За намаляване броя на депутатите

Гошо

/ #187

2013-02-20 09:39

1. Може би с листовки, разлепени на видни места. Придружена с мотивите, написани ясно, достъпно, без високомерие. Мотивите са много важни, сухият текст с членове и алинеи отблъсква, създава недоверие.
Всеки може да разпечата листовки и да ги разлепи. Хората да знаят за какво става дума. Не е толкова сложно. Гледам, петицията е подписана от хора из цяла България, и по света. От къде ли не.
2. Страница в интернет. Такива не съм правил, не съм наясно. Но все ще се намери начин.
3. Когато петицията бъде подкрепена от 4-5000 човека, може би ще е време да се сформира координиращ комитет, с адрес за кореспонденция и т.н. Това ще е необходимо и по процедурата на Референдума. Не виждам да трябват някакви средства по въпроса. Но, ако е необходимо за нещо, ще давам, пък и други ще се намерят.
Много скъпо ми струват тия свинщини от 23 години насам.

И все пак, нека помислим. По двама народни представители от област, както беше писала една госпожа по-горе, ми звучи разумно. Това прави 56.

То тръгне ли народното събрание като хората, после нещата ще си се подредят, едно по едно.