ДА СПАСИМ СЕЛСКОСТОПАНСКА АКАДЕМИЯ!
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията ДА СПАСИМ СЕЛСКОСТОПАНСКА АКАДЕМИЯ!
Гост |
#12015-09-22 13:06Българската земеделска наука има своето място в развитието на земеделието ни! Нашите учени могат с интелектуалният си принос да осигурят научното развитие на селското ни стопанство и нямаме нужда от външна намеса! Оставете българските аграрни учени да разрешат сами развитието на селското ни стопанство! |
Румяна Василева Авторът на тази петиция |
#2 Re:2015-09-22 13:08Много благодаря за съпричастността! От нашата активност зависи бъдещето на Академията! Да си пожелаем успех! |
Гост |
#32015-09-22 13:34ЗАЩОТО ЗА ПРЕДПОСЛЕДНО СЕ ПРАВИ БЕЗОБРАЗИЕ!?! |
Гост |
#42015-09-22 15:29Prof. Lukipudis e absolution prava. Podkrepqm q! |
Гост |
#52015-09-22 15:37За да се развива земеделието на България! За да се развива интелектуалния потенциал в областта на земеделието! За да не се противодейства на историята на земеделската наука у нас! Исторически утвърдените истини са тези, които ни свързват с бъдещето... |
Гост |
#62015-09-22 18:29Какво друго остана в БГ за приватизиране освен активите на ССА? На път сте да се справите и с тази задача. Действайте, но не ви желая успех! |
Гост |
#72015-09-23 05:19ОСТАВКА НА МИНИСТЪРА НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО,НАЗНАЧИЛ ТАЗИ СМЕШНА КОМИСИЯ,СЪСТАВЕНА ОТ АГРАРНИТЕ РЕКТОРИ И БАН-СКИ НЕДОРАЗУМЕНИЯ! Намеса на Бойко Борисов незабавно!Да се спрат всякакви безмислени обсъждания и се назначи нова компетентна комисия!
|
Гост |
#82015-09-23 06:41Подписах я, защото външни, чужди на българския народ и духовност сили, унищожават българската наука! В техните планове не влиза в България да има научен и интелектуален потенциал и мислещи хора, които са вредни за поръчителите на това унищожаване. Този фашизъм може би е по-страшен от хитлеровия! |
Гост |
#92015-09-23 06:51Защото смятам, че е необходима наука за селското стопанство и то, родна наука, която познава климатичните, природните и други особености на страната ни. Развитие на селското ни стопанство би било от значение за родната икономика и за държавата като цяло, а това не може да се постигне без селскостопанска наука и школа, която да възпитава ерудирани и компетентни кадри и да разработва подходящи нови сортове и технологии на отглеждане. |
Гост |
#102015-09-23 07:50Защото политиците в България не спряха да унищожават всичко работещо, в т.ч. и Аграрната наука. |
Гост |
#112015-09-23 08:35Защото вярвам, че земеделската наука е жива и необходима за родината ни. |
Гост |
#12 Re:2015-09-23 09:23Господа политици, спрете геноцида на аграрната наука! Оставете учените да работят.Те не искат много. Подкрепяйте ги и ще видите, че с тяхна помощ земеделието ще изведе България от батака. |
Гост |
#132015-09-23 10:17Защото е очевидно че това е поредна стъпка за съсипване на България съгласно плана Ран-Ът ,с който ни заробват! Този план разруши индустрията и земеделието! След продължително задушаване на кадровия научен потенциял в земеделието се предприема ликвидация на иновативния потенциал в Земеделието! България е разположена на пъпа на Царевичния пояс на Европа който е по поречието на Дунав. Периферията на Кавказкият генцентър е на линията Варна-Бургас -Резовска а периферията на Средиземноморският ген център са Родопите. За Европа сме изслючително важна територия за Формо и видообразувателен процес .Ето защо България е място за Европейски център на силна Земеделска наука и Селекция . проф дсн Кирил Христов /пенсионер/ |
Гост |
#142015-09-23 12:23Колеги, напишете имената на членовете на тази злополучна комисия! Трябва да ги знаем за да се ориентираме политическа ли е, лквидационна ли е! |
Гост |
