Промяна предназначението на ресторант В2 в супермаркет

Борил

#1 Промяна предназначението на ресторант В2 в супермаркет

2012-04-24 18:56

Да насрочим извънредно общо събрание на всички живущи в комплекса и да гласуваме относно проблема. От фирмата управител на комплекса имат списък с всички живущи. Този списък да се извади на общото събрание и всеки да се подпише за "Да" или "Не". Другият вариант е всеки домоуправител на мине по етажите на съответния вход и да събере подписи "Да" или "Не". И като се калкулират подписите да се реши. По принцип и да открият такъв магазин можем да обявим бойкот и никой от живущите в комплекса да не купува храна от там.
Нормален

#2 Re: Промяна предназначението на ресторант В2 в супермаркет

2012-04-24 21:48

#1: Борил - Промяна предназначението на ресторант В2 в супермаркет 

Днес разбрах от нашия домоуправител (бл.286, вх.Б), че всеки вход ще проведе събрание за целта.
Надявам се всички да гласуват против това безумие с магазина.
Ако не - блокираме площадката или СБП.  Това с бойкота за пазаруване няма да помогне - твърде късно ще е

???

#3 Re: Промяна предназначението на ресторант В2 в супермаркет

2012-04-24 22:00

Съгласна съм, че това е безумие. В комплекса няма далеч по-важни неща като детски център, медицински център и др. Живея точно срещу предполагаемите рампи на този магазин, в момента има кофи за боклук... Те няма да се махнат, просто ще станат по-претрупани и миризливи заради по-голямото количество отпадъци. За камионите и зареждането - без коментар. И в момента трудно се спи на отворен прозорец, не искам повече трафик... Да не говорим, че когато купувахме апартамента, срещу нас трябваше да е улица и градинката на 3-та част. Градинка няма, всички виждаме какво има - кофи, прашни и празни витрини и в общи линии безсмислие - в район, където няма зелени площи, една градинка щеше да е хиляди пъти по-смислено решение за всички.
El Comendante

#4 Re: Re: Промяна предназначението на ресторант В2 в супермаркет

2012-04-24 23:00

#3: ??? - Re: Промяна предназначението на ресторант В2 в супермаркет 

„Рибата се вмирисва от към главата”. Задавали ли сте си въпроса „От къде идват проблемите на комплекс „Цариградски””, кой мъти водата. В основата стоят СБК и СБП. Недопустимо е фирма която е в явен „конфликт на интереси” да управлява комплекса. С цел да защити икономическите си интереси СБП използва долни методи като шантаж, саботаж и вредителство. Знаете ли от колко охранители се обезпечава сигурността на комплекса и колко ефективна е дейността им. Знаете ли колко коли са надраскани умишлено. Кой слага заплашителни бележки на правилно паркирани автомобили с регистрация различна от софийска. Кой сложи абсурдните знаци в комплекса и защо? Защо не се използват по предназначение паркоместата в 1 и 2 част.  Знаете ли, че на територията на комплекса са засичани наркомани със спринцовки, без да бъдат обезпокоявани от охраната. Знаете ли че на територията на комплекса са извършвани джебчийски  кражби. Спомняте си как откраднаха отводнителните метални решетки. Извършителите да бяха заловени от охраната? Кой открадна колекторите на парното в трета част. Кой открадна радиаторите в трета част. Защо плащаме за охрана? Защо плащаме за поддръжка на зелени площи и колко излиза те да бъдат поддържани?

Аз имам отговори на тези въпроси, а имате ли Вие?

Да, гореизложеното е от преди година-две, но е актуално и в момента.

А, сега подмолните действия на СБП продължават и се роди "Рода". Но, когато тя бъде реализирана всички ще разберем, че не сме целували образ, а гъс. Извинете за израза. С "Рода" СБП няма да спрат, това е само началото, но да не ставм зъл пророк ще премълча.

Магазин от подобен тип ще създаде повече несгоди отколкото удобство на живущите в комплекса.

Ще изброя някои негативи: 1. Преустройство на тротоара; 2. Метална рампа за зареждане със стока; 3. Преградна стена при вход В; 4. На площадката за зареждане няма да могат вече да играят деца; 5. Постоянен автомобилен шум; 6. Кофите за боклук няма да бъдат достатъчни; 7. Ще има ужасни миризми на разлагаща се кръв от месните продукти и др.; 8. Плъхове и хлебарки; 9. Ще се учеличи човеко-потока; 10. Ще се увеличи престоя на леки автомобили от съседни блокове; 11. Нелоялна конкуренция спрямо малките магазини...

Положителни моменти: 1. Удобен и близък до живущите в комплекса хранителен хипермаркет. Но аз няма да го ползвам, защото пазарувам веднъж седмично от Карфур или Кауфланд.

Е, драги съседи нека всеки да преусмисли и да реши дали да застане на страната на СБП или да защитите позицията на живущите от вход В бл. 285. Изборът е Ваш.

Благодария, че имахте търпението да прочетете това.

