За правото на работа, на инженерите-геодезисти
Quoted post
Светла Неделчева |
#162012-11-19 11:44Седя и се чудя на цялата олелия, която се вихри в Пловдив. Ами нали тези промени ги имаше и преди, нали и миналата година ги имаше и тогава никои нищо не каза за тях. Имам предвид чл. 17. Когато казах на колегите да отидат на събранието което се проведе в Пловдив, защото аз бях на контролен преглед и нямаше как да дойда, те ми казаха че нали миналата година ги коментирахме, какво пак ще ги коментираме отново. Този проекто закон виси на сайта на АГКК вече две години. Започвам да си мисля, че някои много се е изплашил да не му се развали статуквото. Дано не съм права, че регионалната колегия обслужва единични интереси. А аз съм за чл. 17. Ако ти стиска направи си фирма и работи, но не да си на работа във фирма независимо държавна или частна и да отклоняваш работа на частно, като ползваш служебно оборудване. Колкото до концесиите, не виждам какво ви плаши толкова. Ако ги пуснат поддръжките на търг, дали ще е по добре а. Тогава няма да има изисване да финансираш и създаваш нови карти, което води до осигуряване на работа на цялата гилдия. Никои няма да бъде ограничен да извършва дейности по кадастъра, просто фирмата спечелила концесията ще изпълнява част от дейността на службата по кадастъра. Аз подкрепям и това предложение, независимо че концесионер може да бъде и фирма от София или от където и да е, говоря за картите на територията на Пловдив. Защо не казвате нищо за това, че от 2008 г. държавата не е финансирала създаването на нито една кадастрална карта. Защо не правите нищо по този въпрос, а. Нали затова са браншовите организации. Защо не видях нито веднъж да подкрепите Ангел Янакиев и Мишо Настев в опитите им да осигурят работа на геодезическата гилдия. Имаше толкова отворени писма от двете страни, пресконференции , но защо ли не видях някъде да ги подкрепите и да питате защо няма финансиране от страна на държавата. Да кажете да и ние регионалната колегия на КИГ, КИИП, НТС и т.н. подкрепяме усилията на АГФ и КИГ да се осигури финансиране за създаване на карти. Защо ли? Доно не съм права, че обслужваме с тези си действия единични интереси на територията на гр. Пловдив. А колкото до това, че колеги ще бъдат как го каза " аргати в частни фирми". Нима служителите в фирмите "Геоекспрес" Минков, Кадастър-НИ -Ирина, Белла-БГ - Белчо в моята, при Весо или в която и да е фирма са аргати . Даже и в твоята фирма. Много ви моля колеги обяснете ми цялата олелия. Във всяка една от фирмите има колеги млади или стари които са трудови отношения, тях също ли ги приемате за аргари. Избрали сме си професия, която за съжаление не можем да се изпълнява от един човек. Винаги трябва да има екип поне от двама човека. А колкото до младите колеги, бих подкрепила и се радвам на всеки млад човек които е инциативен. |
Отговори
Петров |
#21 Re:2012-11-19 13:37:06От всичките ваши писания стана ясно само, че сме виновни, че не сме подкрепяли някакви писма на Ангел Янакиев и че вие подкрепяте и двете предложения. Аз пък казвам, че присъствах на едно събрание на КИГ, за цялата страна, където болшинството беше против чл.17 и май само Янакиев беше за. Дори и инж.Златанов си мълчеше. Там не ви чух да изкажете мнение, защо така? Колкото за концесиите, самата същност на КИГ, декларирана в устава й е против тях. Какво да си мисля, когато председателя на КИГ отказва да вземе становище? Неговата цел била всички геодезисти да били в КИГ, за да не плащали две такси. Браво! А кой ни я натресе тази камара, барабар с всичките й такси? И защо пък всички геодезисти да членуват само в нея и в никоя друга камара? Защото, както добре виждаме се скъсва да защитава членовете си или защото целта е да се решат нечии кризисни проблеми с общи средства и абсурдни твърдения от рода на "така искат геодезистите"? |
