За продължаване на трудовия договор на чл. кор. Емил Хорозов

Гост

/ #31

2014-05-15 07:55

Аз съм състудент на чл. кор.проф. д.м.н. Емил Хорозов - випуск 1973 на тогавашни Факултет по Математика и Механика! Мога да подвърдя, че той беше отличен студент! Особенно блестеше в лекциите на проф. Тагамлицки по Диференциално и Интегрално Смятане! В спомените ми от тогава е останал като изклучително принципен колега, готов да отстоява принципите си и Истината! След като стана член-кореспондент, според мен, той напълно заслужаваше да стане и Академик(с един от най-високите коефиценти на цитируемост сред кандидатите за Академик!), но точно в този период, той се опълчи срещу статуквото и корупцията в научните среди( за което го поздравявам и му се кланям!) и това( със сигурност) му костваше Академичната титла! Емиле( позволявам си като негов връстник и състудент да се обърна така към него), книгата която написа и позицията ти те издига в очите ми, а и на още хиляди хора, много по-високо от Академичната титла!Отказът за продължаване на трудовия договор на чл.кор. проф. дмн Емил Хорозов, за всички е ясно, че е саморазправа от страна на корумпираната научна общност!Проф. Емил Хорозов е един от най-добрите познавачи и изследователи на творчеството на световно признатия велик математик Анри Пуанкаре у нас и на големия наш математик Академик Кирил Попов!Нека помогнем и да не оставим мафията да мачка хора като чл. кор. Емил Хорозов!