Закон за брокерите на недвижими имоти, съставен от НСНИ

Quoted post

ЕЙБИЕН

2013-01-04 18:22

Това за вписването на предварителните договори си е доста логично. Най - малкото ще ограничи до известна степен препродаването на имот който е във фаза предварителен договор.

Отговори

Брокер

#45 Re: вписване на предварителните договори

2013-01-05 07:03:45

#44: ЕЙБИЕН -

Действително би било добре предварителните договори да се вписват. Възникват обаче следните въпроси:
1.кой ще поддържа регистъра на предварителните договори? - АВ или друг орган?

2. какви такси ще се събират за вписването и няма ли те да оскъпят сделката прекомерно?

3. допустимо ли е цената по предварителен договор и по нотариален акт (последващ) да се различава, като в нотариалния акт е по-ниска или по-висока, в случай, че след подписването на договора страните са се договорили за друга цена или за друг начин на плащане, като например замяна?

4. ще следва ли подписите и съдържанието на пр.договори да бъдат нотариално удостоверени? - това би довело до още едно оскъпяване

Аз лично мисля, че вписването на пр.договори не би довело до значително оскъпяване, ако то не се обвързва с материалния интерес, а  се определи една твърда такса за вписването (напр.50- 100 лв). НЕНОВА

Соломон

#59 Re: за вписването на предварителния договор

2013-01-17 16:59:40

#44: ЕЙБИЕН -

Не съм против вписването на предварителните договори за покупко-продажба на недвижим имот а против тяхното разгласяване /публично оповестяване / в сайтове и тем подбни, каквото е тъпото предложение на НСНИ.В момента хората продават имоти в които живеят,а знаете какво е съдържанието на един предварителен договор-трите имена ,ЕГН,адресна регистрация, цена на имота,съсобственици с техните лични данни,точно описание на имота -направо прдоставяме ценна информация на хора с нечисти намерения и ги информираме за деня когато ще си получим парите от сделката- моля заповядайте,готови сме за рекет.Не зная за Вас ,но аз лично никога няма да предоставя тази информация публично ,не защото имам какво да крия а защото има закон за закрила на личните данни .