Петиция към главния прокурор Борис Велчев

Гост

/ #1522 Re: Re: #1491

2011-05-26 13:57

#1506: Derek - Re: #1491

Ето начинът на мислене на тоя българин, казвам българин, защото и аз съм българин, на една земя сме родени, но нямаме нищо общо в начина на мисленето. Това първото. Второто, искам да се върна към тоя начин на мислене на тоя българин, защото за мое съжаление и дори ужас, тоя начин на мислене е присъщ на доста много българи. Той излиза от това, което историята разказва, що е история и кой я пише, това би било много дълга тема, та той смята, че 500 години са ни само убивали, грабили, изнасилвали, това са силни думи, които будят във всяко сърце и с право , гняв. Но тоя българин не е в състояние да прецени какво казва, за него са важни чувствата, които се будят от това казване. Защото ако 500 години са ни само убивали грабили и изнасилвали, нямаше да ни има, нямаше да си запазим и езика и вярата, ние сме ги запазили есествено, не само защото сме "били големи смелчаци", но и защото начинът на управление в турската империя ни е дал тая възможност, но ако допуснем това, това ще намали нашето качество на "юнаци", а ние искаме да сме такива на всяка цена. Но да продължа. Той нарича "фанатици" хората , които смятали, че национализмът е болест. Тука тоя българин показва, че не е в състояние да си подреди мислите, защото никой в тоя форум не твърди, че национализмът е болест, и никого не можем да наречем "фанатик", който изказва някаква мисъл по повод на национализма. Или той не знае точно занчението на тоя епитет или е просто интересно да го употреби. А що се касае до национализма, и там се питам, какво той знае за него. И на всичко отгоре идва "фесът", олицитворение на страх и будещ страх и омраза.

После отговаря другият българин и призовава към смелост. Да, прав си, друже, но ти сигурен ли си , че твоя "националист" съвпада с тоя на 1491? Аз се съмнявам.