Да защитим правата на децата си!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Да защитим правата на децата си!

Гост

#51 Стефанова

2014-04-10 16:32

#10: bydi -

Ти за демографска и социална политика, чувал ли си?Как може да сравняваш България, с развити страни като САЩ и Франция?Това е смешно!

Гост

2014-04-11 07:00

Напълно подкрепям петицията,отдавна трябваше да се направи това.Благодаря на всички,които са поели тази прекрасна инициатива!

Гост

2014-04-12 20:26

По възможност е добре да се обърне внимание и на фактите за "нтеграционните" на братята и сестри роми, и да се включат критерии за получаване на детските надбавки, свързани с условията, които се осигуряват на децата - да се дава повече, на родителите, които осигуряват повече, като книги, частни занимания, уроци и спортни занимания.... А не само да се гледа кой какви доходи има. А какво правим с доходите, дето банките ни ги КРАДАТ? И то пак на нас ни остава малко, ама никой не пита...

Гост

2014-04-13 12:21

крайно време е да се събудим и да направим нещо за нашите деца

Гост

2014-04-13 13:51

Всички българи в държавата трябва да подпишат тази петиция, защото наистина децата ни са дискриминирани.
Ваня Димитрова

#56 Re:

2014-04-13 19:31

bydi...Аз не си крия името ......В тази  " скапана държава " както казвате живеем Ние,раждаме Ние,плащаме данаци Ние ! И всяка една нормална жена иска да има дете ,всяка нормална жена иска да бъде Майка...трябва да и се отнеме това право ли? Нормалните майки искат децата им да са изучени и гледани добре -те не раждат ,за да вземат тези мижави 35лв...но не ми сравнявай Франция или Сащ..стандарта там е друг ! В Франция задължително е бащата да кара 1 месец бащенство ! КАК НЕ ВИ Е СРАМ ДА НАРИЧАТЕ БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ -МИЗЕРНИЦИ !!!...ВИЕ МАЙКА ЛИ СТЕ?..ако сте жена..СТЕ ЖАЛКА И НЕЩАСТАНА ,ЗЛОБНА И ДЕТЕМРАЗКА !..ако сте мъж...НИКОГА НЕ ПРАВЕТЕ ДЕЦА...МНОГО ВИ  Е ГНИЛ ГЕНА !!!.....ДА ,ДЪРЖАВАТА Е ДЛЪЖНА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ПОКОЛЕНИЕТО,ДЛЪЖНА Е КЪМ НАШИТЕ ДЕЦА-ЗАЩОТО УТРЕ ТЕ СА ТАЗИ БЪЛГАРИЯ ...НО НЕ МИЖАВАТА-,А ИСТИНСКАТА !!! ГОЛЯМ % ОТ МАЙКИТЕ СА БЕЗРАБОТНИ,МЪЖЕТЕ ИМ НЕ МОГАТ ДА СИ ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИТЕ...И КАКВО ?..ДА СИ УБИЯТ ДЕЦАТА СИ ЛИ ???....ВИЕ СТЕ СРАМ ЗА ЧОВЕШКИЯТ РОД !!!

Ваня Димитрова

#57 Re:

2014-04-13 19:43

#13: -

Разбира се,че трябва да получавате ! Тези пари трябва да се дават за Децата...друго е ако заможни семейства се откажат доброволно...!

Гост

2014-04-14 11:25

Искрено се надявам да получи нужното внимание тази петиция.

Гост

2014-04-14 12:08

Да я адресираме и до Хелзинския комитет. Те горят от желание да защитават ромите. Да видим дали ще защитят българските деца и майки.

Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2014-04-15 08:21

Гост

2014-04-16 14:50

Напълно съм съгласна

Гост

2014-04-16 15:25

Нека всяко семейство, което има СРЕДНО образование взима детски надбавки! По този начин парите наистина ще отиват по предназначение!

Гост

2014-04-16 16:47

Да спасим БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ И БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА

Гост

2014-04-16 16:55

bravo na tazi smela maika koqto e mnogo smel 4ovek ohte vednaj bravo jqlko 4e v balgarina e mnogo strahliv 4ovek
!

2014-04-16 16:59

Автора на петицията трие коментари, които не и изнасят;)

Гост

2014-04-16 18:42

Подкрепям
луд фен

2014-04-17 08:43

Подписах петицията не за друго, а защото ми се иска да остана да живея в тая страна, в която се толерира неграмотността, некадърността и мързела, с надеждата това някой ден да се промени. Имам дъщеря на 14 години и от 7 години детски не получавам, защото съм с "висок" доход. Ролята на родителя е не само да се грижи и осигурява детето си материално, а и да го напътства и направлява до навършване на пълнолетие(поне). Та от миналата година подготвям детето да се спасява от проблемите в тая държава - бюрокрацията и мизерията, с които ще се сблъска след има няма 5-10 години. За съжаление те са във всички сфери на живота тук и единственото решение е, след като държавата е мащеха за поданиците си, те да се спасяват поединично. Иначе казано, ако един проблем не може да бъде решен, то може да бъде избегнат или заобиколен, по един или друг начин.