Робин Худ |
#25 Re:2012-11-20 09:24:06Факти: На национално събитие на КИГ, проведено през ноември 2011г. в Въпроси : Не е ли задължение именно на КИГ Има ли някой идея (може би с изключение на Изпълнителния Директор на АГКК) как се прави индустрия в един Защо практикуването на геодезическата професия в съзнанието на членовете на АГФ не съвпада с Как се обвързва задължението на КИГ, която съгласно чл.37(1) т.1 и т.2 от Закона за Геодезията "… не допуска монополизъм, нелоялна конкуренция и неравноправно положение между своите членове…" и "… Със съжаление трябва да се отбележи, че благодарение на дейното участие на "индустриалците" в |
Станислав |
#36 Re: Stanislaw2012-11-20 20:10:27Уважаемата госпожа потрива ръчички да вземе една концесийка и да си гледда кефа. Някакви си там малоумниоци ще бачкат а тя нали е много "умна" платила е там едни пари и взелА КОНЦЕСИЙКАТА и всичко е наред.Кинти като нотариус и да си гледат работата малоумниците дето ще и работят. Ама то май става въпрос и за едни пари под масата щот за един нотариус в шумен искат 100000 лв и няма гаранция че ще стане |
Станислав |
#37 Re:2012-11-20 20:12:53Да вземеш да се махаш че аман от такива "УМНИ" И "СВЕСТНИ" КАТО ТЕБ. Не мога да използвам малко по вулгарни изрази за теб. За мен не заслужаваш и да живееш "УМНИЦАТА ТЯ" |
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Подписка срещу тероризирането с пиратки и бомбички в гр. Пловдив
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
НЕЗАБАВНО ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЖУРНАЛИСТА СИМОН МИЛКОВ И ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!
6712 Създадено: 2024-12-04
ПЕТИЦИЯ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ДИМИТЪР ДИМИТРОВ ОТ ДЛЪЖНОСТ ДИРЕКТОР НА ОП ЕКОРАВНОВЕСИЕ - ГР. СОФИЯ
1536 Създадено: 2024-11-22
Опазване на територията на Природен парк „Сините камъни“ и възражение срещу намаляване на площта му
1330 Създадено: 2024-11-26
Петиция в подкрепа на Златина Иванова- директор на училище, бореща се срещу олигархичния модел, застигнал българската образователна система
842 Създадено: 2024-12-14
Петиция срещу разпространението на вестник „Красиво Попово“
815 Създадено: 2024-12-05
РУСЕ ИСКА ДА ДИША. НЯМА ДА ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ ГАВРА С НАС И ДЕЦАТА НИ! ПРИНУДЕТЕ „МИРИЗЛИВЦИТЕ“ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ!
706 Създадено: 2024-12-08
Подкрепа за проф. д-р Галина Лардева като арт директор и куратор на Национални есенни изложби, Пловдив
666 Създадено: 2024-12-04
Отнемане лиценза на Energo Pro България
440 Създадено: 2024-12-27
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11642 Създадено: 2024-06-24
Отворено писмо от група читалища относно резултатите от Програма „Читалища“ на Министерство на културата публикувани на 9 декември 2024 г.
390 Създадено: 2024-12-17
Основен ремонт на отсечка /2,3км/ от път с номер VAR 2028 /от с. Долище до гр. Варна/ непосредствено след кръговото посока с. Долище
359 Създадено: 2024-12-16
В подкрепа на служителите в магазини и супермаркети
348 Създадено: 2024-12-20
ДОЛУ РУСКИТЕ РЪЦЕ ОТ УКРАЙНА!
311 Създадено: 2024-12-03
Гражданите на Pазград против скъпата вода.
656 Създадено: 2024-01-05
За по-адекватни мерки за българските майки и деца
280 Създадено: 2024-12-17
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12612 Създадено: 2024-10-12
Допълнителни средства за Национален фонд „Култура“, заложени в т. 5.2, чл. 1 на Закона за държавния бюджет за 2024 г.
222 Създадено: 2024-12-02
Признаване на видеозаписите с автомобилна камера за доказателство
776 Създадено: 2015-10-22
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1442 Създадено: 2024-10-25
Спасение на животните във Велинград
174 Създадено: 2024-11-30