Да спасим НАШАТА детска градина - ОДЗ "Детелина" гр.Мизия

Снежи Гергова

/ #17

2015-07-04 09:16

И двете ми дечица са посещавали ОДЗ"Детелина",малкото все още го прави.Аз самата там съм израснала..Изключително доволна съм от грижите,които полагат към детето ми.Самата градина обгръща с топлина и любов,а пък след ремонта там е като в приказка..Преди време положението с бройките на децата беше почти същото...От ОДЗ"Детелина" се прехвърлиха бройки в ОДЗ"Незабравка" за да се сформира група и тогава нашата градина не изпрати дечица за първи клас..Нямаше тържество"Довиждане детска градина,здравей първи клас".Сега не е ли редно да има баланс и да ни се върне жеста като се прехвърлят бройки в обратна посока- от ОДЗ "Незабравка"към ОДЗ"Детелина"?Защо пак нашата градина е ощетена?..Защо пак от нея се взима?..Защо винаги везната натежава в полза на ОДЗ"Незабравка?..С годините всички родители усещаме че не само градината,но и нашите децича са по-ощетени от другите?Не са ли всички дечица равни,нали са жители на един и същи град,граждани на една и съща република?Недопустимо е дори да се помисли да се затвори такъв детски рай....Твърде много средства се хвърлиха там,за да пустее това място..Твърде много усилия,труд и спомени  ще отидат на вятъра...Лесно е да се удари чертата....трудно е да се среже лентата....