В подкрепа на Николай Радев и връщане на неговите убийци в ареста

..

/ #266

2014-03-29 23:49

Познавах Николай Радев по повод и в обстановка, съвършено различни от неговата среда и живот в Дупница. Всъщност тогава знаех само, че е роден в Дупница и от известно време живее в Англия. Планирах да се свържа с него, когато случайно чух в новините за убийството на млад мъж в Дупница. Проверих в интернет и останах потресен от факта, че се касае за същия този човек, който познавах. Потресен, не само от бруталното убийство като деяние, а и от всичко това което се пише по повод на неговата личност и действия. Естеството на моята работа ми налага да контактувам с много различни хора, различаващи се по своята професия, възраст, манталитет, възпитание и т.н. Мога да кажа, че умея да разпознавам хората и рядко бъркам в своята преценка. Николай Радев остави в мен впечатление на един изключително възпитан , спокоен и дисциплиниран човек, умеещ да се държи адекватно дори и в обстановка и ситуация, напълно непознати за него. Запомних го, защото ме впечатли комбинацията от неговата външност, поведение и манталитет. Почти не срещам такива хора и сега, когато чета всички тези зловещи коментари по негов адрес, не мога да проумея, че са адресирани към същия този човек. Не мога да знам дали написаното е истина, но знам категорично, че при човек като него призмата на злобата и завистта със сигурност е променила и преекспонирала многократно всяко негово неправилно действие, а всеки греши. И все пак смятам, че не съм сбъркал в преценката си за него и ще остане в спомените ми като забележителен човек. ПОЧИВАЙ В МИР. Съболезнования към близките му. Търсете справедливост, защото я заслужава, а вече не може да я постигне сам.