За равни права на пушачи и непушачи!
Quoted post
яна сидерова |
#150 Re за равни права на пушачи и непушачи2012-11-12 11:55Хайде моля правителството да не се грижи за моето здраве.Правителството да вземе да се погрижи за моето финансово благосъстояние.Аз съм пушач не съм мърляч.Живота си е мой и той ми е единствен и ще го живея така както аз искам,а не така както ми налага правителството" грижейки се за моето здраве".От 20г насам съм финансово нещастна благодарение" грижите" на всички досегашни правителства.Аз съм свободен човек, живея в "демократична страна" и ако пушенето е нарушение на поредния абсурден закон то значи, че аз ще го нарушавам. |
Отговори
4ik 4irik |
#163 Re: Re за равни права на пушачи и непушачи2012-11-20 13:55:45#150: яна сидерова - Re за равни права на пушачи и непушачи Те са се погрижили мила. Погрижили са се тютневите компании като са успели да пропагандират пушенето, като нещо което е "страхотно", нещо невероятно, модерно, признак за мъжество и т.н (тук имам предвит онези времена в 70-те години на миналия век, когато беше на мода да се пуши). Погрижили са се чрез химични добавки, освен никотина да направят толкова пристрастяващи цигарите, че човек попаднал веднъж в капана им да си остане там до края на живота си. Не е ли супер, а? О, забравих, че на пушачите цигарите им доставят удоволствие???????????????? Хм странно дали първата цигара в живота им е била приятна, едва ли. Със сигурност е била неприятна, задушаваща и миризлива, но тя е била ключа към никотинавата зависимост. Зависимост заради която пушачите са готови да се лишат от храна,само и само да могат да пушат, понякога са готови да отидат посред нощ до денонощтния магазин, защото нямат цигари, а зверски им се пуши, готови са ако ще и цената на цигарите стане 20 лева да лишават себе си и децата си от други важни и необходими неща само и само да имат пари за цигари. Не съм ли права? Сигурна съм че всеки пушач е изпадал кой в по-малка , кой в по-голяма степен в подобна ситуация. И сега какво-пълните хазната с акцизи, при положение, че себестойността на една кутия цигари е около 0,60 ст, другите 4 лева са акциз, и видиш ли забраняват ви да пушите в заведенията?! Наистина глупаво и с право пушачите руптаят.Пък и е ясно, че със или без забрана пушачите ще продължават да пушат, защото капанът е до живот. Ще си пушат , ще пълнят хазната, ще си се тровят при това напълно доброволно, защитавайки зависимостта с оправданието, че всичко е толкова вредно вече, че едва ли не цигарите са капка в морето. До тук добре, но дали пушачите осъзнават в каква заблуда са . Хора съвсем добронамерено се опитвам да ви кажа, че имате нужда от помощ, без да се опитвам да ви налагам мнението си за правилно, в случай, че някой е разбрал погрешно. Да, Закона е дискриминация, спрямо вас защото никой в тази държава няма интерес да спрете да пушите. Ако имаше интерес това да стане щаха да финансират терапии и програми за отказване от тютюнопушенето. Целта на Закона е да защитатава правата на непушачите. Непушачите, които до сега толкова години бяха свикнали да ги опушват навсякъде-на работното място, в кафенето, в ресторанта, в бара. Непушачите, които за да не нарушат комфорта на приятелите си влизаха в салона за пушачи когато действаше разделителният режим в заведенията. Ако тази забрана отпадне това ще продължи. Нормата обаче са непушачите, които не правят нищо с което да нарушават спокойствието на останалите за разлика от пушачите които от своя страна мислят, че са в правото си. Е, да но нали свободата на един свършва там, където започва свободата на другия! |
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Подписка срещу тероризирането с пиратки и бомбички в гр. Пловдив
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
Отнемане лиценза на Energo Pro България
1352 Създадено: 2024-12-27
ПЕТИЦИЯ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ДИМИТЪР ДИМИТРОВ ОТ ДЛЪЖНОСТ ДИРЕКТОР НА ОП ЕКОРАВНОВЕСИЕ - ГР. СОФИЯ
1587 Създадено: 2024-11-22
Опазване на територията на Природен парк „Сините камъни“ и възражение срещу намаляване на площта му
1665 Създадено: 2024-11-26
Петиция в подкрепа на Златина Иванова- директор на училище, бореща се срещу олигархичния модел, застигнал българската образователна система
871 Създадено: 2024-12-14
РУСЕ ИСКА ДА ДИША. НЯМА ДА ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ ГАВРА С НАС И ДЕЦАТА НИ! ПРИНУДЕТЕ „МИРИЗЛИВЦИТЕ“ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ!
722 Създадено: 2024-12-08
Отворено писмо от група читалища относно резултатите от Програма „Читалища“ на Министерство на културата публикувани на 9 декември 2024 г.
419 Създадено: 2024-12-17
Петиция в подкрепа на Пело Кръстев - журналист, борещ се срещу олигархичния модел, застигнал българската свободна журналистика
393 Създадено: 2024-12-29
Основен ремонт на отсечка /2,3км/ от път с номер VAR 2028 /от с. Долище до гр. Варна/ непосредствено след кръговото посока с. Долище
372 Създадено: 2024-12-16
В подкрепа на служителите в магазини и супермаркети
352 Създадено: 2024-12-20
НЕЗАБАВНО ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЖУРНАЛИСТА СИМОН МИЛКОВ И ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!
6714 Създадено: 2024-12-04
За по-адекватни мерки за българските майки и деца
291 Създадено: 2024-12-17
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12658 Създадено: 2024-10-12
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11672 Създадено: 2024-06-24
ДОЛУ РУСКИТЕ РЪЦЕ ОТ УКРАЙНА!
363 Създадено: 2024-12-03
Подкрепа за проф. д-р Галина Лардева като арт директор и куратор на Национални есенни изложби, Пловдив
667 Създадено: 2024-12-04
Признаване на видеозаписите с автомобилна камера за доказателство
805 Създадено: 2015-10-22
За здрави деца, аз имам кауза една!! Нашите деца имат право на здравословна храна и ние родители и институции сме отговорни за това!
172 Създадено: 2024-12-10
ПОДКРЕПА ЗА ДОЦЕНТ СТЕФАН ДЕЧЕВ
170 Създадено: 2024-12-23
За въвеждане на забрана за използване на пиротехнически средства на територията на България
17630 Създадено: 2020-12-30
Петиция срещу разпространението на вестник „Красиво Попово“
815 Създадено: 2024-12-05