Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ

Гост

/ #751

2012-03-07 13:28

Колко % от учениците, приети в 5-ти клас в СМГ, остават и след 7-ми клас в училището? Не повече от 60%. Какво е станало с останалите "талантливи" математици, "обичащи" математиката? СМГ трамплин към 91НЕГ, 1АЕГ, 9ФЕГ, ИЕГ и АК ли е? Как стои този въпрос в останалите МГ? Колко от учениците в МГ след 8-ми клас наистина се интересуват от математика? Колко от учениците от 5-7 клас имат интерес към математиката и притежават нужния потенциал?
Има ли СОУ и ОУ с математически паралелки, в които може да се осъществи подготовката по математика на талантливи деца? На ниво ли е тази подготовка? Ученици от тези училища печелят ли национални и международни състезания?
Какъв е тогава проблемът? Какво значение има къде точно се е подготвяло детето 5-7 клас, след като е получило нужната подготовка? След 7-ми клас, ако наистина има интерес към математиката, би могло да отиде в МГ. Само не казвайте, че децата, учили 5-7 клас в МГ, се представят по-добре на състезания – примери за обратното има колкото искате!