ОБЛАГОРОДЯВАНЕ НА "КАПИИТЕ" В ГРАД ВИДИН

     Основната идея е трите големи капии в град Видин - Стамбол капия, Пазар капия и Еничер капия да бъдат облагородени и приведени в състояние за ежедневна употреба с цел развитие на общността и общината посредством културна дейност, която да бъде осъществявана в съответните пространства, които освен със своята историческа стойност, са значими и в чисто естетическо отношение, тъй като са естествена и органична част от градската среда. 

     Организиран е граждански комитет с идеална цел, който ще внесе за разглеждане от общинския съвет и кметството въпросната петиция, подкрепена със съответните документи и план за развитие на трите пространства с цел превръщането им в емблематични "КУЛТУРНИ СРЕДИЩА" не само за град Видин и областта, но и за цялата страна.

     Гражданският комитет ще изготви Устав и Правилник, които да бъдат обстойно анализирани, обсъдени, евентуално доразвити и впоследствие приети от общинския съвет, с цел регламентиране начина на управление на "Капиите" и правото на участие на всеки един от гражданите и гостите (официални и неофициални) на град Видин в различните видове дейности по облагородяването и развитието на съответните пространства и превръщането им в културни средища.

1.СТОПАНИСВАНЕ НА ГРАДСКИТЕ КАПИИ (ПОРТИ) В ГРАД ВИДИН ОТ ОБЩИНАТА СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ (дейности на доброволни начала и такива, които са финансово обезпечени и регламентирани по съответните закони на Република България)

2. ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛЕН СЪВЕТ ЗА СОЦИО-КУЛТУРНО РАЗВИТИЕ НА "КАПИИТЕ" В ОБЩИНА ВИДИН, СЪСТОЯЩ СЕ ОТ ДОКАЗАНИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ В ГРАДА; ТВОРЦИ И ОБЩЕСТВЕНИЦИ

3. ИЗГОТВЯНЕ НА ПРОЕКТ, С КОЙТО ОБЩИНА ВИДИН ДА КАНДИДАТСТВА ЗА ФИНАНСИРАНЕ ВЪВ ВРЪЗКА С ОСНОВНАТА ИДЕЯ НА ПЕТИЦИЯТА, А ИМЕННО - ОБЛАГОРОДЯВАНЕ НА ТРИТЕ ПРОСТРАНСТВА (КАПИИ) И ПРЕВРЪЩАНЕТО ИМ В КУЛТУРНИ СРЕДИЩА.

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че МАЛИН МАРИНОВ ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...