Да запазим Трявна автентичен възрожденски град!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Да запазим Трявна автентичен възрожденски град!

Любопитката

#51 голямото харчене

2014-01-27 08:48

Целият проект е едно безумие, а това е ефектният му финал. Покривите на музейните къщи бяха съборени преметени и пренаредени от от пишман майстори, за да текат по-добре сега. Фугите на зидовете бяха изстъргани и белосани, че да заприличаме на Банско. Т. нар. "Амфитеатър" на параклиса е с две педи сцена, на която дори местната "Еуфоника" не може да се събере, публиката е "забита" в сцената, звукът се разпръсква навсякъде и е много абсурден. Поп ангеловата къща, превърната в поредния център, в който ще обучаваме резбари и зографи е със съвсем неясен статут кой ще обучава и кого ще обучава. При положение, че имаме училище с отлична база и специалисти, а също така и музея предлага същите обучения и разполага с база и специалисти, а всъщност желаещи да се обучават почти няма. Всъщност сграда с такова предназначение има в двора на параклиса, строена пак по проект и в момента се руши.Новата галерия ще бъде подредена и затворена, защото няма отпусната бройка за човек, който да я поддържа, а музейните работници и сега не достигат да покрият всички обекти. Музейните обекти бяха затрупани с отоплителни тела, на които ако трябва да се намери място, трябва да се свалят експозициите. Да не говорим, че няма къде да бъдат включени в остарелите и пожароопасни инсталации, нито пък музея има средства да плаща такива отопления, на всичкото отгоре са огромни, грозни и неефективни. Може би някаква полза все пак ще има от електромобилите. Но в следващите години очаквайте на лягане и на ставане общинската администрация да ви набива, че е вкарала над 3 милиона за културноисторическите паметници на града.
Хейтър ..... или истината?

#52 за групата :)

2014-01-29 18:40

Нали имахте група Живко Христов за кмет или ..... та, изразиха ли позицията Ви тези които направихте с гласовете си общински съветници? И нека на другите избори пак така си изберете и кмета и съветниците та после се чудете що така стана.
Христо Тотев
Авторът на тази петиция

#53 Re: за групата :)

2014-01-29 19:04

#52: Хейтър ..... или истината? - за групата :)

изразиха я. и поеха ангажимента да внесът петицията в общината.още въпроси?

Гост

2014-01-29 19:23

Аматьорско и пошло!
Хайтър

#55 Re: Re: за групата :)

2014-01-29 19:25

#53: Христо Тотев - Re: за групата :)

Сетила се Мара да се побара :) късно ..... когато трябваше къде бяха? Парите похарчени вече, те подписка - кмета е отсвирил всички ви отдавна

Христо Тотев
Авторът на тази петиция

#56 Re: Re: Re: за групата :)

2014-01-29 19:45

#55: Хайтър - Re: Re: за групата :)

четете и тогава говорете,пари не се дават преди завършен и одобрен проект...вместо да лаеш месеца вземи се подпиши...да не те хейтна...

Гост

2014-01-29 20:17

Трявна е един чудесен град,фактор и сериозно име в сферата на туризма, който привлича хиляди посетители със автентичността си, възрожденския дух, и красотата на природата която има.Всеки кич и необмислена шарения са не само петно на картината"Трявна",а поставя под въпрос и реномето на градската управа .
Один

#58 Re:

2014-01-30 08:42

#6: Хамава -

Защото е гласувано от платените клакьори в общинския съвет- оплетени от интереси и компромати гласуват като....... решете си сами !

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2014-01-30 09:05

Гост

#60 Re: Re:

2014-01-30 10:28

#5: Анна - Re:

Часовниковата кула, не е за новогодишно забавление, не всичко е ядене, пиене и купон. Има и по-ценностни неща, като ембремата на града. Най-лошото в една война е да се поругае знамето, а ние не сме във война , но часовниковата кула е нашето знаме.  поздрав Снежана Тотева

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2014-01-30 19:26

Гост

2014-01-30 20:01

Големи Българи :)

Гост

2014-01-30 21:22

Един от малкото наистина прекрасни градове в България - без бетонни грозотии. Не го убивайте!
Лудогорец

2014-01-31 11:15

страхотно шоу, поздравления за фирмата изпълнител,
очаквам да изградите подобни шоута и в други градове, не само в България

Гост

#65 Re: Лудогорец

2014-01-31 12:05

Умори ме от смях. Пази Боже от подобни шоута в други градове, а в чужбина хич няма да ги оценят ;) Панаирите са тяхното поприще! Наслука Поздрави Снежана Тотева

Гост

#66 Re: голямото харчене

2014-01-31 13:04

#51: Любопитката - голямото харчене

Подкрепям напълно!За съжаление повечето хора нямат представа ,че проектите върху общинска и държавна собственост са само хранилки на изпълняващите проекта,като се започне от самото му изготвяне. Затова и резултатите са такива, и сега вече е късно за някакви по големи промени.