#152015-09-23 12:47Подписах тази петиция,защото ме е грижа за ССА,грижа ме е за родното селско стопанство,и защото ме боли,че така,с лека ръка,се унищожава и малкото хубаво,което има в нашата окаяна държава!И защото,най-вече,ме е грижа за БЪЛГАРИЯ!!! |
Гост |
#162015-09-23 14:18Работя в Институт към ССА от 1980 г. Изтърпяла съм всичките преструктурирания и неудачни решения, включително нищожното заплащане на интелектуален труд, замразено от години.Но съм убедена в нуждата ССА да съществува като самостоятелна академия, без да се размива дейността й с тази на БАН. Аз съм доцент и ми предстои скорошно пенсиониране, но съм твърдо убедена в нуждата от селскостопанска наука. Става дума за запазване и на генофонд, за нови сортове, подходящи за нашата плодородна страна. Който е пътувал по света, знае, че такива природни условия се срещат твърде рядко. |
Гост |
#172015-09-23 16:55Имам поглед върху работата на Института за рибни ресурси Варна. |
Гост |
#182015-09-24 06:44Защото производство без научна подготовка ще бъде в застой. |
Гост |
#192015-09-24 08:20Защото работя в научно-изследователската сфера, защото смея да твърдя, че съм запозната с историята на аграрната наука в България, защото целият ми творчески път е свързан с Института в Генерал Тошево ( както и да му сменят името). Реформа трябва да има, Академия трябва да има, но първо трябва да сме обединени, не само за запазване, но и за работа по направления. Държавата е основния/главния работодател и тя трябва да постави проблемите, а учените да покажат пътя за тяхното преодоляване. |
Проф. Димо Пенков |
#202015-09-24 10:48При такава деструкция на науката и копиране само на чуждия опит е ясно, че без, или с умисъл се обслужват стратигически интереси, а именно: -Принуждаване на целия научен потенциал /останал в България/ да имигрира и да създава интелектуален продукт на друго място. -Българските земеделци да ползват скъпи готови продукти, привнесени от чужбина /друг е въпросът доколко те са адаптирани за България/. -Дългогодишната политика, да се вписваме само в международни научни проекти /главно като евтин източник на сурова информация/, без да има елементарно национално субсидиране на науката /в т.ч. и аграрната/ и да се дават пари за издръжка на "шапки" /под 1 % от БВП/ дава своите "прекрасни" резултати и за в бъдеще ще става още по - "прекрасно". В заключение: Науката умира, младият научен потенциал отива там, където има нормални условия за развитие, "последните мохикани" ще се помъчат още малко и ще си отпаднат по законите на живота, НО ОМЕРЗЕНИ И НЕЗАЧЕТЕНИ, ще бъдем третокласна Европейска държава на нископлатени и неграмотни /но пък за това добре манипулируеми/ хамалчета и алъш-веришчийчета на дребно! Е, поне още някоя и друга година /докато помним/ ще има история, а тя е извън всякаква политика! Както, разбира се, ИСТИНСКАТА НАУКА Е ПОЛИТИЧЕСКИ НЕОБВЪРЗАНА И НЕПОДВЛАСНА НА ПОЛИТИКАТА! ЕДИН ПРИМЕР: ПИТАЛИ ЛИ СА СЕ "КОМИСАРИТЕ" ОТ КОМИСИЯТА, ДАЛИ И КОЛКО ПАРИ СА ДАЛИ ФЕРМЕРИТЕ /И ДАЛИ ГИ ИМАТ/ ЗА НАУЧНО ОБСЛУЖВАНЕ НА ТЯХНАТА ДЕЙНОСТ? АКО СА НИЩОЖНО КОЛИЧЕСТВО-КОЙ ТРЯБВА ДА КОМПЕНСИРА /НЕ ДА СЕ ДАВА НА КАЛПАК, А ДА ИМА ЕДИН ДОСТОЕН ФОНД "НАУЧНО ОБСЛУЖВАНЕ НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО"/, И ТОГАВА ДА ДОЙДАТ НЕ "КОМИСАРСКИТЕ", А ЕСТЕСТВЕНИТЕ РЕОРГАНИЗАЦИИ? И ДРУГО: БЕЗ ФИНАНСИРАНЕ НА ФУНДАМЕНТАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПРИЛОЖНА НАУКА!!!! Нищо друго, освен да възкликнем това, което си е на мода в медиите: "Е, нема такава държава!" И да си знаем: научните звания в очите на сляпата безропотна маса са преди всичко ДИАГНОЗА! |
Гост |
#212015-09-24 11:45Трябва да се спаси Селскостопанската академия! Трябва да се запазят орязаните по брой и налични кадри селскостопански институти - ТЕ СА НУЖНИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И НА БЪЛГАРИЯ! В противен случай ще станем наистина "бананова република"! |
