Закон за брокерите на недвижими имоти, съставен от НСНИ

СУЗИ

/ #71 Закона......................

2013-01-25 00:39

Трудно е да се работи с хора, които не разбират достатъчно, а правят закони. Какво ще кажете колеги за глава VIII, чл.52,
&2.(1)Камарата на брокерите на недвижими имоти се учредява на учредително събрание с участието на поне една втора от заявилите участие лица /може да заявят устие само 50, 100 човека на тях 1/2?/
(2)Право да участват в учредителното събрание имат само лица, които отговарят едновременно на следните условия:
1.регистрирани са като търговци в Търговския регистър или са образували сдружение/консорциум в срок не по-малк от три години преди датата на подаване на заявление за участие в учредителното събрание; /Кой Ви дава това право господа от НСНИ, да правите такива ограничения????? Не става въпрос за мен, аз съм от 1997 год. на пазара, но не Ви ли се струва, че това е наглост от Вас?????????????????
2.извършва сделки с недвижим имот или активи от имото на клиент или като посредник, предоставя други услуги, като консултиране, маркетинг и реклама, проучвания, управление на имоти и други;

3.могат да докажат реална дейност в областта на посредничеството при сделки с недвижими имоти с фактури за извършени услуги и доказателства за социално осигуряване на наетите по договор лица за период не по- малък от три години от датата на провеждане на учредителното събрание на Камарата на брокерите на недвижими имоти;

ХЕЙ, пак прекалихте с такова условие, пълна глупост, посочете за Учредително събрание на някоя Камара от друг бранш с такова или подобно условие? - Позор, пълна некомпетентност.

. и т.н.
ХЕЙ, НСНИ усещате ли се, че много, много прекалявате, че не разбирате от много неща, о горко ни, че Вие ще ни управлявате. Такива или подобни условия могат да се поставят за хората, които смятате да бъдат в котролните органи - комисия по етика, устав и т. н., е то е ясно, че Вие ще сте, но не ограничавайте, участие в учредителното събрание.Не се крийте като мишоци да водите преговори с институциите и да ни представлявате. Не усещате ли, че Вие ще сте пречка за развитие на бранша?
Колеги, не трябва да им се позволява на отделни самозабравили се личности да вършат каквото са си наумили.