В подкрепа на българския клуб в Прага

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията В подкрепа на българския клуб в Прага

Гост

2015-03-25 16:54

Трябва да се подкрепяме и освен това съм била много пъти там и с цялото си сърце съм за българите, обичащи Прага и това малко кътче, което е тяхната България.

Гост

2015-03-25 16:54

Neznam kakvo da kaja prosto vsichko e tolkova unizitelno da posegnat i na balgarskoto v chujbina to v BG nqma veche kakvo da se krade okradoha vsichko sega i kam chujbina gledat

Гост

2015-03-25 20:10

Аз нося арменска фамилия,но съм родена и съм израстнала в България.Боли ме за ВСИЧКО БЪЛГАРСКО.В родната ни страна опетниха много имена и паметници.Народ без история и култура,не е народ.Милея за всичко наше,затова гласувам.Дано!Успех!

Гост

2015-03-26 05:02

защото трябва да остане за българите в Чехия - а не за тия от посолството защото те са временнни . В това посолство за нищо не стават - напразно ядат хляба на държавата не искам да съм по вулгарен ще ме цензурират администраторите.

Гост

2015-03-26 05:36

Нека подпишем тази петиция, защото това е единственият начин управляващите да чуят гласа на гражданите. Акцията на българската държава срещу Българския клуб в Прага е поредната несъстоятелна постъпка на овластените личности, които отново дават повод да бъдат подозирани в нечистоплътни помисли. Много интересно как българското министерство на културата се грижи за българската култура - и у нас, и зад граница.
Вико

2015-03-26 15:16

Трябва да се покрепяме ние българите!

Anonymous

2015-03-27 11:27

Гост

2015-03-28 09:24

От краткото описание за дейността на клуба разбирам, че това е малко и полезно огнище на духовност и книжовност. То непременно трябва да продължи да съгрява душите на нашите сънародници в Прага. Да се унищожи е лесно, трудно е да се съгради и да се запази за потомците.

Гост

2015-03-29 09:20

Отнемането на Българския дом в Прага е позорен акт на българската държава! Този проблем тлее вече повече от 2 десетилетия и нито едно от българските правителства за този период не си направи труда да намери решение, което да е полезно както за България (като собственик на Дома), така и за българската общност в Чехия (като негов ползвател). Да, има проблеми, но нито един от тях не е от нерешимите!
Нужна е само ангажираност от страна на България. Е, да, и разбиране от страна на българската общност, което не винаги е било налице. Но при желание всичко се постига.
Във всеки случай ултиматумът за тримесечно предизвестие за напускане на имота е възможно най-неприемливото решение на конфликта!!!

Гост

2015-03-29 14:11

За да запазим и малкото,което ни е останало.За да имат и нашите деца,корени и история.Дори и да не живеем в България,ние носим българщината в себе си.Успех и дано петицията получи достатъчно гласност :-)

Гост

2015-03-31 06:49

Защото е позор държавата да се отрича от българите по света.

Гост

2015-04-18 19:36

Мой колега дълги години работи към чехословашкото консулство във Варна /сегашно чешко/. И от разговорите ми с него имам информация за нашата диаспора.

Гост

2015-04-19 20:18

Не лишавайте българите извън България от любовта към България!

Гост

2015-04-20 19:40

Moi dalg e da podpisha tazi peticia.

Гост

2015-05-04 05:35

Вече 25 години се руши и разпродава, време е да започнем да градим , а ако не можем то поне да запазим вече изграденото нека българската общност имат свой дом, място от където да поддържат връзка със своите съотечественици.

Гост

2015-05-08 20:14

Повече от 25 години посещаван клуба. Моите родители, като студенти са помагали на доброволни начала при изграждането на сградата. Бих искала и дъщеря ми да има възможност да посещава българският клуб и да бъде съприричастна, така както моето семейство досега.
георги харалампиев

2015-05-10 10:38

Не съм страна в спора, а съвсем обикновен коментиращ, но ... Струва ми се, че проблемът се политизира излишно, защото между неправителствената организация, стояща зад Българския клуб и Българската държава вероятно съществува договор за наем! Направените подобрения в имота могат да се заплатят чрез споразумение или съдебно дело.

Не само това, но не виждам и причини Българският клуб да е точно на ул. "Америцка", а не някъде другаде. Договор за наем може да се сключи и с други собственици на недвижими имоти.

За да се мъчат да изгонят някого собствениците трябва да са налице важни доводи - било то неуредени финансови отношения, било то изтекли договори, било то нарушаване клаузите по договор...

И отново твърдя, че Български клуб може да има НАВСЯКЪДЕ в Прага, като това няма да окаже голямо влияние върху финансовите му резултати и финансирането на регионалните центрове.

Гост

#18 Re:

2015-06-06 19:42

#1: -  

Гост

#19 Re:

2015-07-15 14:30

#17: георги харалампиев -  

Тази сграда е дарило българско семеиство на българската диаспора в Чехия срещо симболична сума. Много хора тук доброволно са рабитили и давали средства за да се изгради този дом/студенти, градинари, строителни работници интелегенце/.