Гост |
#222015-09-25 08:38След дългите години работа в структурите на ССА (28 години), не мога да остана безразлична към случващото се. Обстоятелствата, като сега случващите се, ме принудиха да напусна института в който работех, и да премина в структурите на академичната наука. Но ме боли! Боли ме за всичко което се случва в ССА, боли ме за срината земеделска наука, боли ме за стотиците учени, които напуснаха ССА и търсят препитания у нас и в чужбина. Да, принудена съм да работя вече не като учен, а това ми липсва! Липсва ми научно-изследователската работа, липсват ми лабораториите, полските опити! Тогава бях себе си, сега не съм аз! |
Гост |
#23 Re:2015-09-25 11:48Членове на комисията са: проф Тотка Митова, Светла Русева- Пушкаров, зам. мин. Костов, акад. Воденичаров - БАН , Ректорите на АУ- Пловдив, ТУ-Стара Загора, Лесотехнически университет, Русенски университет, Университет по хранителни технологии- Пловдив |
Гост |
#24 Re: Re:2015-09-25 12:46Благодаря за яснотата относно членовете на комисията. По всичко се вижда, че въпросът няма да се реши сега, ще се изчака по-подходящ момент. Редно е МЗХ да излезе с изявление за намеренията си относно Селскостопанска академия. Засега се мълчи и се изчаква...
|
Гост |
#252015-09-25 20:12Войната със ССА започна от 1991 г, когато прочутият селскостопански специалист и невзрачен адвокат Аспарух Панов внесе в НС законопроект за закриване на Академията с гениялния мотив:" ССА е тоталитарна организация". След това цялата сдсарска паплач се зъби на ССА и се заканва с разправа. Сега активна роля в съсипията играе и зам.министър Г.Костов. А най-големият позор е, че председателят на БАН се е включил към гробокопачите на ССА. Той не си дава сметка, че след ССА идва реда на БАН. ДЯНКОВ ВЕЧЕ ГИ ПОЧНА.Ще се намерят и техните Костовци. А алчни вузове и фенове на ГЕРБ се канят за имотите и активите на ССА. Грабежът е основният мотив за тези силно демократични промени. Разграбването на ССА ще е последният пирон в ковчега на националното земеделие защото земеделие без наука има само в Уганда.Явно целта да няма дори и надежда за възтановяване на проезводството на храни в България. ПОЗОР! |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3619 Създадено: 2024-11-09
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2949 Създадено: 2024-10-30
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2360 Създадено: 2024-11-05
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12222 Създадено: 2024-10-12
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11202 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1224 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
907 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
798 Създадено: 2024-11-08
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
656 Създадено: 2024-11-09
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
633 Създадено: 2024-10-29
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
427 Създадено: 2024-11-08
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1483 Създадено: 2024-09-30
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
452 Създадено: 2024-10-24
Да спасим "Център,"Неогенезис"!
265 Създадено: 2024-11-20
Не на насилието над бездомни животни!
276 Създадено: 2024-10-26
ПЕТИЦИЯ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА Г-Н ДИМИТЪР ДИМИТРОВ ОТ ДЛЪЖНОСТ ДИРЕКТОР НА ОП ЕКОРАВНОВЕСИЕ - ГР. СОФИЯ
200 Създадено: 2024-11-22
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8761 Създадено: 2024-04-12
Петиция за кръстовище на разклона за село Пиргово, област Русе
108 Създадено: 2024-11-17
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2634 Създадено: 2023-04-04