Митрополит Николай - пред църковен съд

Гост

/ #739

2016-07-21 16:06

Иван Желев: Може да има внушения от властващите митрополит Николай да е новият патриарх

Лобитата се формират под външно влияние, от нецърковни кръгове - било то политически, обикновено управляващите. Това прилича на слънчогледова реакция - днес сме с тези, утре с другите. Но така или  иначе има хора, които успяват да се приспособят към всяка нова власт, а пък новата власт не гледа  по-рано те на кого са се кланяли, защото е доволна, че те са готови да я слушат, особено когато хората  във властта са такива, които обичат да се самоизтъкват и да налагат навсякъде мнението си.

Определено има едно лоби, в което двигател е Пловдивският митрополит Николай, макар и най-младши. /Имената на тези митрополити са изброени в статията/

- Да, друго лоби на практика няма. Има група на противостоящите на желанията за свръхвласт в църквата. /Имената на тази група митрополити са изброени в статията - включва сегашния патриарх/

Там са всички останали митрополити ли?

- Да. За съжаление митрополит Николай и хората около него работят на принципа "който не е с мен, е против мен", което не е задължително. Може да не споделям една позиция, но не означава, че съм срещу хората, които я споделят.