ЕС.

2012-04-25 09:49

Здравейте,
искам да споделя че по транспортният план за зареждане на магазин Рода предоставен от фирма Меркатор е написано че в часовете от 7ч. до 16.30ч. в комплекса ще влизат за зареждане до 5 камиона на час. Простичко сметнато от 7 до 16.30 това са над девет часа на ден зареждане, по пет камиона на час прави 45 камиона на де да влизат в комплекса.
Освен това искат да ни тормозят и събота и неделя.
Това мога да го нарека само безумие !!!

Гост

#6 ТТ

2012-04-25 16:17

Заради магазин, от който ще имаме съмнителни ползи ще се сдобием с шум, трафик, смрад, още трудности при паркиране, още проблеми за преминаване. Хлебарките и плъховете са въпрос на месец, най-много два. Все още в интернет пространството стоят обещанията от миналото за "комплекс от затворен тип", за което поне лично аз си дадох парите, а после се оказа че цяла Дружба се изсипва на градинките, а само ние плащаме за поддръжка. Улицата на "затворения" ни комплекс стана магистрала между дружба и цариградско. До метрото даже и пътека не можаха да уредят от СБП, които междувпрочем са си СБК. За бойкот на магазина наистина ще е късно, но нали това са общи части и тогава значение има гласуване на общо събрание за НЕпромяна на общите части в този смисъл. Другото е прекратяване на плащането към СБП за каквото и да било и те сами ще си се изнесат. И на следващото общо събрание да се откажем от "услугите" им. То така те явно не могат или не искат да се справят с проблемите ни , а само ги увеличават и си прокарват интересите на СБК. Не забравяйте и заграденото в градинката на 2ра част, което си е с отделно упи и улица и е на СБК и могат още утре да вдигнат там малка чалготека ако им е кеф - хитро нали.
И други потърпевши

#7 Re: ТТ

2012-04-25 17:38

#6: - ТТ

Браво!!! Много точно е описано. Абсолютно подкрепяме мнението.

Съсед

2012-04-25 20:08

Предлагам всички да се съберем и да отидем да се изпикаем пред офиса на СБП задружно

Собственик

#9 Аз съм против този супермаркет

2012-04-25 21:01

Ситуацията е меко казано комична. Всеки месец плащам на СБП такса, като част от тази такса отива за заплати на служители на които работата им е да отдават под наем паркоместа, гаражи, апартаменти и магазини също и да продават такива, демек да си правят техния си бизнес.

Отделно сега им плащаме за да могат да отдадат под наем хипермаркет който ние не искаме. Това е като все едно да дам тлъста сума на някой който да ми обере апартамента и да ми открадне колата

Според мен трябва да преразгледаме офертите на други фирми които да се грижат по добре за общите ни части и да ни ЗАЩИТАВАТ РЕАЛНО ИНТЕРЕСИТЕ

Гост

2012-04-25 22:47

Само с петиция няма да се справим.
Би трябвало да се съберем и да протестираме.
Григор Бърдаров

2012-04-26 09:41

Проблема е : ЗЛАТЕВ. Същия този дето ни продаде апартаменти с отвратително качество, открадна ни градинката на II-част, и продължава да се подиграва с нас. Управител съм на входа и не подписах новия договор с СБП. Имах, и все още имам съмнения относно коректността им и не се излъгах. Нищо не се промени въпреки обещанията им
поредния потърпевш

2012-04-26 10:27

Уважаеми съседи, лъжата СБК и СБП най-накрая лъсна.Така стане, че ние живеем в "техния" комплекс и им плащаме, за да си стопанисват техните имоти.НАшите имоти и мнение са без значение.За да стане този магазин основна роля ще имат СБП, защото те притежават 25% от общите части в УПИ 1 на Трета част от комплекса.При гласуването на решението за промяна предназначението на ресторант В1 - който в прочем няма още издадено разрешително за ползване като такъв, и даване на разрешение за изграждане на рампа за зареждане, гласа на СБП ще имат най-голяма тежест.Всички ние трябва да сме единни срещу това безумие.Основния проблем не е само Златев, защото той е наемник, който защитава интересите на СБК и Стефан Енчев.Ако СБП подкрепят това безумие да стане в "техния" комплекс от "затворен тип" предполагам, че доста собственици ще спрат на плащат месечните си вноски към тях и ще ги доведе до финансов колапс.Ако видите справките за внесените пари през последните месеци, ще разберете че има чувствително намаление на събираемостта, а това се дължи най-вече от качеството на предоставяните услуги от СБП.
Съсед

#13 Re:

2012-04-26 18:12

#5: ЕС. -  

Това, освен безумие, е и незаконно за жилищна зона! Кой нормален човек би направил път за камиони в жилищен комплекс с контролиран достъп??!!

