Не на насилието над животните
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на насилието над животните
Гост |
#276 Че трепем ли помияри, бре?!?2013-02-04 20:09Казвайте кога ще трепем пак помияри, че последния път много ми хареса! |
Гост |
#2772013-02-05 09:581. Нека уточним, че искаме реални и ефективни наказания за лица упражняващи насилие над животни. 2. Добре да формулираме какво означава, лицето да не полага нужните грижи. Както се казва "точка по точка". 3. Да се включи в петицията призив, най- вече към медиите, да иформират в специализирани 1-2 минутни /дори/ мини предавания, настоящите и бъдещи стопани на животни, за отговорностите които произтичат от вземането на любимец у дома. Да опитаме да избегнем случаите, в които всеки си казва, че е лесно да се гледа животно или д вземат любимец за децата си, а след като животното почне да прави обичайните поразии, то да бива изритвано на улицата. Хората трябва да знаят, че малкото животно се нуждае от създаване а навици, от ежедневни разходки, от внимание и нежност. 4. Нека хората биват информирани, как да се отнасят към домашните и уличните животни. Нека знаят, че ако изкрещиш или замахнеш пред животното, то ще се излаши и в голямпроцент от случаите, ще нападне за да се защити. Нека разберат, че животните НЕ разбират какво им говорим, а разбират интонацията и тона на гласа ни. Всеки силен звук, шум, всяко рязко и близко до тях движение е ЗАПЛАХА за животното, на орто то реагира като към заплаха. 5. Да се дава информация, че уличните животни /а и домашните/ си имат територия, която бранят. 6. Хората да се научат, че при среща сулични животни НЕ бива да викат, крещят, ритат, хвърлят, бягат и т.н. В такива случаи се минава внимателно и по възможност с нежно и гальовно говорене към животното. Трябва да се разбере, че да говориш на животно не е лудост!Колко пъти тази тактика ми е спестявала неприятности.... Освен, че изпитвам обич и уважение към животните, ценя живота и правото им на съществуване, уважавам и зачитам територията им, както ние своя дом. Както всяко живо същество, те реагират добронамерено на мил и нежен тон. Ако човек говори нежно и мило на децата си, на хората около себе си, то няма да е трудно да комуникира с животните. |
Гост |
#2782013-02-05 17:41Е докога,бе!?! Докога? Категорично отказвам да приема подобни зверства! Искам наказание за този изверг! |
Тази публикация е изтрита от администратора на сайта. (Покажи подробности)
2013-02-05 23:46- Date of removal: 2010-05-29
- Причина за премахване: spam
Тази публикация е изтрита от администратора на сайта. (Покажи подробности)
2013-02-05 23:49- Date of removal: 2010-05-29
- Причина за премахване: spam
Yavor |
#281 Re: Vnimanie2013-02-07 12:33Trbva vuobshte da se oburne nujnoto vnimanie ito nezabavno kum tozi pozoren problem kato cqlo. Blagodarq |
Фейруз |
#2822013-02-19 12:28Ставаме свидетели на какви ли не зверски убийства, изнасилвания и изтезания! И всичко започва от такива психопати, които АКО НЕ СПРЕМ НАВРЕМЕ стават заплаха за обществото, за хората, а не само за животните! Това не е най-фрапиращият случай, дори бих казала, че има много по-жестоки гледки на изкормени и изклани животни. Продължавайте да бездействате, ако мислите, че вие, домашните ви любимци, дори децата и семействата ви няма да бъдат засегнати! НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ТОВА ГО ВИЖДАТ МАЛКИ ДЕЦА И ОСТАВЯ ОТПЕЧАТЪК В КРЕХКАТА ИМ ПСИХИКА ЗАВИНАГИ! |
