ПРОТИВ приемането на "Закона за Детето"
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията ПРОТИВ приемането на "Закона за Детето"
Гост |
#1012013-05-17 19:05Възпитанието е на законните родители на децата, а не на държавата, зад която се крият институциите, а зад тях хора на заплата. Кой ще възпитава нашите деца ? Кой ще влезе в тесният кръг на семейството, да за ни коригира и вземе децата ни под предлог, че не се справяме добре и не покриваме критериите? Къде ще отидат нашите деца? Ще бъде ли покрит тога критерият любов или той въобще не е записан? Не взимайте децата от родителите! Нима децата, който са изоставени и живеят в социални домове са щастливи? Или държавата ги е осигурила по - добре от едно евентуално семейство? Нека ги попитаме? ... |
Гост |
#1022013-05-17 19:08Не позволявайте този закон да бъде приет ! |
Гост |
#1032013-05-17 22:45моля, подпишете и разпространете |
Гост |
#1042013-05-18 06:13Поредната простотия на Запада, която някои се опитват да наложат просто без да мислят и просто, за да покажат, че уж вършат нещо. Първо е решението на родителите да имат деца и с това си решение родителите понасят всички последствия, както прекрасни, така и трудни. Нито родителите, нито децата са съвършени и тяхната връзка е динамична и в процес на развитие. Всеки има право на своите грешки. Подобни закони са плашещи на фона на 21 век и планирано родителство, т.е. доста деца не са случаен плод на секс, а желано събитие. Но дори един такъв закон да беше оправдан, друго което ме притеснява е, че хората, които трябва да вземат тези решения не са по-умни от мен, сори ако звуча нескромно, т.е. един социален работник не може да знае повече от мен. |
Гост |
#1052013-05-18 06:25Едно дете има нужда най-много от любовта на родителите си. С този закон се злоупотребява изключително в полза на нечии чужди интереси и за сметка здравето на децата! Те не са собственост на държавата. Те имат нужда от родителите си, дори и тези родители да имат нужда от помощ, по-добре да се помогне на родителите, извзимането на дете от родител по нечия преценка - не решава проблемите. |
Гост |
#106 Re: Re: Re:2013-05-18 06:34Много добър аргумент, подкрепям с две ръце. Като това все още не означава, че упражняваме физическо насилие над децата си или някакъв вид злоба. |
Гост |
#1072013-05-18 06:37Трудно е да се асимилира и с две думи да се обясни.Като цяло закона е безумие и отново обслужване на нечии други интереси ,но не и тези на децата. |
Гост |
#1082013-05-18 13:38CELTA E DA NYAMA HORA IZVAN MATRICATA.KONTROL NAD VSICHKO,VKLUOCHITELNO I NA CHOVESHKIYA JIVOT. |
блабла |
#109 Re: Re: Re:2013-05-19 08:24Абе мого си прост!!! Някакъв утопичен пример даваш. Нормалният родител-ако няма пари за храна- няма да си води децата в МОЛА!! И какво ще дири там точно??? хахаха Това може да го правят тъпите селяци тук в Бг- и после защо децата им съмо ги врънкат... |
Гост |
#110 Re:2013-05-19 08:33Ето тук съм съгласна- трябва да има социални групи- да променят семейната среда и да "превъзпитат" родителите.. |
Търсач |
#111 Четете какво става в НОРВЕГИЯ, АНГЛИЯ И т.н. за да си спасите децата2013-05-19 09:20
https://www.facebook.com/groups/379035592165860/doc/471269526275799/ ВЪПРОС: Ирина, разкажете как попаднахте в Норвегия и какво впечатление ви направи тази страна? |
Гост |
#1122013-05-19 10:23Без коментар. Родителите трябва да се грижат за децата си, и те да израстват в семействата си. |
Гост |
#1132013-05-19 11:59В западните държави третират с медикаменти децата, коѝто са по-буднички , шавръкливи и непокорни. |
Гост |
#1142013-05-19 12:07Много се надявам да успеем да се противопоставим,че като чета какво се случва в "супер развитите" държави,направо се плаша. Стават чудовищни неща. Дано не се приеме този закон! |
Гост |
#1152013-05-19 15:57Подобни закони има вече в доста страни и в еропа , скоро гледах едно филмче ( интервю ) за една рускиня и проблема с нейните деца в Норвегия - където закона бил такъв , че детето е първо собственост на държавата - след това принадлежи на родителя ?! |
Даниела Йорданова |
#116 Re:2013-05-19 19:50На Запад (вкл. САЩ) третират по-будните , шавръкливи и неподчинителни деца с Ritalin. Диагностицират ги , като деца с ADHD (HKD)Хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието.Познавам такива деца! Те са изключително креативни , интелигентни и чувствителни ! Иска се съгласието на родителите... а ако ги няма !?, от кого ще искат „ съгласието" !?... да не говорим, че изобщо не би трябвало никой родител да дава съгласието си |
Гост |
#1172013-05-19 20:54В Норвегия вече не се очаква от родителите да са разумни. Тук те по презумпция не са и държавата е иззела "разума им" и го е прехвърлила на своите служители. Моя съседка ми беше на гости. Седяхме и пиехме по чаша вино. Малката ми дъщеря, на 2 годинки, играеше около нас и поиска да опита от виното ми. Аз й дадох. После от приятелка разбрах, че съседката е реагирала много остро и й казала "Кажи й да не прави така. Ще й вземат детето." Това е възможно само там, където липсва здравият разум. Когато хората са загубили МЯРКА. В Норвегия действа подобен закон за детето, защото държавата отрича здравия разум и чувството за мярка на хората. Смятам, че наказателният кодекс достатъчно ясно казва, че не можеш да насилваш по какъвто й да е начин някого. Там са предвидени и по-строги наказания за насилие над деца. Но не може държавата да ми казва, че ако аз възпитавам детето си да не одобрява хомосексуализма /защото аз имам право да не го одобрявам!/, значи съм лош възпитател и те трябва да ми отнемат детето, за да го възпитат "правилно". |
Гост |
#118 dosta si e vqrno2013-05-27 06:23 |
Гост |
#1192013-05-28 10:41Не съм съгласна,че социалните грижи могат да обичат и да отгледат децата по добре от майиката и бащата.Децата трябва да се възпитават от двамата родители и не мисля,че чужди хора могат да обичат детето ми така както аз ще го обичам.Да се махат тези неграмотници и да почнат да мислят с главите си ,а не да копират онези от запад какво правят.Защото онези от запад сега ще гласуват закони за секс м/у брат сестра,майка и син,баща дъщеря е питам ги и те ли ще гласуват за това ако им отстъпим изцяло децата си.Нямам деца за даване аз знам какви са им правата няма нужда те да ми ги казват идиоти пълни. |
Гост |
#1202013-05-30 19:55Живея в Италия и съм се нагледала на трагедии при отнемане на деца от родители.Разбит е живота на детето(което никак не е сигурно с каква цел е отнето като най-безобидната е да имат работа служителите от тези институции), на майката, на бащата,бабата, дядото и т.н. |
Гост |
#1212013-06-01 01:12Правилно! Живея в Германия и виждам какви са резултатите от този закон там. Той не е в интерес на семейството и децата, а против тях. Не бива да се допуска в България. Този закон разболява. |
Гост |
#1222013-06-01 11:23БЕЗ КОМЕНТАР! ПРОСТО ПРОЧЕТЕТЕ http://bolgari.net/norvegiia__2_:_izvyrshva_se_dyrzhaven_pogrom_nad_semeistvoto-gl-1341.html |
Гост |
#1232013-06-02 14:09Dobre dochli v ,,1984 ,,na Dg. Oruel |
Гост |
#1242013-06-05 13:00 Вероятно, както винаги това се случва в нашата мила татковина, законът ще бъде приет от нашите законотворци в "защита на детето" (най-вече от неговите родители), а кой ще го възпитава и по какъв начин в тази уродлива държава, не е чак толкова важно. Важното е да се дадат права на децата, дори и в забавачницата, та да им се вдигне самочувствието, та да могат да правят каквито им хрумне щуротии. Да ги изброявам ли? - няма да ми стигне денят! Всъщност май ще стане както със закона за защита на животните - кучелюбите си написаха закон, приеха си го в НС, публикуваха си го и най-стриктно си го защитават! И десетките хиляди псета, скитащи по улиците на нашите градове! И стотиците хиляди домашни псета, които засипват с хиляди тонове фекалии улиците на градовете и селата, най-често без да се почистват! (Да-да, хиляди тонове, сметнете си го: броят на псетата умножен по 100-500 грама на ден - колко ли ще направи за ден и за година?) В същото време кучезащитниците нямат очи, грижа и мъка за хилядите гаснещи старци, за хилядите ровещи в кофите за боклук, за професионалистите клошари, за децата сираци и с неизлечими болести и т.н.т.н.т.н. Хайде сега КУЧЕЛЮБЦИ, засипете ме с помия, както само вие си го можете! |
