Да спрем варварска реклама с убийство на домашен любимец в ефира!


Anonymous

#1

2015-11-10 11:43

Моля да подкрепите петицията ни и заедно да успеем да спрем тази антиморална реклама да бъде излъчвана! Недопустимо е!

Гост

#2

2015-11-10 18:42

Недопустимо е !

Гост

#3

2015-11-10 18:45

Защото съм потресена от заливащата ни помия от телевизиите! Мога да подпиша и срещу "Комиците", "Шоуто на Слави Трифонов","Шоуто на Канала"и още много ширеща са безпросветност!

Гост

#4

2015-11-10 18:59

Отвратителна реклама!

Гост

#5

2015-11-10 19:00

Отвратителна реклама! Кой изрод я е измислил?

Ясен Гечев

#6 х

2015-11-10 19:22

Ебе ми се.


Гост

#7 СRe: х

2015-11-10 19:35

#6: Ясен Гечев - х 

 Соня Кирова
И на мен Яска...може ли анално и тройка с куче?


Гост

#8

2015-11-10 19:35

Не бях виждала досега рекламата но като я видях и на мен ми стана лошо като на детето.Ужас .
О, да!

#9 О, да!

2015-11-10 19:35

Обичам печени зайци, ммммммм

Красчо Прасчо

#10

2015-11-10 19:35

Обичам заешко.
Постничко е.
Затова не обичам свинско.
В тези фурни добре ли се изпича месцето, някой знае ли?


Гост

#11

2015-11-10 19:46

Аз даже писах до Господари на ефира за това!
Зоофил зайцееб

#12 Обицам печено мисо

2015-11-10 19:53

 Да изчукаме зайчето и да го изядем?

Диетолог

#13 И вкусно, и полезно!

2015-11-10 19:55

Полезно и диетично
От векове заешкото месо се смята за най-диетично и полезно. То е изключително бедно на мазнини – съдържа едва 20%. Това го прави много лека храна, подходяща за диета, защото калоричността му е само 199 ккал на 100 г. Принадлежи към групата на белите меса и предимството му пред другите видове месо – пилешко, телешко, свинско, агнешко, е, че е богато на белтъчини. Човешкият организъм го усвоява лесно и пълноценно (до 90%), затова е особено полезно за деца и възрастни. В Европа се предлагат дори специални детски храни, приготвени от заешко месо. То е диетично и поради ниското си съдържание на холестерин. В един килограм заешко месо се съдържат до 250 мг холестерин в сравнение с пилешкото месо - до 1000 мг и в свинското - до 1300 мг. Заешкото месо е богато на лецитин, желязо, фосфор, соли на калия, магнезий и витамините В12, РР, D и Е. Препоръчва се за консумация за здравословен начин на живот, спазване на диета и при хората, страдащи от високо кръвно налягане, заболявания на храносмилателната система, черния дроб и сърдечно-съдовата система, при малокръвие и атеросклероза.
Заешкото е особено полезно за хора с екстремни професии – летци, водолази, спортисти, работещи при вредни условия и жители на замърсени райони.

Световните консуматори
Заешкото месо най-много се произвежда и консумира в страни с висока култура на хранене - Малта, Италия, Кипър, Испания, Франция, Германия, в които има традиции в приготвянето му и хората го купуват редовно. Търсенето на такова месо в останалите страни и у нас има сезонен характер - предлага се предимно около големите църковни празници – Коледа и Великден. От европейските страни най-много заешко месо произвеждаше Италия, следвана от Франция и Испания, но в последно време тя е изместена от Китай, който вече е световен лидер в това производство. Китайското заешко месо подбива пазара с ниската си цена, докато европейското е по-качествено. Лятото е сезонът, когато заешкото месо е и най-търсено. Поради разпространяването на редица болести, като „луда крава” по говеждото, „птичи грип” по пилешкото и т.н., търсенето на заешко месо в страните от Европа все повече нараства. Макар и с по-бавни темпове, потреблението у нас също расте.