ЕМИЛИ КРУМОВА ВИДИН |
#2832013-03-29 14:14БОЛНИТЕ МОЗЪЦИ-КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО!45г. СЕ СРАМУВАМ ЗАРАДИ ИЗРОДИ ДА СЕ НАРЕКА ЕВРОПЕЙКА!ИМАМ ЛИ ВИНА,ЧЕ ИСКАМ ДОСТОЙНО ДА НАРЕКА ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ СИ-ЕВРОПЕЙЦИ?ИЛИ ТРЯБВА И ТЕ ДА ТЪРПЯТ ТОЗИ СРАМ,ЧЕ СА РОДЕНИ В ДЪРЖАВА УПРАВЛЯВАНА ОТ БЕЗЗАКОНИЕ И ЖЕСТОКОСТ!НЕ ИСКАМ ПОВЕЧЕ ДА ПЛАЩАМ ДАНЪК-ДОБРИНА,НЕ ИСКАМ ДА СЕ ЧУВСТВАМ ВАРВАРКА,ИСКАМ ПОТОМЦИТЕ МИ ДА СА ДОБРИ ХОРА,МИЛЕЕЩИ ЗА ПРИРОДАТА,ЖИВОТИНКАТА,ДА ЦЕНЯТ ВСЕКИ ЖИВОТ,ДА СА ГРИЖОВНИ,ОБИЧАЩИ РОДИНАТА СИ СЪЩЕСТВА,ЗАЩОТО АЗ СЪМ РАЗОЧАРОВАНА ОТ КРИВОРАЗБРАНАТА ЕВРОПЕИЗАЦИЯ НА СЪЗДАВАЩИТЕ ЗАКОНИ В БЕДНА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!А КАКВА ЛИ ЧОВЕШКА МАЙКА Е РАЖДАЛА ИЗЧАДИЕ,КОЕТО СЕ ГАВРИ И ИЗМЪЧВА БЕЗЗАЩИТНА ЖИВОТИНКА,НЕ ЗНАМ!САМО ИСКАМ ОТ ДЪРЖАВНИЦИТЕ НИ НАЙ-ПОСЛЕ ДА СЕ СТРЕСНАТ И ДА РАЗБЕРАТ,ЧЕ ОТ ТУК ТРЪГВАТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ,ТУК МИГА СИГНАЛНАТА ЛАМПИЧКА,ЧЕ СЕ ЗАРАЖДА ЗЛОТО И ЧЕ ТРЯБВАТ НАВРЕМЕННИ И АДЕКВАТНИ ЗАКОНИ И ДЕЙСТВИЯ ТОВА ДА СЕ СПРЕ НАВРЕМЕ!А НЕ ДА СЕ НАКАЗВАТ ДОБРИТЕ,МИЛОСТИВИ,ЗАПАЗИЛИ ЧОВЕШКОТО В СЕБЕ СИ ХОРА!НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ВЪЗПИТАВА ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ МИ ДА БЪДАТ ИЗВЕРГИ,ВАРВАРИ,ХОРА БЕЗ ЦЕННОСТИ!НАСИЛИЕТО РАЖДА НАСИЛИЕ ГОСПОДА ДЪРЖАВНИЦИ! |
Гост |
#2842013-04-29 13:23Живея в центъра на Варна. Периодично някой трови всички животни в района. Не знам какво трябва да се направи от нас, гражданите, обичащи животните и докога законите ще съществуват само на хартия. |
Против насилието над животни |
#285 Хуманно отношение?2013-05-28 08:24Против жестокостите спрямо животните съм!!! Но... "Хуманното отношение към животните е част разбирането за нормално обществено поведение" - Съжалявам, но просто нещо не е наред в главата на тези, които могат да приравняват животни и хора... Освен ако не са представители на някои източни религии, според които хората и животните имат една и съща душа (атман), така че е все едно дали ще убиеш човек или животно. Именно това е нехуманно - да се поставя равенство между хората и животните! |
д |
#2862013-05-29 08:29Защо и в България не направят зоополицаи, нали уж се европейци и т.н. нека направят и зоополицаи в България ... първа ще кандидатствам !!! |
Наско |
#2872013-06-03 13:41Няма как насилието над животни да прерастне в нещо по-лошо, защото по-лошо от това да си жесток към животните няма. |
Гост |
#2882013-06-07 07:51Не можах да си позволя да отворя снимка с подобно описание. Заглавието на петицията ми бе достатъчно за да я подкрепя. |
МРАЗЯ КУЧЕТА |
#289 МРАЗЯ КУЧЕТА2013-06-20 19:56А НАСИЛИЕТО ОТ КУЧЕТА НАД ХОРА КАКВО Е !
АКО МОГА ЩЕ ИЗБИЯ ВСИЧКИ УЛИЧНИ ПЕСОВЕ ! |
Просто нормален |
#290 Re: МРАЗЯ КУЧЕТА2013-06-30 16:46#289: МРАЗЯ КУЧЕТА - МРАЗЯ КУЧЕТА Тъпо... първо следав да се направи така ,че да няма улични кучета...методиката е ясна ... уличното куче се прибира , 10 дена се чака осиновител, ако не го осиновят се евтаназира ... само за 2 до 3 години ще изчезнат уличните кучета.
Втората мярка е човека ,който е изхвърлил животинката , да бъде глобяван между 1000 и 5000 лева. Третата мярка е този, който не иска кучето си да го заведе и да гледа лично как го евтаназират - живо и здраво животинче ... нека да го е грях цял живот.
