Подписка за размера на възнаграждението за степента „доктор“

Quoted post

Гост

2016-10-17 02:09

''Започнах своята докторантура през 2000г., когато стипендията за докторантите беше равна на ДВЕ И ПОЛОВИНА МИНИМАЛНИ РАБОТНИ ЗАПЛАТИ. В момента като доцент с "ДОКТОРСКАТА ДОБАВКА" вземам приблизително еквивалентгна сума. През 2000г. докторантската стипендия се равняваше на асистентска (не гл.ас.) заплата! ...''

Ясно е, че последните 15 год се прави всичко възможно, за да се разбие науката и духовността в България. Цените ''пораснаха''няколко пъти, а заплатите се свиха с еквивалентните пъти... Разни големо босове лъжат, че видите ли нямало пари? Но къде са парите моля? Ами в бизнесмените, които окрадоха народното имущество и го продадоха добре, плюс краде се доста дълбоко от всичко - грантове, помощи и пр. не се развива икономика, индустрия, култура. Народната Библиотека св. Кирил и Методи е в повече от плачевно състояние, даже тези дни тавана е прокапал..Ценни книги, студенти, всичко под дъждовните капки:))) Лично аз не съм чувал преди 89 г подобна гавра да се случи с водещо научно място:(

Отговори

Справедлив

#166 Re:

2016-10-20 08:13:52

#162: -  

Нищо подобно, г-не или г-жо. ПОДОБНО УНИЗИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ беше првърнато в целенасочена политика на БКП, сраснала се по онова време с държавата, с цел унижаващо достойнството на ОБРАЗОВАНИТЕ хора и поставянето им в състояние на ПОСЛУШАНИЕ пред невежата и необразована КЛИКА на управляващите комунисти. Това, което имаме ДНЕС, е ПРОСТО ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА подобна, крайно ВРЕДНА ПРОЛЕТАРСКА ТРАДИЦИЯ. Вие си задайте въпроса - какво е било положението на УЧЕНИТЕ в ЦАРСКА БЪЛГАРИЯ - преди да дойдат комунистите на власт и да разсипят добре изградената по ЗАПАДЕН МОДЕЛ по онова време МОНАРХИЯ. Никъде другаде в ЕВРОПА няма подобна ИЗВРАТЕНОСТ над УЧЕНИТЕ. Само в (пост)СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ... Националната БИБЛИОТЕКА изобщо не е била така занемарена, преди да дойдат комунистите, ще ме прощавате, нито университетите, нито БАН или която и да било друга научна и академична институция. Това го направиха нискочелите комбайнери, писали се за партизани, дето са с червен партиен билет.