В подкрепа на Национална библиотека "Св. Св. Кирил и Методий"
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията В подкрепа на Национална библиотека "Св. Св. Кирил и Методий"
Гост |
#762015-02-22 14:55
| ||
Гост |
#772015-02-22 15:11For a small country like Bulgaria (and in the current turbulent geopolitics of the region) this shameful campaign against its own National Library and its expert teams simply amounts to a cultural suicide. |
Гост |
#782015-02-22 20:08НАПЪЛНО ПОДКРЕПВАМ ТАЗИ ПЕТИЦИЯ , ЗАЩОТО НАЦИОНАЛНАТА БИБЛИОТРКА Е ИНСТИТУЦИЯ ПРИЗВАНА ДА ОПАЗИ И РАЗВИВА НАЦИОНАЛНО ИСТОРИЧЕСКОТО НИ НАСЛЕДСТВО ,НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ,В МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА , ИМА СЛУЧАЙНО ПОПАДНАЛИ ХОРА КОИТО НЕ ЗНАЯТ ЗАЩО СА ТАМ !!! |
Гост |
#792015-02-22 21:27'',В МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА , ИМА СЛУЧАЙНО ПОПАДНАЛИ ХОРА КОИТО НЕ ЗНАЯТ ЗАЩО СА ТАМ !!!'' А може и да не са много случайно попаднали там......и много старателно вършат това, което някой им нарежда.. или как беше "Прост народ слаба манипулирана държава:(", а по-късно и несъществуваща държава... |
Гост |
#802015-02-23 13:48Поредната голяма и непростима грешка. |
Гост |
#812015-02-23 19:07Това не е грешка, това е целенасочена дейност, която се върши от години (25) и цели унищжение на България. В икономическо, социално, хуманно отношение ние сме унищожени...остава последното...дух, история, култура( |
Гост |
#82 Re: Re: Така и трябва!2015-02-24 20:54#72: spolia - Re: Така и трябва! Виждате ли, аз някак си съм прогледнала доста отдавна. Живея по квартири откакто се помня, регистрирала съм се в библиотеки веднага щом се заселя някъде. В София не съм живяла, но това не ми е пречило да ползвам няколко библиотеки там - напр. тази на площад "Славейков", както и Националната библиотека. Тъкмо поради моят ,да го наречем, "туристически" читателски опит, мога да споделя колко различно е отношението в една провинциална окръжна библиотека и във "Великата Национална" такава. За мен обаче е ясно, че свестни, отговорни и добри библиотекари има навсякъде. Ще бъде някак жалко да си отидат тъкмо такива хора, а не някое калинче-роднинче! Пиша тук заради "обратната връзка". В момента темата е болезнена и тъкмо сега дребният, незначителен читател с неговите "мижави претенции" най-после може да бъде чут! А някой може да познае себе си в гореописаното и най-после да се чукне в канчето, че тези институции НЕ СЕ СЪЗДАВАТ ЗАРАДИ СИНЕКУРНИТЕ РАБОТНИ МЕСТА, ЗАРАДИ ПРИСЪСТВЕНИТЕ "РАБОТНИ" ДНИ, а тъкмо заради читателите. Идеята за библиотеките не трябва да е някаква високопарна абстракция, тъ като те трябва да служат на тези, които ги посещават. Дори и когато става въпрос за съхраняване на исторически архиви, пак, отново, всичко е заради това, че някой ден ще ги посети историк, езиковед или друг някакъв експерт. ПРОЧИЕ, ИСТИТУЦИИТЕ НЕ СА САМОЦЕЛ и ще се радвам, ако повече библиотекари с чиновнически манталитет заживеят с тази мисъл!!! |
Гост |
#832015-02-26 07:38Властта се страхува от четящите, мислещите , инакомислещите. |
Гост |
#842015-02-26 09:31Недостойно е за една държава да ликвидира хранилището на културата и писмеността! |
Гост |
#852015-02-26 16:22''Властта се страхува от четящите, мислещите , инакомислещите.''Но, каак, нали за Нова Година Борисов си купи 3 три торбета с книжлета. Собственичката на книжарницата от където си ги е купил каза:))) Даже й бил обещал, като ги прочете, да й сподели коя най-много му е харесала:))) Чете значи човекът и не само за индианци:))) То и ние много четохме за тях, но и други книжки и учебничета четохме и още четем...Да не се пипа Националната Библиотека, а също така и читалищетата - център на култура, книжнина, изкуство! |
не доволен |
#86 съкращения2015-02-27 16:21
Разбирам недоволството на работещите в Националната библиотека но мили недоволстващи замислете се какво предлагате като обслужване,мога да твърдя че отношението и обслужването е под всякаква критика,няма такова чудо никъде другаде.Държите се с читателите по отвратителен начин и моля не се оправдавайте че това зависи от размера на заплащането ви,човек или е за тази работа или не,ако не ви харесва и не сте удовлетворени просто си намерете друга работа а не заемайте местата на хора които биха се справили много по-добре от вас и като стана въпрос само да отбележа че в Националната библиотека работят хора без нужното образование за библиотечната професия,нека първо тях освободят от работа а тези които останат да наблегнат на вежливостта към читателите а след това да имат каквито и да е претенции.Не са ви виновни нито управляващите нито някой друг а самите вие,нека разкарат гнилите ябълки а тези които останат да помнят че са там в помощ на клиентите си а не да ги гледат на криво защото са им задали някой въпрос и са им развалили спокойствието.Не очаквайте “доволните “читатели да застанат зад вас! |
Гост |
#872015-02-27 18:41Защо 86 поставя под общ знаменател всички работещи в Националната Библиотека. Това, че има хора, които не изпълняват добре задълженията си не е причина да се режат субсидиите на такава важна институция в НРБ. Това обаче е само ПОВОД и той се използва Изключително добре от тези, които искат да унищожат Българската Култура;( За пример мога да дам българското кривосъдие, където магистратите не само, че не си изпълняват работата, но вършат престъпление (имам личен опит в борба с организирана престъпност на всички нива на правосъдието - районни, градски, вкс, съдии и прокурори) но взимат много високи )за стандарта на България) заплати и в момента искат още 12-15% увеличаване на заплатите. Т.е. от около 1 600 лв на месец (най-ниска заплата на младши магистрат.прокурори) да стане 1 800 лв. мес. + другите бонуси и 4 месеца отпуски.. при изключително ниско качество или престъпление при извършване на работата им. Номер 86 явно ще предложи да се закрие правосъдната система на България:))) и добре ще направи:))) Аз и моето семейство сме ползвали дълги години БИБЛИОТЕКАТА и през този период не сме имали никакъв проблем и оплакваниян, напротив били сме доволни, но за магистратите не можем да кажем подобно нещо! |
