна, докато вие около 100 души демонстративно се гъзите по тротоара, твъдейки че сте 2 хил. и джамията ви е тясна.

Гост

2011-05-24 00:52

Нужна е втора джамия за мююслманите в София!

Гост

2011-05-24 20:39

Хайде сега всички да си вземете килимчетата, броеничките и да ходите къде?
Да работите и да плащате данъци, а не да се дупите по пътя.Защото нашата родина България няма нужда от гъзове, а от хора които да мислят и да работят.А като толкова искате джамии ходете на екскурзия.
Истинските фашисти сте вие искате България да стане мислюманска държава има достатъчно такива.
Ние Българите пък искаме България да е християнска държава защото сме християни.
България е христянска държава.
Blez

2011-05-26 23:21

Хора,виждате ли какво пишете?Чувате ли се какво говорите?Това е някакво безумие.За всички има място на земята и под слънцето.Аз съм християнка.Но не ми пречи че има католици,протестанти, мюсюлмани,кришнари и каквито там още има религиозни последователи.Не ми е приятен шума от високоговорителите и килимчетата по тротоара.Но за това не са виновни хората които вярват и се молят в случая на Аллах.И не виждам защо трябва да ги превръщаме в наши врагове.Не ми е приятно също и на Великден хората които отиват веднъж в годината на църква да са пияни и адски шумни.Побеснявам когато същите тези "християни" на Коледа си казват - Христос возкресе и бясно се веселят под звуците на чалгата,забравяйки че това е една тиха и свята нощ.Нека не унижаваме вярата на хората различни от нас.
беливър :)

#14 само политика и пари

2011-05-27 20:59

до номер 13
Хора, единствената религия в момента са ПАРИТЕ!
Другите религии са превърнати в политика.
Този който вярва в Бог, не се нуждае от религия.
Този който вярва в ПАРИТЕ се нуждае от религии.
За да манипулира хората и да има повече ПАРИ.

Гост

2011-05-30 21:46

Пари коли жени - принципа на хип хопа (и gsm-чета)

Гост

2011-05-31 09:26

Искането да се превърне джамията "Баня Башъ" в Музей на религиите от периода 13-19 век е най разумна и по този начин ще се прекратят и бъдещи дразки между живеещите християни около джмията и молещите се там. В този район-около централна баня в гр.София, НЯМА ЖИВЕЕЩИ ИЗПОВЯДВАЩИ ИСЛЯМСКА РЕЛИГИЯ! Районът е над 90% с живеещи изповядващи християнска религия. Присъствието на храм на територия, обитаване предимно от християни само по себе си е дразнещ факт, който може успешно да се избегне чрез обявяването на храма за музей! Софийска Община най после да започне да си спазва наредбите, разпоредбите и законите в България. До кога мързеливи,некадърни, не-желаещи да спазват правила и закони общинари ще създават проблеми от най-различен характер за българското общество из цялата страна и няма да има наказани и уволнени?

Гост

#17 Re: Извинете Господине

2011-05-31 09:35

#9: -  

Но не трябва ли да се строят джамии (храмове на вероизповедания) там където има мнозинство от вярващи- като квартал в който има предимно такива живеещи? И в Малинова Долина ще се появи същият проблем, какъвто и в центъра на София, защото и там ако си пуснете високоговорителите, никой няма да ви търпи да нарушавате спокойствието на останалите хора, живеещи в областта. Човек носи трептенето на вярата и религията в душата си а не във високоговорителите. Бъдете по-скромни във виковете си към Всевишният и намалете децибелите! Ако християни се дупеха по улиците на Цариград, сигурно и там щяха да се наричат фашисти възмутеното и недоволно население от този факт!

Гост

2011-06-03 21:06

В Швейцария забраниха Джамиите, а България е 'Швейцария на Балканите'.
Един съвет : Инвестирайте парите на ДПС в нещо полезно- производствено предприятие, лечебно заведение, спортно съоръжение, а не в място където да си навириш гъза и да си правят тайни сбирки разни талибани.

Гост

#19 4ernorizec hrabqr

2011-06-13 13:46

#1: -  

nqma mqsto za maloumnici koito ne znaqt kakvo zna4i da si bqlgarin!a bqlgarin ozn=da prieme6 drugiq qi da obi4a6 blijniq si kakto kazva isus!

Гост

2011-06-13 20:33

Братя Българи да се обединим заедно за доброто на България нашата мила родина.

Гост

2015-01-08 13:43

ЗА превръщането на столичната джамия "Баня Башъ" в Музей на религиите! Същото трябва да се случи с всички джамии в България!