Да спасим от посегателства конната база в Борисовата градина

Quoted post

Гост

2013-06-13 10:41

Здравейте, не мисля е нужна петиция за нещо което е в интерес на децата ни, на бъдещето им, на здравето и качествено прекараното им свободно време.
Не ме интересува, кой в какво иска да инвестира. Аз искам моето дете да е щастливо и здраво, а тази конна база, дава на детето ми, точно това.
Като родител ще застана, когато и където трябва, срещу всеки и зад всичко, което ще помогне съхраняването, на това място във вида в който е, и / или по - добър.
Оставам с уважение към всички, създали, подкрепили или ще подкрепят това начинание.Благодаря.
Розалина

Отговори

Албена Аладжова

#31 Re:

2013-06-13 12:53:36

#29: -

Благодаря ви за подкрепата! Смятам, че главният архитект на София лъже, че на тази площ, на която в момента се намира конната база (7000 кв.м, в която влизат много голям брой многогодишни дървесни видове) може да се направи футболна академия, без да се изсекат дърветата и без да се присъединят още площи от градината към това съоръжение. Доколкото питах футболни специалисти, подобни съоръжения изисквят много повече неща от 2 игрища с размери 1800 и 5400 кв.м, което сами можете да сметнете колко прави. Необходими са поне  х 4 м разстояние отвсякъде за сигурност извън терените, стена за удари, постройки със съблекални, бани и тоалетни, медицински и възстановителни кабинети, конферетни зали, офиси, складови помещения за съхранение на материалната част, трибуни, заведение, паркинг за автомобили, и прочее. Но главното е, че въпросът е принципен - защо ще се руши и ще се премахне съществуващо спортно съоръжение, вместо да се ремонтира и оправи. А за радостта която носи на деца и на възрастни, може да се говори до безкрай...  Нека да се постараем да ангажираме максимален брой хота и институции!