ПРОТИВ приемането на "Закона за Детето"
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията ПРОТИВ приемането на "Закона за Детето"
Гост |
#1012013-05-17 19:05Възпитанието е на законните родители на децата, а не на държавата, зад която се крият институциите, а зад тях хора на заплата. Кой ще възпитава нашите деца ? Кой ще влезе в тесният кръг на семейството, да за ни коригира и вземе децата ни под предлог, че не се справяме добре и не покриваме критериите? Къде ще отидат нашите деца? Ще бъде ли покрит тога критерият любов или той въобще не е записан? Не взимайте децата от родителите! Нима децата, който са изоставени и живеят в социални домове са щастливи? Или държавата ги е осигурила по - добре от едно евентуално семейство? Нека ги попитаме? ... |
Гост |
#1022013-05-17 19:08Не позволявайте този закон да бъде приет ! |
Гост |
#1032013-05-17 22:45моля, подпишете и разпространете |
Гост |
#1042013-05-18 06:13Поредната простотия на Запада, която някои се опитват да наложат просто без да мислят и просто, за да покажат, че уж вършат нещо. Първо е решението на родителите да имат деца и с това си решение родителите понасят всички последствия, както прекрасни, така и трудни. Нито родителите, нито децата са съвършени и тяхната връзка е динамична и в процес на развитие. Всеки има право на своите грешки. Подобни закони са плашещи на фона на 21 век и планирано родителство, т.е. доста деца не са случаен плод на секс, а желано събитие. Но дори един такъв закон да беше оправдан, друго което ме притеснява е, че хората, които трябва да вземат тези решения не са по-умни от мен, сори ако звуча нескромно, т.е. един социален работник не може да знае повече от мен. |
Гост |
#1052013-05-18 06:25Едно дете има нужда най-много от любовта на родителите си. С този закон се злоупотребява изключително в полза на нечии чужди интереси и за сметка здравето на децата! Те не са собственост на държавата. Те имат нужда от родителите си, дори и тези родители да имат нужда от помощ, по-добре да се помогне на родителите, извзимането на дете от родител по нечия преценка - не решава проблемите. |
Гост |
#106 Re: Re: Re:2013-05-18 06:34Много добър аргумент, подкрепям с две ръце. Като това все още не означава, че упражняваме физическо насилие над децата си или някакъв вид злоба. |
Гост |
#1072013-05-18 06:37Трудно е да се асимилира и с две думи да се обясни.Като цяло закона е безумие и отново обслужване на нечии други интереси ,но не и тези на децата. |
Гост |
#1082013-05-18 13:38CELTA E DA NYAMA HORA IZVAN MATRICATA.KONTROL NAD VSICHKO,VKLUOCHITELNO I NA CHOVESHKIYA JIVOT. |
блабла |
#109 Re: Re: Re:2013-05-19 08:24Абе мого си прост!!! Някакъв утопичен пример даваш. Нормалният родител-ако няма пари за храна- няма да си води децата в МОЛА!! И какво ще дири там точно??? хахаха Това може да го правят тъпите селяци тук в Бг- и после защо децата им съмо ги врънкат... |
Гост |
#110 Re:2013-05-19 08:33Ето тук съм съгласна- трябва да има социални групи- да променят семейната среда и да "превъзпитат" родителите.. |
Търсач |
#111 Четете какво става в НОРВЕГИЯ, АНГЛИЯ И т.н. за да си спасите децата2013-05-19 09:20
https://www.facebook.com/groups/379035592165860/doc/471269526275799/ ВЪПРОС: Ирина, разкажете как попаднахте в Норвегия и какво впечатление ви направи тази страна? |
Гост |
#1122013-05-19 10:23Без коментар. Родителите трябва да се грижат за децата си, и те да израстват в семействата си. |
Гост |
#1132013-05-19 11:59В западните държави третират с медикаменти децата, коѝто са по-буднички , шавръкливи и непокорни. |
Гост |
#1142013-05-19 12:07Много се надявам да успеем да се противопоставим,че като чета какво се случва в "супер развитите" държави,направо се плаша. Стават чудовищни неща. Дано не се приеме този закон! |
Гост |
#1152013-05-19 15:57Подобни закони има вече в доста страни и в еропа , скоро гледах едно филмче ( интервю ) за една рускиня и проблема с нейните деца в Норвегия - където закона бил такъв , че детето е първо собственост на държавата - след това принадлежи на родителя ?! |
Даниела Йорданова |
#116 Re:2013-05-19 19:50На Запад (вкл. САЩ) третират по-будните , шавръкливи и неподчинителни деца с Ritalin. Диагностицират ги , като деца с ADHD (HKD)Хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието.Познавам такива деца! Те са изключително креативни , интелигентни и чувствителни ! Иска се съгласието на родителите... а ако ги няма !?, от кого ще искат „ съгласието" !?... да не говорим, че изобщо не би трябвало никой родител да дава съгласието си |
Гост |
#1172013-05-19 20:54В Норвегия вече не се очаква от родителите да са разумни. Тук те по презумпция не са и държавата е иззела "разума им" и го е прехвърлила на своите служители. Моя съседка ми беше на гости. Седяхме и пиехме по чаша вино. Малката ми дъщеря, на 2 годинки, играеше около нас и поиска да опита от виното ми. Аз й дадох. После от приятелка разбрах, че съседката е реагирала много остро и й казала "Кажи й да не прави така. Ще й вземат детето." Това е възможно само там, където липсва здравият разум. Когато хората са загубили МЯРКА. В Норвегия действа подобен закон за детето, защото държавата отрича здравия разум и чувството за мярка на хората. Смятам, че наказателният кодекс достатъчно ясно казва, че не можеш да насилваш по какъвто й да е начин някого. Там са предвидени и по-строги наказания за насилие над деца. Но не може държавата да ми казва, че ако аз възпитавам детето си да не одобрява хомосексуализма /защото аз имам право да не го одобрявам!/, значи съм лош възпитател и те трябва да ми отнемат детето, за да го възпитат "правилно". |