Гост |
#88 до 862015-02-28 09:40И аз разбирам недоволството ви, но да ви попитам - бихте ли работили за 300 лв, само защото ви харесва тази работа, въпреки че знаете, че имате да плащате сметки и да гледате семейство? Съгласна съм, че има колеги, които просто не са за там, съгласна съм, че трябва да се махнат и бройките назначени без образование, защото били роднини на един кой си или близки на директорката. Но моля ви, не слагайте всички под общ знаменател. Младите в тази библиотека сме/бяхме и без това дефицит. Никой от нас не е отишъл да работи там заради "голямата" заплата. Но за съжаление в България работиш добре когато ти плащат добре. За себе си работиш до един момент. Относно намирането на друга работа - кажете ми как точно хора с вече над 20 години стаж в тази област да си намерят работа за повече от 300 лв? Младите хора е трудно да си намерят, а какво остава за по-възрастните. И за обслужването не съм съгласна. Имам колеги, които прекрасно си вършат работата. Друг е въпроса за какво става дума, вината може да не е само в тях. Очаквам да ме нападнете, но аз защитавам себе си и тези, които имаме желанието да го работим това, независимо от възрастта. И като казахте, че заемаме мястото на по-квалифицирани - искам да ми кажете, ако сте специалист в тази област, бихте ли работили за тези пари? Предполагам - не. Всичко, което искаме е нормално заплащане и условия за работа. Вече съкратиха колеги, орязаха ни и бюджета. Догодина няма да се изненадам, ако прекрасния ни министър отново реши да съкращава и да орязва. И така след някоя друга година културни институции няма да има, ще има само сгради, напомнящи, че някога и ние сме имали култура. И за последно отново - не ни слагайте всички под общия знаменател, изключения винаги има. |
Гост |
#892015-02-28 21:33''но да ви попитам - бихте ли работили за 300 лв,''Това са смешно, смешно малко пари:( - надявам се, че не се шегувате... Около 200 $ намесец - Ужас, то не стига само за парно и други консумативи, ами храна, дрехи, транспорт, лекарства, евентуален наем...И като само се сравни с кривосъдниците, които за МНОГО ПО-ЛОША и КРИМИНАЛНА РАБОТА/ДЕЙНОСТ получават от 1,600 до 3,000 лв на месец. Плюс пари за дрехи, големи ваканции и разни други бонуси. Да не говорим за други дейци на културата и духовното развитие или нашите учители, които въпреки образованието си и много трудната и ОТГОВОРНА работа получават също подигравателно ниски 300-500 лв на месец. Явно някой иска да разклати социалните устои на нашето общество, което и без това е разбито и обезличено за последните 26 год. Има много по-сериозни въпроси за решаване и рязане, но някои платени писачи се опитват да ни хвърлят прах в очите с дребнавости. Аз също съм ползвала Библиотеката, така я наричахме в нашия курс на галено:))) Много ни помагаше и затова искаме да направим дарение! Време е Вежди пияндето да се изхвърли от тази "роля", която хич не му подхожда, но му я дадоха по партийна принадлежност..изглежда.. Успех на петицията, аз също я подписах и изпратих на колефи и приятели:)
|
Гост |
#902015-03-02 08:18A reduction in the funding would be a serious attack on Slavonic culture. |
Гост |
#912015-03-05 18:30''A reduction in the funding would be a serious attack on Slavonic culture.'' Exactly!!! |
Гост |
#922015-03-29 15:17Молин за подкрепа и за тази кауза - http://www.peticiq.com/112070 Благодаря! |
Гост |
#932015-04-01 18:52С тези малки заплати човек трябва да прави донейшъни първо на служителките на Библиотеката, (за тяхното оцеляване) после да дава за книги...тъжна история и срамна... |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3604 Създадено: 2024-11-09
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2946 Създадено: 2024-10-30
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12087 Създадено: 2024-10-12
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2348 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11174 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1211 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
901 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
796 Създадено: 2024-11-08
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
651 Създадено: 2024-11-09
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
630 Създадено: 2024-10-29
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
443 Създадено: 2024-10-24
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
426 Създадено: 2024-11-08
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1479 Създадено: 2024-09-30
Не на насилието над бездомни животни!
276 Създадено: 2024-10-26
Да спасим "Център,"Неогенезис"!
236 Създадено: 2024-11-20
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8760 Създадено: 2024-04-12
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2621 Създадено: 2023-04-04
Запазване предназначението на Мотопистата и околния имот за "градски спортен комплекс" и за това мястото да се облагороди за спорт и отдих.
94 Създадено: 2024-11-10
Петиция за кръстовище на разклона за село Пиргово, област Русе
86 Създадено: 2024-11-17