ПЕТИЦИЯ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА „КЪЩАТА С ЯГОДИТЕ“

Гост

/ #29

2016-02-17 14:14

Г-н Златев, защо не преотстъпите къщата на Столична Община и да бъде превърната в музей за живота в София през миналия век?... ДА се съхрани историята на столицата ни, да се възстанови всяка част от къщата - от портала за карети ..а и защо не да има каляска отпред, до камината с котето, до уникалните извити арки, градината, въобще цялата забележителна фасада... За човек с Вашите възможности може би няма да е реално затруднение да допринесе за обществото и културата ни. Може да бъде място за събирания на млади и възрастни, за обучение по занаяти или хобита. Първа бих се ангажирала да съм човека, който да отговаря за всякакви мероприятия в къщата, за поддръжката й, за администраторската дейност. Ще правя всичко при това с гордост и усилия, които този Паметник заслужават! Всеки би трябвало да подходи с уважение към старостта и историята на която е свидетел тази къща. Дали наистина трябва тук да се гради домът Ви? Като можете да направите огромна къща, басейн, градина, гора ако щете... Ако все пак къщата остане във Ваше владение, поне не съсипвайте фасадата и прекрасната орнаментика на интериора. Аз съм млад човек, дори не съм била свидетел на по-голямата част от разните исторически събития, но истински ми е мъчно, когато сгради, които са с феноменална архитектура са оставени да се разрушат, а се влагат хиляди и милиони в грозни метало-бетонени кубчета и кутийки.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...