Промяна на чл105 от СК и отпадане на “тайната на осиновяването“
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Промяна на чл105 от СК и отпадане на “тайната на осиновяването“
Гост |
#1262014-06-25 15:47Предварително благодарим за всяка информация, дори и най-нищожната, която се дава по този въпрос. Стъпка по стъпка дано стигнем да истината... |
Гост |
#127 Re:2014-06-26 06:34Ето моят алгоритъм, който си съставих след много ровене в интернет по въпроса: 1) В общината, където е издаден акта Ви за раждане може да поискате препис от актовата книга, където трябва да фигурира номера на делото за осиновяване /този номер може да го има даже в самия Ви акт за раждане-не съм много сигурна/. 2) С номера и годината на делото и имената на осиновителите може да поискате достъп до делото в архива на Общински съд, където е гледано /регистрите би следвало да са публични/. 3) Последното, което научих от "УСПЯЛ" в този форум е, че в към делото би трябвало да има приложена декларация от биологичната майка, по чийто номер и заверка може да търсите адреса и в нотариалния регистър /това как точно става незнам/ . Надявам се това да помогне на някого... Аз още не съм тръгнала по този път. Все още съм на етап проучване, защото се касае за съпруга ми и без него немога да стигна доникъде, а той още не е съвсем готов...
|
Гост |
#128 Re: Re:2014-06-26 08:40ИЗВИНЯВАМ СЕ, В ПО-ГОРЕ НАПИСАНОТО "ОБЩИНСКИ СЪД" ДА СЕ ЧЕТЕ ОКРЪЖЕН СЪД.... |
Света |
#1292014-06-26 13:33''Аз още не съм тръгнала по този път. Все още съм на етап проучване, защото се касае за съпруга ми и без него немога да стигна доникъде, а той още не е съвсем готов...'' Изключително много Благодарим. Вие изглежда сте 'сродна душа', защото аз също помагам на моя съпруг да открие биологичните си родители. За разлика от Вашия, моят съпруг е напълно готов и след като се върнем в България, ще се заемем активно с търсенето - сами или може да наемем адвокат. Не знам дали наемането на адвокат в такива случаи е от полза??? Ако някой знае моля да сподели инфото си. При нас осиновителката е много зла жена и едва ли ще научим нещо от нея;( макар че тя знае много и много може да помогне, няколко пъти е намеквала за това, но..... с уважение, Света |
ТАТА |
#1302014-06-26 16:05Света, изглежда наистина сме "сродни души", защото и при нас осиновителката е "много зла" и всъщност съпруга ми даже не е отгледан от нея, а от втората жена /не по-малко зла/ на осиновителя си /вече покойник за съжаление/. Аз също обмислям консултация с адвокат и евентуално той да ни придружи в архива на съда, защото от информацията, която изчетох научих, че не винаги там дават достъп до осиновителното дело на човек, който не е страна по него /детето не се явява такава/. А към момента в България почти няма спечелени дела за разкриване на произхода, затова изобщо не смятам да губим време, нерви и пари като завеждаме дело... |
Гост |
#1312014-06-27 14:30''А към момента в България почти няма спечелени дела за разкриване на произхода, затова изобщо не смятам да губим време, нерви и пари като завеждаме дело...'' Уважаема ТАТА, благодаря за инфото. Изглежда няма смисъл, както казвате и Вие, да се водят дела за признаване на произхода, защото това е предварително загубена кауза...за съжаление. Интересно, ако някой прокурор, съдия, или друг правосъдник има същия (като нашите) проблеми...???? Това ми изглежда изключително неуважително и унизително - да се третират нормални, възрастни хора като някакви животинки,, червейчета - дошли отнякъде, помотали се на света, и после изчезнали...без да знаят род, произход, а някои са осиновени в други държави та дори не знаят националността си:((( Действително имаме нужда от много сериозни промени и тази петиция е много навременна. Аз знам двама човека, които са си намерили корените. Единят беше моя съученичка, която случайно (докато се рови в мазето за някакви архивни документи) намира документ за осиновяването си. Тя отиде и намери майка си, която живееше в друг град. Другият беше моя братовчедка, дадена от леля ми, когато е била 5 месеца...просто не е имало друг начин. След като умират двамата й осиновители, тя също намира в документите, оставени от тях, документ за осиновяване и чрез него ни намери, или по-точно моята леля. Има начини, желаем УСПЕХ на всички, които търсят;)))) |
Роси |
