Против удължаване на учебната година от МОН

Гост

/ #54

2015-11-25 17:24

''ИМат гръбначни изкривявания и се стискат. " Ето това вече е НЕДОПУСТИМО и мон трябва да вземе много бързи мерки за отсраняването на подобни срамни ситуации в родното училище. Преди 89 год такива изкривявания се установяваха много рано при профилактичните ни прегледи, които имахме два пъти в годината. Аз лично имах ниска степен на изкривяване и след един такъв преглед веднага ме записаха на т.нар. изправителна/оздравителна гимнастика. Бях в 6-ти клас и в групата ни бяхме около 20-30 деца от 5-6 клас. Оставахме по 1-2 пъти седмично след училище и учителят ни по физ. въз ни показваше упражнения, които ние за около 40 мин изпълнявахме. Упражненията бяха препоръчани от специалисти и училищния лекар. След две години на занимания изкривяването напълно изчезна и сега въпреки че не съм така млад имам здрав и прав гръб. Подобно не могат да кажат моите интерфрендс, много от тях с училищни нелекувани изкривявания. Разбира се те благородно ни завиждат за грижите, които са били полагани за нас, а за тях не. Какво прави мон, освен да приема европари , които го правят зависим, и да унищожава българското образование и хората? За тоалетните изобщо не коментираме, още по-голям срам и унижение:( Кога ще се възстановят училищните лекари и зъболекари- децата ни имат нужда от тях, както и ние едно време имахме и както сега след толкова години оценяваме тяхната работа чрез нашето ЗДРАВЕ:)!! Кой говори тук за хмммм ''носталгия'':))))