Това е драги ,а не да ги мъчим ,избиваме,тровим, режем крака и прочие подобни зверщини... трябва да има ред, аз съм против това на улиците да има глутници помияри , за които , между впрочем, ми е жал, защото се мъчат, страдат от гадни болести и паразити, гладни са и за това им състояние е виновен само човекът, та значи против глутниците бездомни кучета съм, но лично бих застрелял онзи изрод, който беше отрязал четирите крака на кучето Мима / май Мима се казваше/. Подобно лице е изрод, който утре ще удари главата на детето си в стената, а после ще твърди ,че много го обичал и го наказал от обич, действайки в психична фуга от гняв. |
Гост |
#2912013-08-13 11:09за насилието над животните :D:D |
Гост |
#2922013-09-27 23:36Тоя резан боклук да пукне като горкото животно. В тая страна с толкова мизерници и злоба изливаща се върху по-малкият и по-беззащитният няма нормален живот за норамалните хора.После се чудим защо свястните напускат масово и даже не се и обръщат назад никога вече...Ей заради това и такива като тоя, и заради дрруги подобни неща в Бг. |
5q |
#293 Re: Re: МРАЗЯ КУЧЕТА2013-09-27 23:39#290: Просто нормален - Re: МРАЗЯ КУЧЕТА Първата ти мярка... куца. Айде и теб да те приберат някъде, да ти определят още 10-15 дена живот и да няма на къде да бягаш... гот ли ти е, а ? Да си обречен и жив още няколко дни само. Това ли е решението ?!? Браво бе, кво търсиш тук в тая петиция тогава ? |
666 |
#294 Re: МРАЗЯ КУЧЕТА2013-09-27 23:42#289: МРАЗЯ КУЧЕТА - МРАЗЯ КУЧЕТА |
666 |
#295 Re: Хуманно отношение?2013-09-27 23:51#285: Против насилието над животни - Хуманно отношение? А ти що си мислиш, че си се родил на тая Земя като по-висш и по-важен от другите видове, които населяват планетата ??? Къв си ти, че да определяш кой животински вид трябва да го има и кой не ? Заради такива като тебе има места по Света, където се борят да спасят някои животински видове като пандата, костенурки, горилата и др. Всяко живо същество родило се на тая планета има право на живот !!! И да, живоните имат ДУША, и явно повече от теб, ти който ненавиждаш Земята и видовете, които живеят на нея явно...вика му се ПРИРОДА ! Животното убива за да се храни, не за кеф като българските уроди- мижитурки в ежедневието си и правейки такива зверства да се почустват и те "силните на деня" и нечии живот(често такъв на беззащитно животно) да зависи и от тях. Животните са много по-умни, чувствителни и верни от злобните мижитурки, които за съжаление, бродят из между нас ! |
666 |
#296 Re:2013-09-27 23:53Сигнализирайте на някаква местна организация за животни. Потърсете чрез Гугъл и в Facebook, важно е. Действайте по-бързо. Успех. |
666 |
#297 Re:2013-09-27 23:54Абсолютно вярно ! Никой няма нужда от психопати в обществото и бродещи из между нас нормалните. |
666 |
#298 Re:2013-09-27 23:56+1 |
Гост |
#2992013-09-28 12:27Вие решете сами ... |
Гост |
#3002013-09-28 12:28Това е избор, който всеки трябва да направи и да живее с него. |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Подписка срещу тероризирането с пиратки и бомбички в гр. Пловдив
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
НЕЗАБАВНО ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЖУРНАЛИСТА СИМОН МИЛКОВ И ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!
6710 Създадено: 2024-12-04
ПЕТИЦИЯ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ДИМИТЪР ДИМИТРОВ ОТ ДЛЪЖНОСТ ДИРЕКТОР НА ОП ЕКОРАВНОВЕСИЕ - ГР. СОФИЯ
1385 Създадено: 2024-11-22
Опазване на територията на Природен парк „Сините камъни“ и възражение срещу намаляване на площта му
1169 Създадено: 2024-11-26
Петиция срещу разпространението на вестник „Красиво Попово“
814 Създадено: 2024-12-05
Петиция в подкрепа на Златина Иванова- директор на училище, бореща се срещу олигархичния модел, застигнал българската образователна система
812 Създадено: 2024-12-14
РУСЕ ИСКА ДА ДИША. НЯМА ДА ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ ГАВРА С НАС И ДЕЦАТА НИ! ПРИНУДЕТЕ „МИРИЗЛИВЦИТЕ“ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ!
695 Създадено: 2024-12-08
Подкрепа за проф. д-р Галина Лардева като арт директор и куратор на Национални есенни изложби, Пловдив
666 Създадено: 2024-12-04
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12575 Създадено: 2024-10-12
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11627 Създадено: 2024-06-24
Отворено писмо от група читалища относно резултатите от Програма „Читалища“ на Министерство на културата публикувани на 9 декември 2024 г.
354 Създадено: 2024-12-17
Основен ремонт на отсечка /2,3км/ от път с номер VAR 2028 /от с. Долище до гр. Варна/ непосредствено след кръговото посока с. Долище
345 Създадено: 2024-12-16
В подкрепа на служителите в магазини и супермаркети
329 Създадено: 2024-12-20
ДОЛУ РУСКИТЕ РЪЦЕ ОТ УКРАЙНА!
288 Създадено: 2024-12-03
Гражданите на Pазград против скъпата вода.
656 Създадено: 2024-01-05
За по-адекватни мерки за българските майки и деца
270 Създадено: 2024-12-17
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1441 Създадено: 2024-10-25
Допълнителни средства за Национален фонд „Култура“, заложени в т. 5.2, чл. 1 на Закона за държавния бюджет за 2024 г.
222 Създадено: 2024-12-02
Признаване на видеозаписите с автомобилна камера за доказателство
772 Създадено: 2015-10-22
Спасение на животните във Велинград
171 Създадено: 2024-11-30
За здрави деца, аз имам кауза една!! Нашите деца имат право на здравословна храна и ние родители и институции сме отговорни за това!
159 Създадено: 2024-12-10