Излизане на България от ЕС и НАТО

На вниманието на Народното събрание на Република България и Министерския съвет

Ние, долуподписаните граждани на Република България, изразяваме нашето дълбоко безпокойство от текущото членство на страната ни в Европейския съюз и НАТО. Считаме, че то е в ущърб на националните интереси на България и че е време за преосмисляне на нашето бъдеще като независима и суверенна държава.

Нашите основни аргументи са следните:

1. Загуба на национален суверенитет

Членството в ЕС и НАТО ограничава суверенитета на България, като множество ключови решения в областта на вътрешната и външната политика се вземат извън страната. Ние вярваме, че българският народ трябва да има пълен контрол върху своето законодателство и външнополитическа ориентация, без външен натиск или влияние.

2. Икономически последици

Членството в Европейския съюз налага множество икономически ограничения и регулации, които възпрепятстват развитието на местната икономика. Въпреки обещанията за просперитет и растеж, страната ни остава една от най-бедните в ЕС. Счита се, че членството в организацията е допринесло за засилване на икономическите неравенства и ограничаване на икономическите възможности на страната.

3. Насочване към военни конфликти

НАТО като военен съюз въвлича България в конфликти и военни действия, които не са в интерес на българския народ. Страната ни трябва да запази неутралитет и да не участва в чужди войни, които могат да застрашат нашата сигурност и стабилност. Излизането от НАТО ще ни позволи да избегнем ангажименти, които не съответстват на националните интереси.

4. Културна и социална идентичност

Подчиняването на европейските ценности и политики често е в конфликт с българската културна и социална идентичност. Вярваме, че е време България да защити своите уникални традиции и ценности, като не позволява на чужди институции да диктуват посоката на нашето обществено развитие.

5. Справяне с външния натиск

Ние вярваме, че България трябва да се фокусира върху развитие на добросъседски отношения с всички държави, без да бъде част от военно-политически блокове, които изискват конфронтация и приемане на политики, които не отразяват националните ни интереси.

Заключение

Ние, долуподписаните, считаме, че е време България да преосмисли своето членство в Европейския съюз и НАТО, и да предприеме стъпки към излизане от тези организации. Това ще позволи на страната ни да възвърне своята независимост, да защити икономическите и политическите си интереси, както и да запази своята уникална културна идентичност.

Настояваме Народното събрание и Министерският съвет да предприемат необходимите действия за започване на процеса по излизане от Европейския съюз и НАТО.


Асоциация "Интегра България"    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Асоциация "Интегра България" ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...