Спиране на застрояването в Борисовата градина и Южния парк
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Спиране на застрояването в Борисовата градина и Южния парк
Гост |
#12015-08-27 13:45Застрояването на тези градски паркове е абсолютно недопустимо. Нищо не може да оправдае завземането на паркови пространства. |
Гост |
#22015-08-27 14:00Супер инициатива. |
Никола |
#32015-08-27 14:20Ако някой има зор за строителство - цялото поле пустее. |
Гост |
#42015-08-27 14:28Защото съм софиянец. Защото съм роден в София. Защото обичам града си, но всички имаме нещастието в последните над 20 години да ни управляват, родени извън София. Защото е време да се спрат всички бандитски строежи, за да остане малко място в София. Защото на София се гледа само като на град за далавера и нищо друго. |
Гост |
#52015-08-27 14:45Защото това е грабеж от страна на управляващи печалбари. Те заграбват зелени общински терени и лишават столичани от свежест. |
BMB |
#62015-08-27 15:07"Възпитаникът на Московския институт за международни отношения и неуспял кандидат кмет от БСП на изборите за София през 2009 г. - Георги Кадиев, заедно с Реформаторите, подкрепени от медиите на Прокопиев, започнаха поредната мръснишка атака срещу кметицата Йорданка Фандъкова. Подозира се, че кампанията е организирана от протежета на Иван Костов. Поводът е, че главният архитект на София е издал строително разрешение за изграждане на нов комплекс на мястото на бившия увеселителен парк Софияленд. Въпреки че мястото е извън пределите на Борисовата градина и на около всичко е застроено, този факт се използва чрез главния архитект на София, предизборно да се удари кметицата Йорданка Фандъкова. Скандалът се раздухва от Кадиев и се подкрепя от Реформаторите и медиите на Иво Прокопиев, защото и БСП и Реформаторския блок, ще издигнат свои кандидати за кметове. Отделно от това, изключително важно за тях е да разбият хегемонията на ГЕРБ в общинския съвет, за да могат да прокарват клиентелистките си интереси." - Pik.bg
|
Гост |
#72015-08-27 15:30Този бандитизъм трябва да бъде спрян. Мръсните пари всичко ще окепазят в нашата бананова република. |
Гост |
#82015-08-27 15:55Крадливата измет ТРЯБВА да бъде спряна!!! Без значение от цвета и. |
Гост |
#92015-08-27 16:05София има нужда от въздух. Чист! |
Toshko |
#10 Re:2015-08-27 16:41Това не е в парка. Разходете се и ще видите. |
Гост |
#112015-08-27 17:54аз не съм от София но ми писна застрояването по паркове по защитени зони като се строи на най красивите места в държавата , и правят природата ни на бащиния , писна ми от своеволията на обпагоденствани държавни чиновници |
Гост |
#122015-08-27 19:06освен подписването на петиции, трябва да се правят демонстрации, да се спира движението с лежане по платното, да се спира достъпа на б.б. до работното му място в мс - шорт - да се използват всякакви начини на гражданско неподчинение, за да се влее в тъпите мозъци на нашите управници и в ленивите мозъци на моите сънанродници, че няма нито безплатни обяди, нито обществени победи на полезни каузи, за които не са положени огромни, титанични усилия от всички!!!!!!!!!!!!!!!. |
Гост |
#13 Re:2015-08-27 19:10тоя кадиев ми е колега - по-млад от мен в мгимо. учил е виетнамски /аз немски и холандски/. съседите му твърдят, че е надут пуяк. аз не го знам какъв е - понякога има разумни изказвания. но ако е интригант - трябва да му се счупят зъбите /преносно казано - братя полицаи - словесна инверсия/. то и фандъкова е една даскалица досадна, но ако хора на костов /"откритието" на петър младенов/ се възкачат на престола в общината - това просто не е МОРАЛНО.... тези които имат повече инфо и са обективни - да повишат глас. ще ги подкрепим. пъчев |
Гост |
#142015-08-27 19:45Цялата гора от Борисовата градина, която се намира между бул. Никола Вапцаров и бул. Симеоновско шосе на север от Зоопарка в следващите 10 години е планирана за постепенно усвояване и застрояване! И всичко започна от недоразумението София Ленд, което бе построено нарочно там посред гората за да започне усвояването на териториите около него! Защо ли това толкова грандиозно чудо просъществува само 3-4 години и вече 10 години е призрак!? Ако видите 2002 година около него е нямало нищо - само гора от Борисовата градина, а от 2003 до сега вече са изникнали частна болница (Токуда), хотел-филиал на Радисън, бизнес комплекс, тенис комплекс, че сега и жилищен комплекс! Всичко върху гората! И за да се застроява още повече пак през гората се прави и нов булевард - Атанас Дуков, който щял да свързва Никола Вапцаров с Черни връх при Мол Парадайз! От какъв чеп, при положение че Никола Вапцаров стига до Черни връх и времето за преминаване е почти същото! Как от какъв - да се обслужват нечии частни интереси! Същите "управници" оставиха и да продължат издевателствата в Борисовата градина около стадионите в северната част, същите искаха да прокарват трамвай от там, същите оставиха собствениците на пици Виктория да си правят каквото си искат в Ловния парк, същите оставиха и Топливо да се разпростират още повече около гара Пионер, въпреки че уж трябваше гарата, която не се ползва от години като гара, да бъде разрушена и върната към Борисовата градина, а сега там продължава да се замърсява с тонове отпадъци и строителни материали. Докога питам, докога!? Докато постепенно не изядете и последното свободно парко място в София ли? |