#1322014-07-03 08:51От сърце и душа - успех ! |
Tanq |
#1332014-07-03 09:43 Всеки на този свят има право а знае за своя произход ! |
Света |
#1342014-07-03 13:29''Всеки на този свят има право а знае за своя произход !'' Така е, но изглежда някои мислят, че другите не са хора и нямат право да знаят произхода си, независимо какъв е той. В северна америка се решават така тези въпроси. Когато някой търси биологичните си родители, съвета или държавата информират родителите, че са търсени и ги питат дали са съгласни да им се дадат адресите. Ако се съгласят, децата ги получават веднага. Биологочните родители имат право, обаче да не се съгласят и тогава не се знае как се уреждат нещата. |
Гост |
#1352014-07-04 09:01Успех ! |
Гост |
#136 Re: Re:2014-07-04 19:36Аз съм родена в СИлистра така пише на акта ми за раждане , но съм осиновена в Свищов . Ако реша да търся в Силистра '( община ) ли трябва да търся ? Многи искам да знам произхода си .ародена съм на 23.12 1973 . Осиновена и отгледана с много любов ,мама почина преди 3 г. ,татко е жив . Много ги обичам , МНОГО... Ивсе пак искам да знам ...просто да знам |
Гост |
#1372014-07-04 22:08Подписвам тази петиция,заради всички мои приятели и неприятели,които нямат корени и искат да научат кои са.Аз не съм осиновена,но считам,че е мой дълг да подкрепя всички онези,търсещи истината.Направете го и вие! |
Гост |
#1382014-07-05 13:54''Подписвам тази петиция,заради всички мои приятели и неприятели,които нямат корени и искат да научат кои са.Аз не съм осиновена,но считам,че е мой дълг да подкрепя всички онези,търсещи истината.Направете го и вие!'' Благодарим много на един Човек с добро Сърце! |
Гост |
#1392014-07-15 19:35Всеки има право да знае истината за себе си! Това е негово изконно право! |
Гост |
#1402014-07-19 12:334UVSTVAM SE DISKKRIMINIRAN |
Гост |
#1412014-07-19 16:00Подкрепям петицията,защото и аз съм си задавала същите въпроси,но за мен вече е късно. |
Гост |
#1422014-07-19 21:39''Подкрепям петицията,защото и аз съм си задавала същите въпроси,но за мен вече е късно." Аз смятам, че никога не е късно човек да научи произхода си, кой, откъде е, кой са биологичните му родители и корените им. Освен това ще е нужно за бъдещите поколения, деца, внуци. Генетиката не треябва да се подценява - да се помага на добрата и да се взимат своевременни мерки срещу не така добрата, разбира се, ако я знаем... |
Гост |
#1432014-07-21 10:13Подкрепям равноправието и категорично отричам каквато и да е дискриминация при получаването на всякаква информация,касаеща личния живот на всеки пълнолетен гражданин на България! |
митко |
#144 Re: #962014-07-21 10:29#96: - не сте права! Сега сте здрава,но ако се разболеете може да ви потрябва медицинска информация за наследствени болести и ако тогава почнете да търсите биологичните си родители,братя и сестри няма да ви стигне времето за да се лекувате правилно и бързо,а това може да е фатално за вас в този момент....
|
митко |
#145 Re: ha2014-07-21 10:51Много си смотан - дори не си разбрал въпроса,а пишеш простотии! Въпроса е дали всички пълнолетни хора да са с равни права,включително да знаят кои са биологичните родители,братя и сестри? Всяко познание е един отворен прозорец към света около нас - другото е затвор за духовния свят на всеки индивид... |
Света |
#146 Re: Re: #962014-07-22 14:23Абсолютно ВЕРНО. Моят съпруг е осиновен и не знае какво да каже, когато лекарят го попита за наследствени болести. 'Кой в рода ви има проблеми със сърцето или бъбреците.?"40 -50 годишни хора стоят в кабинетите и се червят като деца. Това е позор за времето, в което живеем. Ние разбираме майките осиновителки и биологичните, дали свидните си рожби за осиновяване, но нека и те проявят разбиране и съчувствие към тези с нищо незаслужили съдбата си, хора. А и човек трябва да отговаря за стореното от него. Нека се подобри половата просвета между децата и подрастващите. Да им се обясни, че с неразумните си полови връзки (особено в ранна възраст) те рискуват своето здраве и създаването на един нещастен човек. Тази петиция ТРЯБВА да има УСПЕХ!!! Ние близките хора на осиновените деца ще се борим до последно и до възтържествуването на ИСТИНАТА за нашите супрузи/съпруги и се надяваме, че скоро ще можем да отговорим на нашите деца, кой всъщност е баща им или мама... а после и на внуците!!!
