Против преименуването на Благоевград в Цар Самуил или Самуиловград

Гост

/ #33

2014-07-29 17:17

Поредната тъпотия. Какво му е на името сега?!?! Пък и предлагащите такава промяна имат ли си на представа, че смяната на името на населеното място ще доведе до излишни разходи за гражданите - смяна на лична карта, шофьорска книжка, паспорт и сигурно още куп документи, за който в момента не се и сещам, но ще науча, ако се стигне то такова решение... Те ли ще платят за тези разходи? Хора без работа са това. В нашия град името да ни е проблема. Що не помислят как РЕАЛНО да намалят безработицата? И да се ангажират с нещо хората над 50 г., които трудно си намират работа? Както и младите безработни, завършили средно или висше училище, но без грам трудови умения и знания? Ако явно бездействието на предложилите петицията е родило тази идея, хайде по живо по здраво, да ходят да чистят паркове и градинки, да метат улиците и всякакви други дейности могат да изпълняват, които РЕАЛНО да са в полза на града ни!!! Много съм остра в изказването си, но ми писна всеки малоумник за щяло и нещяло да иска смяна на името без да си даде сметка за реалните последици!!!
Тъй като основанието на внеслите подписката е да се почете цар Самуил бих им дала следното предложение: влезте в детските градини и училищата в нашия град, в часовете на класния ръководител или в тези по история и говорете с децата, за това кой е бил цар Самуил и какво е направил. Дайте им задачи да направят сами презентации за живота му, така ще трябва да вложат труд за проучването или измислете нещо друго... Така ще почетете паметта му, като оставите спомена за него в паметта на неграмотно израстващите български поколения, а не със смяна на име на град, която освен разходи за всеки живущ тук, друго няма да постигне.
Това предложение според мен е предварително обречено на провал.