Индекс на Пригодност: За по-компетентни народни представители

Уважаеми съграждани,Настъпи време за промяна!

Доверието в нашата политическа система е на много ниско ниво, следствие на което сме свидетели на ниската избирателна активност и политическа нестабилност. Трябва да вземем мерки за подобряване на управлението, повишаване на прозрачността и ефективността на нашата демокрация.

Това може да се случи чрез въвеждането на “Индекс на Пригодност”. Система за оценка на кандидатите за народни представители чрез тестове за интегритет, лоялност и интелигентност. Това е иновативен подход, който ще предостави на избирателите допълнителна информация за качествата на кандидатите, за да можем да правим по-информиран избор.

Неотдавна в Народното събрание се обсъждаше идеята за тестове за алкохол и наркотици на депутатите. Щом такива проверки са приемливи, не е ли редно да изискваме и оценка на техния морал, преданост към държавата и умствени способности?

Защо да не искаме същото ниво на интегритет и компетентност от нашите народни представители, както от служителите във всяка една фирма? Като граждани и избератили, не сме ли ние тези, които назначават народните представители, които трябва да работят за нас?

Защо Индекс на Пригодност?

Повишена прозрачност:
Индексът ще предостави обективна информация за кандидатите, което ще помогне на гражданите да избират на база лични качества, а не само партийна принадлежност.
Стимул за самоусъвършенстване: Кандидатите ще бъдат мотивирани да подобряват своите компетенции, знаейки, че ще бъдат оценявани по обективни критерии.
Възстановяване на доверието: Прозрачната система за оценка ще помогне за възстановяване на доверието между гражданите и политическата класа.
Подобрена политическа стабилност: С по-компетентни и отговорни представители, ще се увеличат шансовете за формиране на стабилно правителство, намалявайки необходимостта от чести избори.

Как ще работи системата?

Блокчейн технология: За гарантиране на сигурността и прозрачността на резултатите.
Анонимно тестване: Кандидатите ще получават уникален код за идентификация, което ще предотврати манипулации.
Автоматично публикуване на резултатите: Резултатите ще бъдат автоматично качвани, без възможност за ръчна намеса.

Присъединете се и подпишете петицията за въвеждане на “Индекс на Пригодност”.

Заедно можем да създадем по-добра политическа среда и по-светло бъдеще за всички нас. Време е да издигнем стандартите в нашата политическа система и да изискваме компетентност и почтеност от нашите лидери.

Вашият подпис има значение!
Това не е утопия - това е постижима цел!
Нека действаме, заедно,  сега - за една по-стабилна, по-прозрачна и по-ефективна демокрация!

Повече информация за “Индекс на Пригодност”:

Oфициален сайт: https://ip-bg.info/
YouTube канал: https://www.youtube.com/@IndexPrigodnost
TikTok канал: https://www.tiktok.com/@prigodnost
FaceBook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61561447397409
X(Twiter): https://x.com/IndexPrigodnost
Logo_v21.jpg

Подписвайки се, приемам, че Индекс Пригодност ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели: