Да_подкрепим_Илко

Гост

/ #313 Re:

2012-03-14 18:17

#312: -

Не мога да отговарям от тяхно име. Когато за първи път дадоха репортаж от мястото, показаха вратата, тя имаше нарушена цялост, видях че не беше здрава, но не е била разбита, защото Илко е отключил. Във всеки следващ репортаж, вратата беше все повече счупена, т.е. допълнително някой , може и от любопитство за материала , от който е направена да си е отчупвал от нея. Аз съм виждала такива врати и знам колко са здрави, защото една такава беше счупена незнайно от кого и то се оказа, че не е необходима сила , за да я счупи. Но вратата може да се счупи и от трезвен, когато чука, за да му се отвори, защото някой я е заключил и не иска да отвори. Къде е виновникът алкохол в този случай? Ще ви разкажа една кратка случка. Няма пияни участници в нея. В една малка стая присъстват няколко млади човека, след тях три или четири момчета. Изведнъж едно от тях скочи и се изправи пред друго и боя беше готов. Не разбрах защо, какво предизвика това настървение един срещу друг. Без да се замислям застанах между тях и така предотвратих размяната на ударите, защото вярвах, че това е единствения начин да ги спра. После разбрах и причината, но ако не бях там и реагирала така, можеше да се случи нещо, което никой не е предвидил и очаквал. Момчето , което посегна върху другото изживяваше нещо лично, но не го споделяше, а другото е споменало пред своя приятел съвсем тихо и дискретно нещо свързано с проблема на първото момче, то го е чуло и налетя на бой. Затова твърдя, че алкохолът не е виновен, причината е друга. Алкохолът само е отключил стаеното от момчетата и никой не иска да разбере и да насочи вниманието на младите хора към това. Но е много лесно да обвиним алкохола, но с това не се решават проблемите.