Гост |
#118 dosta si e vqrno2013-05-27 06:23 |
Гост |
#1192013-05-28 10:41Не съм съгласна,че социалните грижи могат да обичат и да отгледат децата по добре от майиката и бащата.Децата трябва да се възпитават от двамата родители и не мисля,че чужди хора могат да обичат детето ми така както аз ще го обичам.Да се махат тези неграмотници и да почнат да мислят с главите си ,а не да копират онези от запад какво правят.Защото онези от запад сега ще гласуват закони за секс м/у брат сестра,майка и син,баща дъщеря е питам ги и те ли ще гласуват за това ако им отстъпим изцяло децата си.Нямам деца за даване аз знам какви са им правата няма нужда те да ми ги казват идиоти пълни. |
Гост |
#1202013-05-30 19:55Живея в Италия и съм се нагледала на трагедии при отнемане на деца от родители.Разбит е живота на детето(което никак не е сигурно с каква цел е отнето като най-безобидната е да имат работа служителите от тези институции), на майката, на бащата,бабата, дядото и т.н. |
Гост |
#1212013-06-01 01:12Правилно! Живея в Германия и виждам какви са резултатите от този закон там. Той не е в интерес на семейството и децата, а против тях. Не бива да се допуска в България. Този закон разболява. |
Гост |
#1222013-06-01 11:23БЕЗ КОМЕНТАР! ПРОСТО ПРОЧЕТЕТЕ http://bolgari.net/norvegiia__2_:_izvyrshva_se_dyrzhaven_pogrom_nad_semeistvoto-gl-1341.html |
Гост |
#1232013-06-02 14:09Dobre dochli v ,,1984 ,,na Dg. Oruel |
Гост |
#1242013-06-05 13:00 Вероятно, както винаги това се случва в нашата мила татковина, законът ще бъде приет от нашите законотворци в "защита на детето" (най-вече от неговите родители), а кой ще го възпитава и по какъв начин в тази уродлива държава, не е чак толкова важно. Важното е да се дадат права на децата, дори и в забавачницата, та да им се вдигне самочувствието, та да могат да правят каквито им хрумне щуротии. Да ги изброявам ли? - няма да ми стигне денят! Всъщност май ще стане както със закона за защита на животните - кучелюбите си написаха закон, приеха си го в НС, публикуваха си го и най-стриктно си го защитават! И десетките хиляди псета, скитащи по улиците на нашите градове! И стотиците хиляди домашни псета, които засипват с хиляди тонове фекалии улиците на градовете и селата, най-често без да се почистват! (Да-да, хиляди тонове, сметнете си го: броят на псетата умножен по 100-500 грама на ден - колко ли ще направи за ден и за година?) В същото време кучезащитниците нямат очи, грижа и мъка за хилядите гаснещи старци, за хилядите ровещи в кофите за боклук, за професионалистите клошари, за децата сираци и с неизлечими болести и т.н.т.н.т.н. Хайде сега КУЧЕЛЮБЦИ, засипете ме с помия, както само вие си го можете! |
Гост |
#1252013-06-06 23:44„В бъдещото социалистическо общество, където задължението за отглеждането, образованието и издръжката на децата ще бъде прехвърлено от родителите на обществото като цяло, е ясно, че семейството трябва да отпадне.” Гениално. Грешката е само в прилагателното "социалистическо".Може би по тази причина от всички страни и по всякакъв начин ни се внушава,че отглеждането на деца и продължаването на вида "хомо сапиенс" е непоносима тегоба и досада.До такава степен, че хората в репродуктивна възраст май намразиха своето ДНК и не планират да се грижат за ново поколение. Във или извън семейство, с което нямат намерение да се главоболят.Само че избледняването на първичните и най-важни инстинкти-инстинкта за самосъхранение и неговата разновидност, инстинкта за продължаване на вида, означават само едно-началото на края на бялата раса. Да живее клонирането! |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3608 Създадено: 2024-11-09
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2948 Създадено: 2024-10-30
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12134 Създадено: 2024-10-12
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2353 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11180 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1213 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
904 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
797 Създадено: 2024-11-08
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
652 Създадено: 2024-11-09
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
631 Създадено: 2024-10-29
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
426 Създадено: 2024-11-08
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1481 Създадено: 2024-09-30
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
445 Създадено: 2024-10-24
Не на насилието над бездомни животни!
276 Създадено: 2024-10-26
Да спасим "Център,"Неогенезис"!
248 Създадено: 2024-11-20
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8760 Създадено: 2024-04-12
ПЕТИЦИЯ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА Г-Н ДИМИТЪР ДИМИТРОВ ОТ ДЛЪЖНОСТ ДИРЕКТОР НА ОП ЕКОРАВНОВЕСИЕ - ГР. СОФИЯ
139 Създадено: 2024-11-22
Петиция за кръстовище на разклона за село Пиргово, област Русе
106 Създадено: 2024-11-17
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2628 Създадено: 2023-04-04