ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ДА ВЗЕМЕ МЕРКИ СРЕЩУ НАСИЛИЕТО НАД ЖЕНИ
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ДА ВЗЕМЕ МЕРКИ СРЕЩУ НАСИЛИЕТО НАД ЖЕНИ
Гост |
#12015-11-27 15:50Zashtoto sym jertvq na domashno nasilie e i |
Един баща |
#22015-11-27 18:14Защо само мъжете са насилници! Има не малко жени, които съсипват мъжете си с прищевки, ревности и обиди!
Мъжете са и бащи, които работят за децата си, войници - които умират за родината си! Има насилие, но не всеки четвърти мъж е насилник! |
Гост |
#32015-12-01 11:45Защото съм била жертва на домашно насилие и знам, че нямаме никаква защита |
гост |
#4 Re: за прищевките2015-12-01 18:09#2:Има не малко жени, които съсипват мъжете си с прищевки, ревности и обиди! Един баща - нима това може да се сравни с физическата агресия на мъжа над жената? Не, не мисля!Физическото насилие над жени не измества ролята на добрия баща, смесвате доста нещата.
|
Гост |
#52015-12-01 18:52Една на четири - друг път! Всяка втора има какво да разкаже по въпроса. От личен опит. |
Гост |
#62015-12-01 20:10Една от Четири ...абсолютно никаква защита от нито една институция , вкл и полиция ! |
Гост |
#72015-12-04 12:19Много жени се срамуват от това,че са малтретирани,защото са възпитани,че мъжът е този,който избира и решава. По-добре дъщеря като Рая Агонцева,отколкото мъж,брат или живот в един свят с Мустафа или законите на шериата в балкански вариант! |
Той |
#8 Re:2015-12-04 12:53Здравейте! Аз също съм мъж и се пописах под петицията! Преди да се определя в полова принадлежност като "мъж", аз се квалифицарам като човек и гражданин! Моето верую и кредо отхвърля всички форми на насилие! В основата на всички проблеми в нашата държава е липсата на гражданско общество! Тази петиция е крачка към дефинирането му като понятие и му предоставя възможност за съществуване! Това е и причината да я подкрепя - надеждата, че всеки един момент може да прерастне в квалифицирано и припознато движение от самоуважаващи се индивиди! Има и такива "мъже"...! Не ни слагайте под общ знаменател!!! |
Гост |
#92015-12-04 15:56Насилието е неприемливо във всяка една форма. Но "Всяка трета жена е насилник и насилва детето си" - как ви звучи това - глупаво, нали? Насочете се към институциите и законите, в които могат да се внесат съответни корекции. Ако смятате че мъжете са виновни - обърнете се към Създателя, но не мисля че ще ви помогне. Не е това начина. |
Гост |
#102015-12-05 14:43Данните са повече от стряскащи има правни механизми и воля от много хора Против това страшно престъпление и по данните , посочени е системно и продължително и в никакъв случай да не се мълчи по тази тема и да се приеме приоритетно Жената и Семейтвото са и на най високо ниво защитени и първостепенния закон в РБългари Конституцията , а стряскащо е и , че сме сред трите държави неприели първостепени международни актове , а България е и в ЕС , ООН и други огромни обединения включително и трансгранични! |
Гост |
#112015-12-07 13:22Защото насилието е престъпление и срам за цивилизованата част от човечеството. Този, който прилага насилие над дете, жена или който и да е човек в неговото обкръжение, е неуравновесен скот с болна психика и увредена душевност. |
Гост |
#122015-12-19 07:42Нямам думи да изразя и не мога да си обесня как е възможно мъже да си позволяват подобни неща с женския пол. Аз лично съм преживяла за кратко насилие над мен. Най-важното според мен е насилената жена да събере сила и възможно най-бързо да се отдели от насилника и никога да не се заблуждава, че той може да се промени. Започне ли веднъж, ще продължи и ще стане страшно. Това отнема цялата ти енергия за живот. Затова момичета - БЯГАЙТЕ и никога не се връщайте при насилника,колкото и той да ви моли. |
Гост |
#132015-12-21 17:51Подписах петицията защото : 1.Аз съм жена 2.Познавам жени ,които са минавали през 9-те кръга на ада,познавам и такива ,които нямат смелост да се изправят срещу насилника и да кажат "КРАЙ ",ЗАЩОТО НЯМА ЗАКОН ,който да ги пази и защитава !!! |
Гост |
#142018-01-12 23:45Не съм подписвал петицията. Не вярвам че ще промени нещо. Мисля дори че насилието ще се увеличава. Не само над жени, а изобщо. По стар навик лекуваме симптоми, не причини, а те са много дълбоки. Намесата на държавата под юргана на хората не помага. Пътят към ада е постлан с добри намерения. |
Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)
2020-02-11 11:25- Date of removal: 2020-02-11
- Причина за премахване:
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
Петиция за искане за извънреден Конвергентен доклад
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Подписка в подкрепа на искане за налагане на мораториум
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Подписка срещу тероризирането с пиратки и бомбички в гр. Пловдив
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНА И СПИРАНЕ НА НЕПРАВОМЕРНОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ФИЛМА „ДЯВОЛСКИ ИГРИ“ ("Колело към рая")
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
Да върнем истинския глас на навигацията на Google!
27407 Създадено: 2025-01-14
Петиция за искане за извънреден Конвергентен доклад
3578 Създадено: 2025-01-31
ЗА запазването на нощния транспорт в София и откриването на нощна линия до Летище София!
9963 Създадено: 2025-01-19
Да спасим от унищожение заради корупция десетки редки дървета Гинко билоба в Поморие!
722 Създадено: 2025-01-31
Таван на банковите такси
917 Създадено: 2025-01-27
ПРОТИВ ЗАПОВЕДТА НА УПРАВИТЕЛЯ НА МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР – ВЪРШЕЦ
616 Създадено: 2025-02-03
Забрана за преминаване на тежкотоварни и извънгабаритни техники в кв. Виница
369 Създадено: 2025-02-03
СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНА И СПИРАНЕ НА НЕПРАВОМЕРНОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ФИЛМА „ДЯВОЛСКИ ИГРИ“ ("Колело към рая")
2650 Създадено: 2025-01-23
Против извършваното погазване на ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН
271 Създадено: 2025-02-03
Да паркираме правилно в София!
372 Създадено: 2025-01-22
За осъждане на насилствената македонизация и асимилация на българите в Пиринския край и бивша Югославия
159 Създадено: 2025-02-02
Петиция за осигуряване на редовен, безопасен и качествен транспорт от БДЖ - Искърско дефиле
159 Създадено: 2025-01-29
Петиция за оптимизиране на броя на учебните часове
890 Създадено: 2025-01-22
Да запазим Боров парк цял!
126 Създадено: 2025-02-01
За промяна на всички нормативни документи свързани с овладяване популацията на бездомните кучета в България
124 Създадено: 2025-02-04
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
13034 Създадено: 2024-10-12
Гражданска инициатива за издигане на Методи Лалов(Metodi Lalov) за главен прокурор на Република България!
434 Създадено: 2025-01-22
ПОДКРЕПА ЗА ДОЦЕНТ СТЕФАН ДЕЧЕВ
277 Създадено: 2024-12-23
ДА СПРЕМ ОПИТИТЕ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ И МОНОПОЛ НА БРАНШ „НЕДВИЖИМИ ИМОТИ“ ОТ ГРУПА ЛИЦА
410 Създадено: 2025-01-21
Подписка в подкрепа на искане за налагане на мораториум
1109 Създадено: 2025-01-14