Да_подкрепим_Илко

Гост

/ #327 Re: uspeshna sesia?????

2012-03-26 17:42

#326: Nadejda i semeistvo - uspeshna sesia?????

Истината е , че се опираме само на изнесеното от медиите. Но по вашата логика, че виновни са тези , които са пили може да повлияе само на такива като вас, които определено са възпитавани с това, че алкохолът е виновен.  В моя дом откакто се помня, винаги е имало домашно произведен алкохол, но алкохолици няма, нито един пиянски скандал. Нямало е и забрана за употребата на алкохол, докато за тютюнопушене, не позволявам на никой да пуши в дома ми. Така ,че на база това аз не мога да виня алкохола. Виждала съм пияни хора, някои са агресивни, други точно обратното, по-мили и усмихнати. Затова съм на мнение кой какъв си е , такъв е и когато се напие. Когато съм имала контакт с близък колега, който е прекалил с мярката, не съм го пренебрегвала, а съм му оказвала съдействие да си стигне до стаята, с такива младежи се подхожда с кротко и добро. Когато отрезнеят те съзнават и са благодарни за оказаната помощ. Не мога да си представя, че някой ще изхвърли съквартиранта си от стаята, защото е пиян. Съквартирантът е виновен за нарушаване на реда, изчакай до другия ден и се оплачи, но нямаш право да се разправяш сам и да гониш някого от стаята. Ако ви е известно, Илко е изместван в друга стая, по негово желание, но се е върнал отново в стаята на близнаците. От правилника на общежитието прочетох, че при братя и сестри по тяхно желание може да не настаняват друг човек. Това е интересно, не случайно е заложено в правилника. Помислете какво влияние се оказва върху вклинения човек, не нарочно. Не се учудвам, че не са се разбирали. Проблемите са много и различни, защото алкохолът е бил тази вечер, преди това не е присъствал, но е имало напрежение в отношенията и натрупване на агресия, стаена, задържана. Причината е агресията  и трябва да се обърне внимание върху това , не може за всеки малък спор да се заформя бой и да се вадят ножове. Нямате си и на идея каква агресивност се шири сред младите хора, неповлияна от алкохол. И да се затегне реда и контрола в Студентските общежития и да се забрани употребата на алкохол, тогава ще избие друго, защото никой не обръща внимание на агресията. Агресивният човек има нужда от помощ, той показва  и крещи, помогнете ми, но никой не чува. Всеки трябва да се владее и предотвратява насилието, а не да го провокира!