Гост

2014-04-17 08:57

Всчики ние, които имахме смелостта да станем родители, с любов и грижа да отглеждаме децата си ТУК В БЪЛГАРИЯ, ние - които работим и сме съвестни данъкоплатци - ИМАМЕ ПРАВО ДЕЦАТА НИ ДА СЕ ПОЧУВСТВАТ ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ,БИДЕЙКИ С РАВНИ ПРАВА, А НИЕ РОДИТЕЛИТЕ ИМ ДА СЕ ПОМИСЛИМ ОЩЕ МАЛКО ПРЕДИ ДА СТЕГНЕМ КУФАРА И ДА ИЗБЯГАМЕ!

Гост

2014-04-17 14:23

Дано има полза от това.Крайно време е да се направи нещо и за нашите деца.
Възмутена

#70 Re:

2014-04-19 19:43

Вас не Ви ли е срам, уважема/и? Как може да обиждате, хората, които си търсят правата! Работим и двамата с мъжа ми и се грижим перфектно за децата си въпреки, че не получавам прословутите детски, защото работим легално и си плащаме данъците!!! Именно за това си искам детските!!! Иначе излиза, че едни работят, за да получават други! Къде е справедливостта? Има нужда от различна държавна политика по отношение на раждаемостта и бъдещето на България и е крайно време да се направи нещо!

Гост

2014-04-19 20:30

''Вас не Ви ли е срам, уважема/и? Как може да обиждате, хората, които си търсят правата! Работим и двамата с мъжа ми и се грижим перфектно за децата си въпреки, че не получавам прословутите детски, защото работим легално и си плащаме данъците!!! Именно за това си искам детските!!! Иначе излиза, че едни работят, за да получават други! Къде е справедливостта? Има нужда от различна държавна политика по отношение на раждаемостта и бъдещето на България и е крайно време да се направи нещо!''

Много добре казано, децата са бъдещето на един народ и държава. Ако не се грижим за бъдещето си, то ние самите се осъждаме на изчезване или бавно самоубийство.. Може би някой има сметка/интерес от това??? Българската нация да я няма и да се вземат земите й;((( позор и затвор за тези... Всичко най-добро за нашите деца;)))

Гост

2014-04-20 16:03

Крайно време е да дадат свобода на ромите да изберат страна на пребиваване с повече придобивки за тях. Нямам нищо против да се изнесат от България, а ние ще се справим някак без тях.

Гост

2014-04-20 16:12

Преди 89 год ромите не бяха изобщо проблем за България. Работеха, като всички нас, учеха, колкото могат, но до 4 клас беше Задължително за тях, за българите беше до 8 клас. Не раждаха толкова деца, не правеха проблеми и кражби. Цялата тази гнила античовешка система, която се появи преди 25 год трябва да се измете и изрине и тогава нещата за всички ще станат по-добри... В момента нарочно се създават условия за разбиване на нацията, унищожаване на българите, унищожаване на българските деца (както виждаме), масово емигриране и др.
ГОСТ

2014-04-22 13:26

Аз не взимам детски за двете си деца, тъй като според държавата сме богати. Но в същото време общият ни доход е под необходимата издръжка за 4-членно семейство!!! Аз питам защо по единия показател съм богата, а по другия - бедна? Как става така и по какви критерии се определя прага за получаване на детски надбавки. Според мен в критериите трябва да бъдат включени и такива като образование и трудов стаж. Защото не може ромските деца да бъдат толерирани, а българските дискриминирани. Всъщност замислете се, че ИСТИНСКАТА ДИСКРИМИНАЦИЯ Е СПРЯМО НАС - БЪЛГАРИТЕ. На ромите ще се строят социални жилища по 7 кв.м. на член от семейство! С техните многолюдни фамилии това прави поне по 70-80 кв.метра на семейство или по 50 000-60 000 евро. В същото време десетки хиляди български семейства ще бъдат роби доживот с изтеглените ипотечни кредити. Кой тогава е дискриминиран, да попитам аз уважаевите политици. Но това е държавна политика - необразованото и бедно стадо е по-лесно манипулируемо. За Запада също е изгодно - циганьорите остават тук и не бягат в ЕС. Аз съм "ЗА" да няма никакви безвъзмездни помощи - да се плащат такива само срещу положен труд. Да няма социални, да няма помощи за безработица. Пари държавата да плаща само срещу ТРУД!!!!! На село, в градинката, в социални домове - без значение. Стига вече мързел!

Гост

2014-04-22 13:37

''Да няма социални, да няма помощи за безработица. Пари държавата да плаща само срещу ТРУД!!!!! На село, в градинката, в социални домове - без значение. Стига вече мързел!'' За съжаление безработицата при капитализма се поддържа с цел и е нормално 35-40% от населението да не работи дори да има желание.... За циганите има, защото от ЕС дават пари за тях - различни 'хуманитарни' програми.. От тези пари са облагодетелствани и много български чиновници и пр. заплати, бонуси, кражби...Докато сме в ЕС ще бъде така.