Петиция срещу гигантска ферма за норки край Стара Загора

Златина

/ #583

2015-05-08 06:08

Разбирам и примам факта, че имаме нужда от животински продукти, но хора - това не е страничен продукт, както като се заколи теле кожата се използва, костите, всичко. Тоест, оползотворяват се всички части на животното, което е и сравнително екологично. Но да отглеждаме малки гризачи, горе-долу колкото едно коте само заради скапаната им кожа - без друга полза, те не дават месо, мляко или друг продукт - ето това е своеобразна жестокост. Животните живеят в клетки с размери като кутия за обувки, хранят ги колкото да не умрат и ги убиват жестоко. Кокошките на баба ми на село не живеят така- поне си тичат и са щастливи, освен това не са рядък животински вид!  Колко от нас ще си купят скапано палто от норки?! Аз съм жена, и да ви кажа честно, по-скоро бих го изгорила, отколкото да го нося. "Ама много е красиво!" - накой ще каже. Ами, майната ти, е моят отговор. Има безумно много опции - изкуствена кожа, изкуствена козина - при положение, че някога се чална толкова, че реша да нося такава грозотия!

Мамка му.