Гост |
#1252013-06-06 23:44„В бъдещото социалистическо общество, където задължението за отглеждането, образованието и издръжката на децата ще бъде прехвърлено от родителите на обществото като цяло, е ясно, че семейството трябва да отпадне.” Гениално. Грешката е само в прилагателното "социалистическо".Може би по тази причина от всички страни и по всякакъв начин ни се внушава,че отглеждането на деца и продължаването на вида "хомо сапиенс" е непоносима тегоба и досада.До такава степен, че хората в репродуктивна възраст май намразиха своето ДНК и не планират да се грижат за ново поколение. Във или извън семейство, с което нямат намерение да се главоболят.Само че избледняването на първичните и най-важни инстинкти-инстинкта за самосъхранение и неговата разновидност, инстинкта за продължаване на вида, означават само едно-началото на края на бялата раса. Да живее клонирането! |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Подписка срещу тероризирането с пиратки и бомбички в гр. Пловдив
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
НЕЗАБАВНО ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЖУРНАЛИСТА СИМОН МИЛКОВ И ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!
6711 Създадено: 2024-12-04
ПЕТИЦИЯ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ДИМИТЪР ДИМИТРОВ ОТ ДЛЪЖНОСТ ДИРЕКТОР НА ОП ЕКОРАВНОВЕСИЕ - ГР. СОФИЯ
1525 Създадено: 2024-11-22
Опазване на територията на Природен парк „Сините камъни“ и възражение срещу намаляване на площта му
1320 Създадено: 2024-11-26
Петиция в подкрепа на Златина Иванова- директор на училище, бореща се срещу олигархичния модел, застигнал българската образователна система
840 Създадено: 2024-12-14
Петиция срещу разпространението на вестник „Красиво Попово“
815 Създадено: 2024-12-05
РУСЕ ИСКА ДА ДИША. НЯМА ДА ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ ГАВРА С НАС И ДЕЦАТА НИ! ПРИНУДЕТЕ „МИРИЗЛИВЦИТЕ“ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ!
704 Създадено: 2024-12-08
Подкрепа за проф. д-р Галина Лардева като арт директор и куратор на Национални есенни изложби, Пловдив
666 Създадено: 2024-12-04
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11639 Създадено: 2024-06-24
Отворено писмо от група читалища относно резултатите от Програма „Читалища“ на Министерство на културата публикувани на 9 декември 2024 г.
386 Създадено: 2024-12-17
Основен ремонт на отсечка /2,3км/ от път с номер VAR 2028 /от с. Долище до гр. Варна/ непосредствено след кръговото посока с. Долище
359 Създадено: 2024-12-16
В подкрепа на служителите в магазини и супермаркети
348 Създадено: 2024-12-20
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12609 Създадено: 2024-10-12
ДОЛУ РУСКИТЕ РЪЦЕ ОТ УКРАЙНА!
307 Създадено: 2024-12-03
Гражданите на Pазград против скъпата вода.
656 Създадено: 2024-01-05
За по-адекватни мерки за българските майки и деца
280 Създадено: 2024-12-17
Допълнителни средства за Национален фонд „Култура“, заложени в т. 5.2, чл. 1 на Закона за държавния бюджет за 2024 г.
222 Създадено: 2024-12-02
Признаване на видеозаписите с автомобилна камера за доказателство
775 Създадено: 2015-10-22
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1442 Създадено: 2024-10-25
Спасение на животните във Велинград
174 Създадено: 2024-11-30
За здрави деца, аз имам кауза една!! Нашите деца имат право на здравословна храна и ние родители и институции сме отговорни за това!
163 Създадено: 2024-12-10