|
Гост |
#1472014-07-30 18:32Всеки има прав |
Гост |
#1482014-07-31 07:55Всеки трябва да знае своя корен. Всеки трябва да знае своя ген. Успех на петицията |
Гост |
#1492014-07-31 08:14Никой няма право да забранява на човек да знае кой и от къде му е коренът!!! |
Гост |
#150 Re: Re: Re:2014-07-31 08:20Трябва да си отворите делото за осиновяване, което е почти невъзможно, става с мноооого ЗОР. Трябва вашият осиновител да подаде искане, вие не можете ........ въоръжете се с голямо търпение и ходене по мъките ....... Успех, дано разберете коя сте! |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Подписка срещу тероризирането с пиратки и бомбички в гр. Пловдив
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
Отнемане лиценза на Energo Pro България
1352 Създадено: 2024-12-27
ПЕТИЦИЯ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ДИМИТЪР ДИМИТРОВ ОТ ДЛЪЖНОСТ ДИРЕКТОР НА ОП ЕКОРАВНОВЕСИЕ - ГР. СОФИЯ
1587 Създадено: 2024-11-22
Опазване на територията на Природен парк „Сините камъни“ и възражение срещу намаляване на площта му
1664 Създадено: 2024-11-26
Петиция в подкрепа на Златина Иванова- директор на училище, бореща се срещу олигархичния модел, застигнал българската образователна система
870 Създадено: 2024-12-14
РУСЕ ИСКА ДА ДИША. НЯМА ДА ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ ГАВРА С НАС И ДЕЦАТА НИ! ПРИНУДЕТЕ „МИРИЗЛИВЦИТЕ“ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ!
722 Създадено: 2024-12-08
Отворено писмо от група читалища относно резултатите от Програма „Читалища“ на Министерство на културата публикувани на 9 декември 2024 г.
419 Създадено: 2024-12-17
Петиция в подкрепа на Пело Кръстев - журналист, борещ се срещу олигархичния модел, застигнал българската свободна журналистика
393 Създадено: 2024-12-29
Основен ремонт на отсечка /2,3км/ от път с номер VAR 2028 /от с. Долище до гр. Варна/ непосредствено след кръговото посока с. Долище
372 Създадено: 2024-12-16
В подкрепа на служителите в магазини и супермаркети
352 Създадено: 2024-12-20
НЕЗАБАВНО ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЖУРНАЛИСТА СИМОН МИЛКОВ И ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!
6714 Създадено: 2024-12-04
За по-адекватни мерки за българските майки и деца
291 Създадено: 2024-12-17
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12657 Създадено: 2024-10-12
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11670 Създадено: 2024-06-24
ДОЛУ РУСКИТЕ РЪЦЕ ОТ УКРАЙНА!
360 Създадено: 2024-12-03
Подкрепа за проф. д-р Галина Лардева като арт директор и куратор на Национални есенни изложби, Пловдив
667 Създадено: 2024-12-04
Признаване на видеозаписите с автомобилна камера за доказателство
805 Създадено: 2015-10-22
За здрави деца, аз имам кауза една!! Нашите деца имат право на здравословна храна и ние родители и институции сме отговорни за това!
172 Създадено: 2024-12-10
ПОДКРЕПА ЗА ДОЦЕНТ СТЕФАН ДЕЧЕВ
170 Създадено: 2024-12-23
За въвеждане на забрана за използване на пиротехнически средства на територията на България
17630 Създадено: 2020-12-30
Петиция срещу разпространението на вестник „Красиво Попово“
815 Създадено: 2024-12-05