Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за учебната 2021/22 година
- Петиция
- Съобщения 32
- Подписи 24 349
- Коментари
- Статистика
- Политика за поверителност
- Допълнителна видимост
Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за учебната 2021/22 година / Съобщения / Имаме един ден за внасяне на предложения! / Коментари
Гост |
#512021-09-01 11:13Съгласна съм с написаното! Нека се даде възможност на учителите,които желаят да работят присъствено, без ваксина или тест! |
Гост |
#522021-09-01 11:17Здравейте. Предвид ФАКТА, че при случай на констатиран Ковид НЕ се карантинират министерства, Народно събрание, агенции, хипермаркети и т.н., колкото и % от служителите да са заболели, не виждам причина това да се прилага в училищата и детските градини. Който се е разболял се прибира вкъщи и се лекува. Така се прави.
В парламента и маски не носят, а ние и децата, трябвало да носим задължително. Който иска, да носи маска.
Който иска детето му да учи дистанционно, за да му пише домашните и да има висок успех е вреден за детето си. Би трябвало, само разболелите се ученици да учат дистанционно. Връщаш се с мед. бележка, че си оздравял и това е.
Има твърде много доказателства, че Ковид инфекцията не е пандемия, защото смъртността от нея не е голяма. Не е и по-опасна от други вируси. Не разбирам защо продължава да се обсъжда какви мерки да се взимат, като фактите говорят, че няма нужда от такива. Просто елементарна хигиена.
Моето предложение е да носи маска който иска и да не се карантинират паралелки. Който е болен, да учи дистанционно. |
Гост |
#532021-09-01 11:18Съгласна съм с всичко описано по-горе. Като мога да допълня, че според мен е излишно тестването на децата, аз съм твърво ПРОТИВ това. Не съм съгласна в час децата да носят маски. Не съм съгласна и с обучението онлайн. Сина ми ще е втори клас и за първа година ще учат английски език. Някой ще обясни ли как тези деца ще научат езика и на писане като госпожата не си включва камерата, защото връзката се разпада? Който иска детето му да учи от вкъщи, нека си е негов личен избор |
Гост |
#542021-09-01 11:19Ако са толкова загрижени за здравето на учениците и учителите, колкото твърдят, да намалят броя на учениците в клас/паралелка или ЦДО група. Да променят закона и наредбите. |
Гост |
#552021-09-01 11:20Мисля, че предложенията са логични и пълни. Няма какво да добавя |
Гост |
#56 Re:2021-09-01 11:22Правилно! |
Биси |
#572021-09-01 11:231. Присъствена учебна година. 2. Без маски в часовете, а само в общите помещения на училището. 3. Да се прави тест само ако детето има симптоми. 4. Да се направи система, при която родителите и децата да могат да избират присъствено или дистанционно обучение. Според мен такава трябваше вече да е направена, защото още миналата учебна година стана ясно, че и тази ще има нова вълна и ще се се наложи дистанционното обучение. Децата имат нужда от своята среда. Мястото им е в училище, а не вкъщи пред компютъра. |
Гост |
#582021-09-01 11:23Да преподават, по възможност, учители, които не са ваксинирани. |
Гост |
#592021-09-01 11:23Прилагане на диференциран подход - преценка на ситуацията във всяко училище и всеки клас.
Да се даде право на избор на родителите в каква форма да се обучава детето и този избор да не се отнема са родителите и да не се извършва този избор от институциите с държавата. |
Гост |
#60 Re:2021-09-01 11:24Съгласна съм с вас! |
Гост |
#612021-09-01 11:27Това, което предлагате е най-доброто и разумното решение!
Аз лично съм притеснена от това, че днес в сутрешните блокове на BTV и NOVA бяха поканени само участници от вчерашната среща, които настояват за строги мерки (тестове два пъти седмично, ваксиниране за всички и маски - пълно безумие).
Масовият зрител, който не е гледал запис на срещата с министъра ще остане с погрешни впечатления, че болшинството от учителите и родителите настояват за строги мерки, което е много далече от истината.
Трябва ви по-голяма чуваемост, иначе исканията ни ще бъдат заглушени и подменени като се използва метода на "контролираната опозиция" !!!
С уважение,
Р. Христова |
Гост |
#62 Re: Re:2021-09-01 11:32Най ме е страх от хипохондрици, родители и учители. Нека сами избират дали да носят маски, шлемове, да се ваксинират, но да не притискат децата |
Гост |
#632021-09-01 11:34Ние бихме предложили, освен конкретните предложения, самото отворено писмо-петиция да е неразделна част от предложенията за организацията на учебния процес. Никак не говори добре за всички нас потъпкването на конституцията и непрекъснатите промени и добавки на не/удобни някому закони. |
Гост |
#642021-09-01 11:35Предлагам! Никакви маски в училище нито за малки, нито за големи ученици! При топло и приятно време да се учи на поне 1/3 отворени прозорци в помещението, а когато захладнее, задължително всяко междучасие отваряне на всички прозорци, защото това е въздушно-капкова инфекция и не е нужно някой да киха или кашля срещу тебе, стига да се вдиша издишан от други въздух! Преди идване в училище и преди голямото междучасие, когато се хранят, децата да измиват старателно ръцете си със сапун, а не за отбиване на номера, като през това време да се проветрява не само в класните стаи, но и в коридорите! Обработката с проветряване и третиране с кварцови или друг тип лампи за стерилност на помещенията след като си тръгнат учениците! |
Елена |
#65 Re:2021-09-01 11:37#10: - Напълно съм на Вашето мнение, но дори властите да се подадат, народът не трябва да се съгласява. Твърде много хора изпълняват и не успорват абсурдни те разпореждания. Няма как да си спра детето от училище, но ще се боря с всички средства, да не ходи с маска и да му втълпяват, че то или околните са ходеща зараза. Дано повече хора не допуснат да са послушковци. Успех!