Гост

#14 Re: Re: ТТ

2012-04-26 20:19

#7: И други потърпевши - Re: ТТ

Благодаря. Смятам че наистина бойкот на плащането е единия начин. Другия е всеки от нас да отиде до офиса на СБП и да попита това вярно ли е и знаят ли че ги чака солиден отпор. Третото е да се съберем другата събота 5 май пред офиса - неработен ден но за СБП е работен, майките с количките, децата с колелетата и мъжете с по бира да си поседим на тротоара та някой да каже така ли е или не. Поне да видят , че има някаква организация като за начало. Аз лично проверих по мои си канали и наистина в РОДА( т.е. МЕРКАТОР - Б ЕООД BG20029388 СОФИЯ бул. ЧЕРНИ ВРЪХ 51Б МОЛ ЙОРДАН ТЕРЗИЙСКИ, 6 МАГАЗИНА, СОФИЯ бул. ВЛАДИМИР ЗАИМОВ 83, СОФИЯ ДИАНАБАД, СОФИЯ СТ. ГРАД, СТАРА ЗАГОРА ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ 50, СТ.ЗАГОРА ХАН АСПАРУХ 30, ВАРНА МОЛ ВАРНА ТАУЪРС) имат планове за откриване на магазин при нас но още няма точан график, явно не са решил и всичко със СБП. От друга страна Меркатор са малки в сравнение с другите играчи на нашия пазар, така че един скандал няма да им се отрази добре и те няма да искат да участват в него - т.е. ако им пратим петицията може и да има някакъв ефект, незнам.

Майка на 2 деца и изряден платец на СБП

#15 ПРОТЕСТ

2012-04-26 22:35

Керванът си върви -кучетата си лаят....Само с приказки не става,дайте да действаме:05.05.2012 Събота-10.00ч.ПРОТЕСТ пред офиса на СБП!!!!!Майки с деца,бащи с бири,баби с плетки-съединявайте се!Съединението прави силата!Може да блокираме и улицата към Цариградско,където преди 2.5год.Бойко направи първа /и последна/копка.И аз бях там и аз помня!Не искам магазина на Галя да затвори заради някаква си РОДА,не искам камиони нон-стоп по тесните улици,не искам мръсотия,която аз не правя,не искам мишки,стигат ми мишоците от СБП/К.Искам въздух и спокойствие!

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2012-04-27 08:14

Гост

#17 Re: ПРОТЕСТ

2012-04-27 11:09

Гост

#18 Re: ЕС.

2012-04-27 11:10

#16: - ЕС.

Разпечатай и я залепи на всички входове ако имаш възможност

Гост

2012-05-02 13:53

и аз съм за протест в събота

Гост

2012-05-07 19:46

Безумието е пълно. Ако не уважат мнениетона хората спирам да им плащам текущите месечни сметки и да духат супата! Нещастници!

Гост

2012-05-12 23:28

На 03.04.2012 Министерство на Културата постанови да се запази музейния статут на историческата църква-костница гр.Батак и да се преустановят богослуженията в нея,тъй като с това се руши културно-историческото наследство.

Въпреки това,като проява на незaчитане на върховенството на закона, богослуженията не са преустановени, паленето на свещи в историческата църква-костница продължава и автентичния вид не е възстановен.

На метри от костницата, през 1913г.е изграден нов  Катедрален храм за нуждите на богослужението, който стои и днес и може да покрие нуждите на миряните, а културната ценност-костницата да се запази в автентичния вид за поколенията.

ДА СЪХРАНИМ БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА!

ПОДКРЕПИ ПЕТИЦИЯ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ИСТОРИЧЕСКАТА ЦЪРКВА-КОСТНИЦА В ГР.БАТАК в същия сайт
НА АДРЕС:

http://www.peticiq.com/kostnica_batak

Гост

2012-05-14 16:35

Скоро ще ставам собственик на 3 стаен апартамент в комплекса. Не бих желал децата ми след време да играят около преминаващи камиони и барзащи хора с коли да пазаруват.

Гост

2012-05-24 17:33

Как ще се осъществи предназначението, "затворен комплекс" , когато влизат толкова външни хора...
Кой ще плаща допълнително за охраната, напр., нека големите магазини поемат разходите за двора и охраната му, както хигиенизирането .

Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2012-05-24 17:34

Жител на комплекса

#25 Re: Re: Re: Промяна предназначението на ресторант В2 в супермаркет

2012-06-21 01:59

#4: El Comendante - Re: Re: Промяна предназначението на ресторант В2 в супермаркет

София Билдинг Пропърти манипулира, лъже и краде жителите на комплекса, чрез таксите за поддръжка. Повече по въпроса може да научите на този адрес

http://sbp-dalavera.blogspot.com/

А тук се твърди, че София Билдинг Пропърти е продадено през 2011 година на АД с регистрация в Панама ???? Проверката в сайта на агенцията по вписванията показа, че това е вярно !!!!

http://sbpdalavera.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/06/02/quot-sofiia-bilding-propyrti-quot-eood-iztochva-jitelite-na-.962535

Явно София Билдинг Пропърти са едни мошеници и престъпници !