Хрисс

#67 Re: Re:

2014-01-31 17:30

#5: Анна - Re:

Новогодишната заря от много години е традиция на Трявна!

инакомислещ

2014-02-01 06:34

#67: Хрисс - Re: Re:

И що се пените толкова? Зарята излишна,проектът излишен,всичко излишно.... да, в показаното на клипа,шоуто не става..Но запита ли се някой,аджеба,ами ако клипа е сниман така,че нарочно да предизвика такива реакции???? Не съм гледал шоуто на живо, но хора гледали го наистина казват,че клипа няма нищо общо с него,казват също,че не е завършено и че има още много работа..Но такива сме си ние-дайте да оплюем всичко,преди да е станало!! И после да гледаме сеир.

Anonymous

#69 Re:

2014-02-01 07:52

#68: инакомислещ -

Г-н инакомислещ,според Вас обругаването на културни паметници е нормално?Часовникова кула в стил китайска коледна елха е приемливо за Вас?Гърбавия мост с арка и гирлянди е ок?Клиповете са няколко и или всички са обработени или цялото "шоу" е тотален кич и ако бяхте гледали някое подобно светлинно шоу щяхте да сте на ясно,че това е изключително аматьорско изпълнение лишено от мисъл...А и самият факт,че нямате доблеста да застанете с името си зад коментарите си достатчно говори и за самият Вас...Довечера ще има представление,вземете си пуканки или захарен памук и отидете да му се насладите!

Христо Тотев

Христо Тотев
Авторът на тази петиция

#70 Re:

2014-02-01 07:57

#68: инакомислещ -

И кой е казал,че е излишно?Не е излишно стига да е направено както трябва.

инакомислещ

#71 Re: Re:

2014-02-01 08:25

#69: - Re:

Абе Вие друго мнение май не търпите?Прочетох внимателно всички коментари досега и на всеки ,който не е в тон с желанието на някои,Вие веднага със зъби и нокти се борите за правотата си и охулвате другото мнение.Да не би да Ви плащат за това?Истината винаги има две страни,уважаеми борецо!Това,че си слагате името, не Ви прави по-разбиращ от всички.В цял свят има коледни украси и новогодишна заря на знакови места.И доколкото знам от мои приятели,които посещават Трявна,коледната украса е една от най-красивите в България. И последно-Вие от Трявна ли сте,в Трявна ли живеете, или отдалече дирижирате нещата.Тоя менторски тон,който държите, не ми допада.

Христо Тотев
Авторът на тази петиция

#72 Re: Re: Re:

2014-02-01 09:33

#71: инакомислещ - Re: Re:

На други места коледната окраса я свалят след коледните и новогодишните празници,не твърдя,че много разбирам но не трябва да си кой знае какъв естет за да различиш красивото от кича,и да от Трявна съм и винаги ще бъда,роден и израснал в Трявна,не е нужно някой да ми плаща за да виждам безмислиците на някои хора,това,че слагам името си показва,че имам мнение и стоя зад него с името си,а не с псевдоним и щом не ви допада тона ми прав ви път,аз се боря за моя град,защото вашите приятели ще дойдат,ще се порадват на шаренията и ще си заминат,а ние я гледаме всеки ден и не ни радва,това там не е тревненския дух,а китайски неон...и то по символа на града.

Гост

#73 Re: Re: инакомислещ

2014-02-01 11:45

Ето това е сериозен проблем. Всичко се обвързва с пари. На вас пари ли ви плащат?! /#71 / Без пари,няма идеали ли? От написаното от вас ми става ясно, че Вие въобще не сте наясно с обсъждания проблем. Не става въпрос за коледна заря и новогодишна украса. Осветлението на емблематичните за Трявна обекти е постоянно, за делник и за празник. Привеждам нагледен пример: маскарадния костюм е страхотен за маскарад - евтин и крещящ, НО не е приемлив за ежедневието. Онагледявам в детайли - дама облечена като в Мулен руж е ок! за маскарад, но по обяд на площада в центъра на града си е чиста пр.....а! Не за това са мечтали строителите на старата часовникова кула. Не получих пари за написаното :).Опитвам да се боря с пошлото, с кича, защото съм Тревненка и това е в кръвта ми.

Гост

#74 Re: Re: Re: инакомислещ

2014-02-01 20:35

#73: - Re: Re: инакомислещ

Жалко за вас мадам!, че сама се определяте за пр.....а. Цитирам Ви! Макар , че не съм от Трявна,уважавам всички Тревненци, но вас просто няма как да Ви уважа....Борете се с пошлото, с кича и с каквото друго Ви дойде на ум. Но първо се преборете със себе си! После подемайте следващите битки!

Гост

#75 Re: Re: Re: Re: инакомислещ

2014-02-02 04:45

#74: - Re: Re: Re: инакомислещ

Г-н инакомислещ(ако изобщо)вземете си извадете главата от д-то и се поогледайте,има какво да видите...