Закон за брокерите на недвижими имоти, съставен от НСНИ

СУЗИ

/ #53 За действията на НСНИ

2013-01-14 00:49

Здравейте колеге,
искам да споделя с Вас за наглостта на НСНИ. Става въпрос за акцията им да стреснат агенциите/разбира се не "големите"/ като пуснаха слуха за закона за недвижимите имоти, че камо ли не същия вече е в народното събрание и че за да се продължи дейност от фирмите, трябва да се вземе изпит за брокери, че това ще е предимство и какви ли не безобразни неща за да накарат хората да си дадът парите, за да си осигурят място на пазара, за да изкарват по някакъв начин пари за своите семества. За да се явиш на изпит трябваше да се плати по 120 лв / обърнете внимание - за тези, които са членове на НСНИ/ и по 240 лв/ за тези, които не са членове на НСНИ/. Евала бе ръководство на НСНИ. Кой Ви узакони Вашия Учебен център? С каква тяжест са Вашите удостоверения или свидетелства? Какъв е критерия да бъдеш брокер, искахте да има средно или по-голямо образование, но дали е с техническо образование или е от друга система примерно фризьор, сервитьор - е за Вас нямаше значение, нали ще вземете парите за изпита. НСНИ - няма ли да се засрамите и да заблуждавате, като говорите за закони и вкарване на ред. Та при Вас самите цари беззаконие. В условията - кой може да бъде член на НСНИ, в устава е изписано какви ли не неща, но никъде в официален документ качен на сайта, не се вижда каква е сумата за членство. Преди години бях решила да стана член на НСНИ. Получих необходимите препоръки от фирми членове на НСНИ, които ме познават като колега. Каза ми се, че трябва да платя 120 лв., е аз ги платих и мислех, че всичко е наред - вече съм член на НСНИ, да ама не, оказа се, че за да съм член на "великото" НСНИ, трябва да платя сума от 300лв, другата сума от 120 лв била встъпителна.. За фирмите от София членският внос е 300лв, а за фирмите от провинция - 120 лв.т. е. трябваше да им платя още 300лв и това да бъде всека година, е аз не платих още 300 лв и така завърши членството ми в НСНИ. Господа от НСНИ, това ли Ви е грижата за фирмите за недвижими имоти, е аз мисля, че който Ви плаща за Вашия рахатлък, той е добрата и къдърна фирма, за да е на пазара. Признайте си колко мноого фирми вече не са членове на сружението и то точно по тази причина, а не че Вие сте изключили някого. Сега стремежа е  да останат монополистите и да унищожите фирмите от бранша, които се трудят и изкарват прехраната си. Стремежа е унищожаване на малкия и среден бизнес.

Колеги, в тази криза, в този момент и в бъдеще това не трябва да им се позволи. Ако е необходимо да се създаде друго сдружение, както се получи и при Камарата на независимите оценители. Монополистите от фирмите за Недвижими имоти искаха да се наложат и в Камарата на независимите оценители /управители на фирми за недвижими имоти, развиват и дейността  за оценяване/  благодаорение на мнозинството от оценители не им беше позволено да наложат своите искания, с които да притиснат останалите оценители.