София без блокади

Гост

/ #35

2013-08-28 09:52

Браво на авторите! Смятам, че правителството е законно избрано след законно проведени избори. Аз самата съм с десни разбирания и по принцип гласувам за дясноцентристки партии, защото не харесвам крайностите в политиката.
Да, в момента управляват БСП, ДПС и в ключови моменти гласуват и някои от АТАКА.
Но в тяхната политика има много и разумни десноцентристки мерки. За най-голяма опасност пред България считам опитите за връщане на власт на Бойко Борисов, Цветан Цветанов и тяхната герберска клика, дивия тоталитаризъм и некомпетентност на тяхното управление.
Затова мисля, че те са в основата на т.н. протести срещу правителството на Орешарски, един безспорен професионалист в сферата на финансите.
Засега не виждам нужда от предсрочни избори, поне не преди момента на пълно изясняване на безобразията на управлението на ГЕРБ и стабилизирането на страната.
Реформаторският блок също трябва да формира далеч по-смислена политика без крайности и противопоставяне на едни български граждани на други, без лустрационни уклони, политика на обединение и съграждане.
Колкото до Президента, мисля, че взе страна, застана срещу правителството още от първия ден и поне засега не се е откъснал от пъпната си връв с ГЕРБ. Дай Боже да е в състояние да се превърне в обединител на нацията, ако не успее - това ще е първият, но и последният му мандат.