ПЕТИЦИЯ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА „КЪЩАТА С ЯГОДИТЕ“

Гост

/ #296

2016-03-17 18:11

''Роден съм в квартал Докторски паметник и познавам къщата от своето детство. Тя е паметник на архитектурата на Д-комунистическа София, когато естетиката, пр'' Съгласна с горното, което идва да покаже, че и комунистите ценяха и пазеха културата и архитектурата на България. По времето на соца не си спомням някой да превръщаше тези уникални къщи в бардаци или ресторанти. Повечето от къщите от д-комун София бяха превръщани в детски градини ( една такава аз съм посещавала или забавачка, която беше чудесна къща с голям двор, много цветя и тревна площ. След 89 г беше разрушена, сега там има блокове. Това се намира в полите на Витоша.  Други бяха давани за употреба на общините за  санаториуми и детски почивни станции. Такава прекрасна къща беше и Дворецът на Пионерите в парка на свободата или борисовата градина. Многократно посещавана от моя клас.. Разбира се подписах петицията с ясното съзнание, че ние почтените Хора имаме работа с жестоки, алчни престъпни елемнти,  за които няма нищо свято. Те и майките/децата си ще започнат да продават..ако се наложи. Няма да е лесно, но като се обединим и българите от цял свят ще ги победим..

Това мога да каж и за за много други сгради фабрики, които след 9-ти септември 1944 г не бяха разрушени или изоставени/занамерени, пълни с плъхове, тръни и боклуци, а бях реновирани и много успешно използвани в народното стопанство, образованието, здравеопазването. Поликлиниката ни също така дълго време се намираше в една такава  стара, но красива и ремонтирана къща. Ходехме там като деца с удоволствие за разни прегледи, ваксини, защото имаше голям двор, много дървета, цветя и люлки за децата:) Къщата с ягодите може да стане Клуб за младите архитекти, артисти, художници, музиканти, където нашите деца да се събират, да творят, да общуват, далеч от улици, дроги, алкохол и престъпност:)!

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...