Гост |
#15 Re: Re:2015-08-27 19:45Да, защото го застроиха още преди 8-9 години. Още тогава се говореше, че София Ленд ще го построят с идеята да му се смени статута после. |
Гост |
#162015-08-27 23:04Не може безкрайно да се разчита на "добрата воля" на корумпираните чиновници. Като си спомним Ботевото стихотворение "Патриот": "Само, знайте, за парата като човек - що да прави? продава си и душата." При такива движещи мотиви няма да остане нито парк, нито градинка... |
Гост |
#172015-08-28 02:27Защото ми омръзна вече!!!... |
Гост |
#182015-08-28 05:58Явно няма други начини да се противодейства на безобразията на властта и затлъстелите й спонсори. Само с констатации и публикации в социални мрежи, без организирани последващи действия на обществото не може да се постигне нищо. Алчността в това време напредва и поглъща де що може. |
Гост |
#192015-08-28 06:41Защото смятам, че това е един от начините за реагиране срещу попълзновенията на "предприемачите" и техните съучастници - управленци. Доколко е ефективно - това е друг въпрос. |
Гост |
#202015-08-28 07:35Подписах петицията, защото искам да живея в нормален град, със зеленина, вода, а не в застроен мегаполис, с молове и сгради, без паркове и градини и дървета. |
Гост |
#212015-08-28 08:04София заприлича на един огромен бетонов бункер, не остана незастроено парково място. Изчезна зеленината, чистия въздух. София като цяло се пренасели, а провинцията се обезлюди. Вместо малките градове и села да се благоустрояват и да стана по привлекателни за живот те западат и всичко се концентрира в София. В един недалечен момент България ще е София. Ужас за всички, |
vvilly |
#222015-08-28 08:21От колко години този арх. Диков е главархитект в Стол.община?От толкова, че да прави промени в застроителни и др. планове и да е под погледа му реализацията на бетонните произведения на архитектурната мисъл. Искам да живея в чиста,подредена, зелена България, а не в прахоляците и боклуците на София например.Факт е, че все са се правели ремонти из София лятно време, но като в днешни дни, май никога не е било. Интересно съвпадение с изборите. Родолюбка съм, обичах и обичам нашето Черно море, но кракът ми там няма да стъпи заради бетон, цени, пияна паплач, независимо от коя страна на света, боклук и фекални води в морето...Какво, какво можем да направим вече? |
Гост |
#232015-08-28 08:24Защото бетона никога не бива да заменя паркове и гори. Колко дървета посадиха тези , които унищожиха цели масиви? |
Гост |
#242015-08-28 08:44Младостта ми мина в София,още се вьлнувам от всичко,което се случва там! |
Гост |
#252015-08-28 10:15Схемите със смяна на статута на градски площи се прокарват все по-безочливо. Чашата прелива! |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3604 Създадено: 2024-11-09
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2946 Създадено: 2024-10-30
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12086 Създадено: 2024-10-12
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2348 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11173 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1210 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
901 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
796 Създадено: 2024-11-08
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
651 Създадено: 2024-11-09
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
630 Създадено: 2024-10-29
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
443 Създадено: 2024-10-24
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
426 Създадено: 2024-11-08
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1479 Създадено: 2024-09-30
Не на насилието над бездомни животни!
276 Създадено: 2024-10-26
Да спасим "Център,"Неогенезис"!
236 Създадено: 2024-11-20
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8760 Създадено: 2024-04-12
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2621 Създадено: 2023-04-04
Запазване предназначението на Мотопистата и околния имот за "градски спортен комплекс" и за това мястото да се облагороди за спорт и отдих.
94 Създадено: 2024-11-10
Петиция за кръстовище на разклона за село Пиргово, област Русе
86 Създадено: 2024-11-17