Популярно и у нас
Преди социализма производството на заешко месо в България е било добре развито с износ за европейските страни. По времето на социализма то копира съветския модел, а при прехода - Запада. В последните години в производството на заешко месо има леко съживяване. Големите ферми производителки са малко, а останалите се намират изцяло в сивия сектор. Според думите на Асен Върбанов, председател на Националната асоциация на зайцевъдите, липсват достатъчно лицензирани кланици за заешко месо, защото няма кой да инвестира в тях. Засега производствените мощности са малки, затова и предлагането на заешко месо на пазара е недостатъчно в сравнение с търсенето, цената му също остава висока за българския джоб. За износ на родно заешко месо е трудно да се говори, но все пак някои от по-големите производители са се насочили към най-близките страни като Румъния, Гърция, Германия. Вносът от други страни е неизгоден поради липсата на традиции и пазар за заешкото месо.

Дивечова кухня
Не по-малко полезно и предпочитано е дивечовото заешко месо с високо съдържание на L карнитин, който спомага за бързо топене на мазнините.
„Поради особения начин на хранене на дивите животни дивечовото месо е твърдо и жилаво и ако не се обработи правилно, става сухо след готвене. Затова веднага след отстрелването му само се почиства от вътрешностите”, разказва Иван Георгиев, член на Съюз на ловците и риболовците в България. Заешкото дивечово месо се оставя на студено заедно с кожата да престои 2-3 дни. Изследва се за паразити в лаборатория и ако всичко е наред, 24 часа преди да се сготви, се потапя в марината от оцет и вода. Отново за предпочитане е то да се приготви печено на скара или задушено.

Вкусно и деликатесно
На нашия пазар заешкото месо се предлага от големите търговски вериги магазини предимно дълбоко замразено - цяло с глава или на разфасовка, опаковано в прозрачен полиетиленов плик. В по-малките градове и села обикновено може да го закупите като живо тегло направо от производителя. Преди да се приготви, заекът се обезкостява, но за целта трябва да сте виртуози в кухнята. Ако не сте, по-добре го нарежете на парчета. Заешките главички се смятат за деликатес. Най-предпочитани са печени на фурна или в гювеч.

Гастроном

#14

2015-11-10 20:37

Аз много обича зайченца. Особено когато те печени на бавен огън.


Гост

#15 Re: анти идиот

2015-11-10 20:55

#5: -  

 Писал я е като някой от тея идиоти тука, които коментират как обичали да ядат зайчета!


Гост

#16

2015-11-10 20:59

Отвратителна е тази реклама.

Гост

#17

2015-11-10 21:34

Безумна реклама. Тъпа.

Гост

#18

2015-11-10 21:40

Нямам дума! Кой болен мозък сътвори тази изродия?!

Гост

#19

2015-11-10 23:27

Ако показаното в този материал ви се струва жестоко, замислете се над следното:
Убиеш ли един човек, това е убийство.
Убиеш ли милиони души, това е външна политика.
Убиеш ли едно животно, това е жестокост.
Убиеш ли милиони животни, това е животновъдство.


Гост

#20

2015-11-11 00:10

Гледам 5 животни с любов. Моите деца така не са възпитани, те обичат животните и ги обгрижват с любов. Имам 10-годишен внук, който обожава моите животни. <3 <3 <3

Гост

#21 Re:

2015-11-11 00:13

#19: -  

 Да, не сме вегетарианци, ядем животни, няма как.

Това не пречи да отглеждаме и да се грижиме за животинки.

То всичко си има предназначение. Кучетатя пазят, агнетата ядем. Няма как - това е живота.

 


Гост

#22

2015-11-11 01:52

e печката не е мебел...и заека не е баш домашен любимец....вие ме накарахте да си мисля че има некво убийство на куче или котка...

Гост

#23

2015-11-11 05:42

stop na ubiistvata na ku4eta i kotki

Гост

#24

2015-11-11 06:09

Долу самотата!
Нито една кучкарка без мощен кучешки пенис до себе си!

(Така няма да мисли за реклами, а за ебань.)


Гост

#25

2015-11-11 07:40

da osudim utrepkite koito sa q napravili!