|
Маргарита Футекова Гост |
#662021-09-01 11:37Напълно Ви подкрепям! |
Маргарита Футекова Гост |
#67 Напълно ви подкрепям!2021-09-01 11:38 |
Гост |
#682021-09-01 11:40Аз съм родител на две деца в училищна възраст и подкрепям всички изброени по-горе точки от Вас. За мен все още стои въпросът как ще бъдат доказани заболелите деца от въпросната болет, тъй като е ясно за всички, че такъв тест не съществува и как ще се разбере кой е заболял от сезонна настинка, грип и кой от новата болест. Въз основа на тези "доказателства "доколкото разбирам ще се позовават власт имащите за взимане на решение на затваряне и карантиниране. Според мен трябва да остане формулировката за присъствено обучение и да се премахне "максимално дълго". Това според мен дава възможност за затваряне и отваряне по-критерии зададени от тях. Закона доколкото съм запозната е предвидил, който нежелае да присъства детето му и се страхува да мине на домашно обучение или дистанционно. Но това да е пожелание на учител и родител. Всички останали присъствено както до миналата година се запазиха и живяха поколения наред. При така създалата се психоза и страх у децата да има по няколко специалиста психолози нанзначени от МОН (не от НПОрганизации) за справяне с така зачестилите психични и поведенчески отклонения у децата. За да могат да се покрият и обгрижат децата в училище. Това е нещо над, което трябва да се помисли днес защото то ще доведе до последствия във времето напред, които ще се задълбочават и МОН трябва да понесе отговорност по този въпрос. Оставам във Ваша подкрепа! |
Гост |
#692021-09-01 11:44Маските поне от 1.до 4. клас да не бъдат задължителни или всеки клас да решава чрез гласуване. Децата в начален етап са в училище от 8 до 5, а в големите градове и до по-късно, така че не е нормално, нито здравословно да прекарват дългите часове с маски на лицата.
Прагът заболели за преминаване към ОРЕС също е много нисък. |
Гост |
#702021-09-01 11:45Напълно подпкрепям Вашите предложения. |
Леона |
#71 Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за2021-09-01 11:45Здравейте, Също искам да предложа, родителите да бъдат информирани своевременно /а не да научават от медиите/, в случай на каквито и да е обществени допитвания за мнението им. Относно подобряване на учебната среда, бих предложила повишаване на хигиената като цяло в класните стаи и конкретно в санитарните възли /тоалетни/. Хубаво е да има достатъчно количество тоалетна хартия, течен сапун и съответно лицата поддържащи хигиената да си вършат работата съвестно и качествено.
|
Гост |
#722021-09-01 11:47Аз подкрепям всички 6 точки. Благодаря , че представяте родителите и учителите , които искат нормални условия за обучение и работа!
|
Foxyeta |
#742021-09-01 11:52Задължителни маски НЕ трябва да има не само за малките ученици, но и за големите! С какво толкова се различават един четвъртокласник от един петокласник, който попада в групата на големите ученици. Маските са безкрайно мъчителни и за децата, и за възрастните, когато се носят по 6-7 часа на ден, и то в продължение на месеци. Като компромис може маските да останат в общите части, но по време на час и учители, и ученици трябва да имат свободата да са без маски!!! Като мярка за безопасност - често задължително проветряване и закупуване на пречистватели за въздух. Който има симптоми, остава вкъщи. Не смесване на паралелките доколкото е възможно, е също добър вариант.
|
Чичо |
#75 Re: Моля ви се стига с тези маски2021-09-01 11:53Носенето на маски от децата, които не ги сменят по цял ден, постоянно ги наместват с мръсни ръце, пъхат ги по джобове на якета, дънки и чанти и после всичко това по устите и носовете? Маската предпазва доста частично и то само, ако се сменя на 1 час и се пипа само за ластиците и изобщо не се докосва повърхността й! |
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3603 Създадено: 2024-11-09
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2946 Създадено: 2024-10-30
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12041 Създадено: 2024-10-12
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2343 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11162 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1209 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
899 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
796 Създадено: 2024-11-08
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
651 Създадено: 2024-11-09
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
629 Създадено: 2024-10-29
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
443 Създадено: 2024-10-24
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
426 Създадено: 2024-11-08
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1478 Създадено: 2024-09-30
Не на насилието над бездомни животни!
276 Създадено: 2024-10-26
Да спасим "Център,"Неогенезис"!
226 Създадено: 2024-11-20
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8760 Създадено: 2024-04-12
"Архитект Димитър Гочев: Подкрепа за студентските права и качество на обучението!"
116 Създадено: 2024-10-23
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2617 Създадено: 2023-04-04
Петиция за кръстовище на разклона за село Пиргово, област Русе
84 Създадено: 2024-11-17