Не на връщането на цигарения дим в заведенията
Quoted post
Любомир |
#3681 Re: Re: Re: Re:2013-06-08 17:37#3677: martinkunev - Re: Re: Re:
Да. И е напълно логично да направят първия избор. Що за хора са пушачите в тези компании, които не биха се съобразили с желанието на непушачите да не се тровят? Според мен - хора, с които не си заслужава да имаш вземане-даване. Освен това, в горното мое предложение има заведения без дим.
Да има помещение/заведение, в което ти е позволено да пушиш, не е несъобразяване с останалите хора. Това просто е едно от местата, на които един непушач не иска да бъде. Защо трябва на собственика на заведението да му се забранява да го направи само за пушачи, например?
Много добър пример. Във всички заведения е позволено срането (даже, доколкото знам, е задължително да има такава възможност). Просто не се сере извън определените за целта места. Мисля, че същото е приложимо за пушачите и няма нужда да се изтикват навън. Също така, не мисля, че трябва законодателят да казва кои ще са тези места.
Не сравнявам аспекта с интересите, а с нежеланието да присъстваш там ("чалга"/"гей" да се замести по избор на читателя).
Ако наистина на толкова много хора, колкото са желаещите да забранят пушенето, им пука за здравето им, нека да направят няколкоседмичен бойкот на заведенията, или да посещават тези, които ще са бездимни. Ако действително хората са толкова много и толкова заинтересовани, това ще се отрази на дейността на заведенията и ще ги принуди да въведат разделение или забрана (от чисто търговски интереси).
Не мисля, че производството на цигари трябва да е бизнес с дългосрочни перспективи. Но забраната в заведенията няма да откаже хората от пушенето. Между другото, доколкото съм запознат с капитализма (свободния пазар), именно онези заведения, които отменят/ограничат пушенето, ще се облагодетелстват най-много. Но не мисля, че това трябва да става чрез безусловна, спускана отгоре забрана. |
Отговори
martinkunev |
#3702 Re: Re: Re: Re: Re:2013-06-09 16:10:31#3681: Любомир - Re: Re: Re: Re: В идеален свят си представям хората със зависимост от цигари (пушачите) да изпият хапче и никога вече да не им се пуши. Обаче не смятам, че това може да се случи поне в следващите няколко десетки години. Хубаво е да вземем реалната ситуация и да преценим кое е постижимо.
Какъв би бил социалния живот на човек който направи първия избор? Можем да си представим. Той трябва да се изолира от почти всички пушачи и всички хора, които толерират пушачи. Тоест трябва да загуби почти всички социални контакти. В моя случай означава да не общувам и с родителите си.
Срането се извършва в специализирани помещения, предназначени само за това - вътре не се сервира храна и т.н.
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Подписка срещу тероризирането с пиратки и бомбички в гр. Пловдив
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
НЕЗАБАВНО ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЖУРНАЛИСТА СИМОН МИЛКОВ И ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!
6711 Създадено: 2024-12-04
ПЕТИЦИЯ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ДИМИТЪР ДИМИТРОВ ОТ ДЛЪЖНОСТ ДИРЕКТОР НА ОП ЕКОРАВНОВЕСИЕ - ГР. СОФИЯ
1402 Създадено: 2024-11-22
Опазване на територията на Природен парк „Сините камъни“ и възражение срещу намаляване на площта му
1241 Създадено: 2024-11-26
Петиция в подкрепа на Златина Иванова- директор на училище, бореща се срещу олигархичния модел, застигнал българската образователна система
824 Създадено: 2024-12-14
Петиция срещу разпространението на вестник „Красиво Попово“
815 Създадено: 2024-12-05
РУСЕ ИСКА ДА ДИША. НЯМА ДА ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ ГАВРА С НАС И ДЕЦАТА НИ! ПРИНУДЕТЕ „МИРИЗЛИВЦИТЕ“ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ!
696 Създадено: 2024-12-08
Подкрепа за проф. д-р Галина Лардева като арт директор и куратор на Национални есенни изложби, Пловдив
666 Създадено: 2024-12-04
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12598 Създадено: 2024-10-12
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11629 Създадено: 2024-06-24
Отворено писмо от група читалища относно резултатите от Програма „Читалища“ на Министерство на културата публикувани на 9 декември 2024 г.
360 Създадено: 2024-12-17
Основен ремонт на отсечка /2,3км/ от път с номер VAR 2028 /от с. Долище до гр. Варна/ непосредствено след кръговото посока с. Долище
355 Създадено: 2024-12-16
В подкрепа на служителите в магазини и супермаркети
341 Създадено: 2024-12-20
ДОЛУ РУСКИТЕ РЪЦЕ ОТ УКРАЙНА!
294 Създадено: 2024-12-03
Гражданите на Pазград против скъпата вода.
656 Създадено: 2024-01-05
За по-адекватни мерки за българските майки и деца
274 Създадено: 2024-12-17
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1442 Създадено: 2024-10-25
Допълнителни средства за Национален фонд „Култура“, заложени в т. 5.2, чл. 1 на Закона за държавния бюджет за 2024 г.
222 Създадено: 2024-12-02
Признаване на видеозаписите с автомобилна камера за доказателство
772 Създадено: 2015-10-22
Спасение на животните във Велинград
173 Създадено: 2024-11-30
За здрави деца, аз имам кауза една!! Нашите деца имат право на здравословна храна и ние родители и институции сме отговорни за това!
160 Създадено: 2024-12-10